Musicstage.se

En Svensk Tiger

En Svensk Tiger släppte 2009 sitt debutalbum Versace Style och har blivit hyllade som ett av Sveriges bästa punkband. De är några man definitivt ska hålla ett öga på i framtiden.

Här kommer vi att få följa såväl deras studioarbete med den kommande skivan samt följa med på spelningar och i vardagen. 

En Svensk Tiger bloggfoto

God kväll vänner!

Då var sista låten före skivreleasen släppt. Gbg Hipster. Låten som läckte ut under felaktig titel på Spotify tre veckor före släppdatum. Så kan det gå. Man skulle kunna tro att plocka bort en låt från Spottan är en enkel sak men det är det inte. Låten ligger fortfarande uppe med två titlar trots en lång mailkonversation mellan dem och oss. Men vi ger oss inte...

I studion jobbar vi på. Denna veckas alster heter Uppsalalagen och handlar om behandlingen min syster och jag fick av krogvakter, polis och åklagare i Uppsala i samband med en incident på Västgöta nationspub härom året. Jag skulle kunna skriva säkert femtio A4-sidor om den natten och den följande processen men för er skull ska jag fatta mig något kortare.

Min syster, som förövrigt aldrig har blivit avvisad från en krog tidigare eller senare, togs för en annan tjej som spytt utanför stället. Inte nog med att syrran blev utslängd så drog även ena vakten ner hennes klänning och blottade henne inför ett fullsatt dansgolv. Bråk, gråt och tjafs följde och när vi bestämde oss för att avlägsna oss från platsen blev vi förföljda av de två tjänstgörande vakterna samt deras chef som tagit sig dit på sin lediga dag för att få slåss. De kallade min syster hora etc, därefter fick vi stryk och blev hämtade av polisen. En jobbig natt i fyllecell väntade oss.

Trots en knäckt tumme, ett antal blåmärken och diverse skrapsår blev vi hotade av polisens utredare att inte gå vidare med våra anmälningar om misshandel, det skulle stå oss dyrt i rättegången. Vi trotsade hoten och anmälde ändå men utredningarna lades ner samma dag som de kom in. Vi blev dömda för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Lägg där till att en lavett från min syster, riktad mot vakten som blottat henne samt kallat henne för hora, var det enda slaget som utdelades från vår sida.

Min tumme är fortfarande skadad. Periodvis måste jag använda stödskena för att tex spela gitarr eller arbeta. Det går dock att leva med. Värre är det med mina känslor kring den här historien. Hatet jag känner för den orättvisa behandlingen vi fick går inte över. Att jag blir utslängd från krogen gör väl ingen förvånad men att bli det på det här sättet och med det här polisiära och rättsliga efterspelet gör mig än idag skitförbannad. Min syster är som sagt inte lika ärrad och rutinerad som mig och har nog mått ännu sämre än vad jag gjort av allt det här.
Och jag vet att den här sortens övergrepp sker hela tiden över hela landet. Det stör mig nåt djävulskt. Åklagarna håller polisen om ryggen och polisen håller vakterna i handen och du blir misshandlad och dömd. Det är en kamp du inte kan vinna.

Uppsalalagen är det bästa sättet jag kan ge igen mot svinen i Uppsala. Åtminstone för tillfället.

Låten är en duett där Stina ”Mästerkatten” Göransson sjunger min systers betraktelser från natten och jag framför mina. Stina är en grymt duktig sångare och det ska bli kul att spela in med henne samt att ge ut låten. Övermaktens övergrepp behöver belysas nu och alltid.

Jag avslutar med att säga välkommen till brottsregistret till syrran och med att länka videon till senaste och sista singeln från skivan. Vi hörs genom toner igen när plattan kommer!


Fred! /Pär