Musicstage.se

Anna Stadling

Bergen- i sol!

Vi spelar i Bergen ikväll jag och Pecka. Ska förbi en live radioshow kl 18.00 och spela en låt och prata lite om min musik innan gig ikväll. Ser fram emot en lite längre spelning ikväll och det känns kul efter några dagars ledigt ses sist.

Vi tog linbanan upp och tittade ut över Bergen idag. Dom senaste gångerna jag varit här har varit med Lars Winnerbäck och regnet. Det är ju vansinnigt hur det regnar här, 280 dagar om året, man fattar inte hur dom står ut. Det är ju vackert här men ändå. Bergenfest, som festivalen heter, håller på från tors-sön och avslutas med Emmylou Harris- jag har god lust att stanna kvar... Det är ett enormt utbud av konserter under dessa dagar, fantastiskt ordnat och mycket folk i omlopp.Första festivalen i år!Premiär alltså!

Hörs igen/Anna

 

 

 

Gävle och avslut

Sitter nyvaken i bussen. Det är bara jag, tekniker Lars och turnéledare Joel som är uppe. Fåglarna sjunger utanför och det blåser in lite ny fräsch luft genom den öppna dörren. Vi kom från Umeå precis. Hade en utekväll på Lottas efter gig och träffade förstås en massa andra musiker som spelat där under kvällen. Trevligt, nästan lite festival-känsla. För oss som spelar mycket under året så är en del av festivalandet att man faktiskt kan springa på sina kollegor här och var. Annars åker man mest om varandra. Vi fick en liten föraning om sommaren..

När jag hör fåglarna känner jag hur jag längtar till vårt hus några mil härifrån som vi köpte för ett år sen ganska precis. Det hade varit skönt att åka dit nu på ett sätt men om man vill duscha och tvätta så ska man inte åka dit. Det finns inget av det där klart just nu, men det är på väg. När man är mitt i ett renoveringsprojekt måste man tänka långt fram och se målet framför sig annars tappar man hoppet väldigt lätt och allt är bara kaos och oklart. Man måste se vad som är gjort och vad som finns och det finns gott om tystnad, öppna vyer, vacker natur och fågelsång och det lockar. Jag åker dit nästa vecka i stället - får sjå mig som man säger uppåt.

Jag är väldigt glad att ha åkt den här turnén. Jag har fått möta ny publik, en enormt fin respond från så många lyssnare. Pecka Hammarstedt och jag tillsammans med Pernilla Andersson och hennes band - ett skönt gäng, okomplicerat och bra stämning- sedär nu vaknade David Nyström (en fantastisk musiker) sjungandes - "Nu föddes jag" (från Dunderklumpen om ni vet vad det är...)

Vi har laddat för en skön turnéavsluts hemresa till Stockholm efter ett supergig här i Gävle hoppas vi!Tack för härliga veckor & hoppas vi ses snart igen.

Vi hörs framöver, allt gott till er alla/Anna

E4 mot norr!

Efter 6 gig på raken hade vi en day-off i tisdags och vi tog oss till Sundsvall, lite god mat & bastu hos mina föräldrar och sen E4 mot norr mot Luleå där vi spelade igår. Lustigt hur man kan komma ner i tempo dom där lediga dagarna. Det blir en så enorm lång sträcka för att komma upp igen. Vi var alla helt slut igår men det belv en bra kväll till slut i allafall. Nu sitter vi i Skellefteå och snart ska jag ta mig till Bondstan för en liten fotografering. Vi sitter i bussen utanför Folkets hus med Skellfteå Ishockey arena framför oss. Ishockey fantast som jag är så är det alltid kul att få kolla in på olika arenor. Senaste vinterturnén med Lars Winnerbäck spenderade vi ju i alla dessa olika arenor. Logerna var omklädningsrummen och dofterna därefter... Det drar ihop sig mot turnéslut. 3 spelningar kvar. Det är konstigt hur snabbt det går. Men det är nog bara för att vi har så himla kul. Det har varit ett supergäng att åka runt med, sköna människor gör livet glatt! Nu ska vi ge gärnet dom sista gig vi har kvar. Kanske ses vi på något av dom!

Hälsningar från Anna

Grattis Musicstage!

Grattis grattis - 3 år är en lång sträcka! Ni är grymma! Hoppas det blir många många år till!

Sitter just nu i logen och har precis spelat ett sånt där gig som kändes riktigt skönt rätt igenom. I logen sitter högtalare och vi lyssnar på Pernilla Anderssons gig ikväll. Låter så bra! Pernilla är så himla fin. Efter ett tag i den trånga bussen så lär man känna varandra lite mer och jag gillar henne skarpt! Nu har vi en intensiv vecka framför oss men det känns bara kul. Just nu känns det så skönt att sätta sig på bussen och bara åka iväg ett tag. Det infinner sig ett lugn, en lunk och allt det där man måste hemma får man lämna för en stund. Väldigt avkopplande. Det man ska göra är att spela musik och bara vara i det och det är en riktigt skön resa. Trött men nöjd ska jag lägga mig och sova i bingen om ett tag. Det känns som om jag skulle kunna sova ett dygn och vem vet - det kanske jag gör.

Hoppas innerligt ni alla mår väl och att våren sakta kommer till er och att det känns lite sådär djupt inne i benmärgen...

/Anna

 

IMG_1219

Ooooops!

Oj då. För er som läst min senaste blogg måste jag bara erkänna mitt skrivfel- Öresundsbron är vi vid och inte alls Öregrundsbron. Jag är mer ofta i det området så det slant till. Men i och för sig, jag har ju extremt dåligt lokalsinne så man kan ju tro att jag inte alls vet skillnaden... Hursomhellst- Vi är i Malmö och ser Öresundsbron vänner! Ha det fint tills vi hörs igen/Anna

A room with a view!

Vi har precis landat i Malmö, mina somrars stad. Jag har alltid tyckt om den här stan. Jag antar att det har att göra med alla ljusa minnen av sommar, mormor och morfar och hela släkten, Österlen, havet och allt det vackra. Från hotellrummet ser vi ut över Öregrundsbron och mot Köpenhamn. En skön frihetskänlsa särskilt efter en natt i en trång turnébuss… men vi gillar det med, allt har sin tjusning. Ikväll spelar vi på Babel, där spelade jag och Pecka i höstas men då med Ola Gustavsson, ett riktigt trevligt minne. Vi ser fram emot varje spelning, jag är överväldigad över all fin respons jag & vi får efter alla gig. Det är värt varenda mil! TACK alla!

 

P1030691

Bild från premiären på Södra Teatern den 29/4

Här är en bild från premiären igår på Södra Teatern. Pecka Hammarstedt följer med mig hela turnén och spelar git, keyboard och sång.

 

bild_3

Tillbaka igen!

Så är det dags för turné igen. Det var ett tag sen man klev in i en buss och nu känns det verkligen vansinnigt bra. Jag åker ut som gäst på Pernilla Anderssons turné och vi besöker nästan hela Sverige! Det var ett tag sen man åkte på en turné med en kvinna vid rodret! Eller två som vi är nu! Nu har vi precis landat i Örebro och ska snart soundchecka och preppa för kvällens gig. Men först en promenad i det fantastiskt fina vårvädret. Kolla gärna in min alldeles split nya hemsida www.annastadling.com eller min officiella facebook sida för mer info om gig och annat. Vi hörs snart igen.

Hälsningar Anna

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 2st)