Musicstage.se

En Svensk Tiger

En Svensk Tiger släppte 2009 sitt debutalbum Versace Style och har blivit hyllade som ett av Sveriges bästa punkband. De är några man definitivt ska hålla ett öga på i framtiden.

Här kommer vi att få följa såväl deras studioarbete med den kommande skivan samt följa med på spelningar och i vardagen. 

En Svensk Tiger bloggfoto

Glad 1:a maj alla vänsterfolk!

Idag började vi filma vad som ska bli videon till vår nästa singel. Låten ska släppas om en dryg vecka och videon kommer förhoppningsvis inte allt för många dagar därefter. Låtens titel är alltjämt okänd för vi har inte lyckats enas om den än. Ni som såg oss uppträda i januari hörde den under namnet ”Hipstermongo”. Låten handlar, oavsett titel, om just hipsters.

Till vår hjälp hade vi vår trogna kameraman och vän Michael Parkdahl samt två inhyrda hipsters – John och Victor Dohlsten. Min personliga favoritscen utspelar sig i Vänsterns demonstrationståg på Vasagatan i Göteborg. Bröderna Hipster går med tåget hållandes ett plakat mellan dom med följande slagord: ”Rädda Pustervik”. Starka ord.

Andra scener, där vi själva var tvungna att medverka, utspelar sig i Slottsskogen. Vi hade förväntat oss att folk skulle reagera på våra hipsters uppseendeväckande yttre men dom smälte in i mängden av andra människor som vill se ut som luffare. Vi i bandet led oss igenom våra tagningar då vi hatar att agera framför kamera, i synnerhet inför publik. Tack och lov skulle vi spela oss själva så vi drack folkbertil och rökte Camel Light.

Igår var vi och handlade rekvisita till videon. I väntan på hipster-Victor så satt vi en stund utanför Myrornas på Järntorget och spanade. Herregud vad mycket hipsters det finns i dom trakterna. Den ena värre den andra. En snubbe med långt slitet brunt hår iförd gammal rosa regnjacka, trasiga uppvikta jeans och Lejon-gympadojor klev ut i solskenet från Myrornas och vandrade över parkeringen. Vi såg honom bara bakifrån och funderade på vad vi såg. När snubben gått över parkeringen vänder sig Tagan mot oss andra och ställer frågan: ”Är det en luffare eller en hipster jag ser”.

Det där är tänkvärt alla hipsters därute. Här är ett foto från demonstrationståget tidigare idag.

Fred, kärlek och rädda Hipstervik! /Päkka

Bröderna Hipster 450