Musicstage.se

En Svensk Tiger

En Svensk Tiger släppte 2009 sitt debutalbum Versace Style och har blivit hyllade som ett av Sveriges bästa punkband. De är några man definitivt ska hålla ett öga på i framtiden.

Här kommer vi att få följa såväl deras studioarbete med den kommande skivan samt följa med på spelningar och i vardagen. 

En Svensk Tiger bloggfoto

Två år och nio spår senare satt jag äntligen med en tonfiskmacka på ett hipsterkafé på Söder i ett möte med en producent för att planera slutproduktionen av vår skiva. Antar att det är så man gör musikdealar i öst. Det kändes genuint.

Den här killen har tidigare jobbat med flera av Sveriges absolut största artister. I december börjar han arbeta med oss och förhoppningsvis är vi klara i början av nästa år men allt vad deadline heter skiter vi i. Vi har redan bränt för många...

Ja två långa år av från och till-skrivande av material till platttan. Processen har fördröjts av flitigt turnerande och mentala kollapser. Ytterligare en låt ska skrivas sen står vi redo att prodda klart skivan. Tror vi i alla fall.

I måndags morse satte jag mig på tåget mot Stockholm. Wide skulle ha hängt på men när jag ringde honom fem minuter före avgång visade det sig att det samtalet blev hans väckning och därmed fick han stanna hemma. Hans frånvaro gav mig större benutrymme och jag kunde slagga medans tåget dundrade fram över aldrig vissnande Västgötaljung längs stambanans grusbädd.

Väl framme i Stockholm mötte jag upp producenten vid Medborgarplatsen. Han visade sig vara väldigt trevlig och extremt seriös. Hans idéer klaffade väl med våra och kanske fick han mig till och med att vilja ta förnyandet av punken till en extremare nivå än vad vi i bandet snackat om. Låtarna som ska utgöra skivan går från lugna pianoballader för att sedan mellanlanda på aggressiva rapinspirerade låtar och vidare till klassisk gitarrpunk. Alltefter vad mötet led förstod jag att han tyckte de mest opunkiga låtarna var de mest intressanta, just för att de var mest opunkiga. Man skapar ny punk genom att skriva ny punk. Så enkelt är det.

Idag sitter jag i repan i Majorna och skriver blogginlägg men ska strax sadla om för att skriva en sistavers till introlåten på skivan. Den låten är en av de första som ska proddas. Den andra låten har jag nämnt i bloggen vid ett tidigare tillfälle. Svegregationen heter den och var tänkt att gå som singel i maj men p.g.a. tidsbrist släppte vi Gbg Hipster istället. Häromdagen fann min rumskamrat Micke Parkarn den sista saknade pusselbiten till Svegregationen - en kastrull. Han bandade in kastrull med sked och låten matar på som den ska.

Jag avslutar med ett foto på Micke och kastrullen i hans rum på Godhem.
Fred, kärlek och neopunk! /Päkka

Parkastrull 

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 1st)