Musicstage.se

En Svensk Tiger

En Svensk Tiger släppte 2009 sitt debutalbum Versace Style och har blivit hyllade som ett av Sveriges bästa punkband. De är några man definitivt ska hålla ett öga på i framtiden.

Här kommer vi att få följa såväl deras studioarbete med den kommande skivan samt följa med på spelningar och i vardagen. 

En Svensk Tiger bloggfoto

God kväll!

Skriver från tåget till Stockholm. Ska jobba med producent i studio de två kommande dagarna. Nästa vecka ska Tagan och jag tillbaka igen för en längre sejour i studion. Det känns bra att vi äntligen jobbar med slutproduktionen. Vi har hittills bara hört nåt utkast från låtarna producenten jobbat med men det låter onekligen lovande.

Vi kommer följa upp studioprocessen här de kommande veckorna och samtidigt passa på att berätta några gamla anekdoter från gig och andra offentliga sammanhang som inte slutat som de var tänkta. Vi kallar serien "Vi kom, vi såg...".

Först ut är "Vi kom, vi såg, vi spelade inte" och den tar sin plats i Vimmerby i februari 2010.

En snöig fredagskväll drog vi till Hultsfred för att möta upp våra dåvarande skivbolagskollegor - Monark X. Dom hade fixat ett gig på Harrys i grannkommunen Vimmerby. Väl framme i Hultsfred firade vi giget med folkbertil hemma hos basisten i Monark X. Allt såg lovande ut. Dittills. Sen började det. Tåget till Vimmerby var inställt. Vi trängde in två band samt backline i Tagans mossas Golf-kombi. Backade in i en lyktstolpe och körde till Vimmerby.

Inne på Harrys möttes vi av beskedet från vakterna att vi inte fick spela då de var för få vakter på plats för att öppna konsertdelen av lokalen. Ett ordgemäng inleddes. Vi ringde och försökte få tag i klubbägaren som befann sig i Thailand utan resultat. Irritationen växte. I väntan på besked från ägaren satte vi på hans kontor och eggade upp varandra med skitsnack om dom tafatta vakterna och den dåligt planerande ledningen.

Snacket gick med tiden över till handling. Utan att nämna några namn - och jag bör tillägga att det befann sig andra än de två bandens medlemmar i rummet - ska jag berätta om de inte så mogna skeenden som följde.

Någon tände en cigg. De flesta andra följde efter. Någon hittade pärmen med Harrys bokföring. Samma person urinerade i den. Någon hittade en sax. Någon annan högg in sitt bands initialer i gipsväggen med den och hängde sedan en tavla över.

Stämningen var fortsatt hatisk men snöpligt blev det när en vakt plötsligt meddelar att dom öppnat konsertlokalen och att vi ska spela. Klockan var då så mycket att det bara fanns tid för ett band på scen. Vi överlät lotten till våra kamrater då de var kvällens huvudband.

Några dagar senare ringde Harrys ägare upp mig och undrade vem som rökt på kontoret. Hans utskänkningstillstånd kunde ryka om de inte röksanerade. Detta skulle kosta ett antal tusen kronor. Mitt minne var vagt men jag föreslog den billigare lösningen som vi fackmän kallar "öppna fönstret för helvete".

Lyktstolpen på Hultsfreds station är troligtvis fortfarande sned och intitialerna bakom tavlan kan mycket väl finnas kvar men kontoret på Harrys borde iaf vara lukftfritt och bonat med nya pärmar.

Vi kom, vi såg, vi spelade inte...

Har tyvärr inget foto från "giget" men väl ett på mig med sönderspelad höger och bruten vänster efter gig i Uddevalla, april 2010.

Fred! /Päkka

blod hand