Musicstage.se

Molotov Jive

Tack till Molotov Jive!

För att vi fått följa med er under turnén!

Det har varit väldigt rolig läsning och Musicstage.se önskar er all lycka i framtiden! Hoppas ni lyckas hålla er vän med rättvisan nu! ;)

Återigen i kläm med rättvisan

Vi är hemma i sverige. Efter 20 konserter på 22 dagar. Efter tusen mil (ingen överdrift) i bussen. Efter fantasiska möten med publik och pöbel. Berlinspelningen i Torsdags var så fantastisk att det blev ett firande som om turnén redan var över. Vi var också tvungna att fira av vårt förband Moll Flanders som åkte hem till Sverige den natten. Sju på morgonen kom vi i säng. Det resulterade i att det var några ganska döda unga män som kom till Kassel för den sista konserten. Röda ögonvitor och hängande huvuden i logen. Men när det är 20 minuter kvar tills scenen skall beträdas så händer alltid något konstigt. Man får en massa energi man inte visste att man hade. Att ta på sig scenkläderna är som att ta på sig sin Superhjältedräkt. Och det var en grym spelning. Vår roddare Anton spelade gitarr på de två sista låtarna och det blev en hejdundrande avslutning. Vi kramade de sista dropparna energi ur varandra. Sen var det gravöl på hotellet. Vi listade top 5 roligaste saker som hänt på turnén som nu var över. Morgonen därpå åkte vi till Hamburg för att gästa ett radioprogram och spela akustiskt. Sen styrde vi kosan hemåt.

Med två timmar kvar till Stockholm som numera är vårt hem och vår bas så svänger en svart Saab upp framför oss på motorvägen och håller ut en skylt ur rutan som det står Polis på. De blinkar in oss till vägkanten. Efter sedvanligt alkotest och lite prat om vad vi kollar på för film (Top Gun) och att denna film är en solklar 5:a i den trevliga civilpolisens bok så åker de med oss till bilprovningen för att väga vårt skepp. 3 ton får man tydligen väga. Det gör inte vi. Vi väger 300 kilo mer än det. Vi får inte köra vidare säger farbror blå. 5 tusen kronor i böter får vi också.

När polisen åkt iväg så försöker vi få igen pengarna vi just förlorat genom att ringa aftonbladets tipstelefon och tipsa om att vi just åkt fast hos snuten och att vi kanske får fängelse. De är måttligt intresserade. Vi kom hem tillslut iallafall.

Jag har lite efterturnédepp. Det kommer när man kommer hem efter en lång sväng. Det är svårt att landa i nån sorts vardag igen. Jag skriver låtar och kollar på Californication för att sysselsätta mig. Vad de andra gör nu vet jag inte. Vi har en veckas semester nämligen. Man får ligga hemma litegrann och komma underfund med sig själv. Återupptäcka sina andra vänner.

Tack för att ni följde med oss på vägarna den här gången. Vi ses!

All kärlek xo Anton Annersand och Molotov Jive!

Berlin

Vi är i Berlin. En stad jag älskar. Vi har insupit lite jubileumsatmosfär på gator och torg. Det är nämligen 20 år sedan muren föll. För att fira detta spelar U2 tydligen gratis här ikväll. Det känns ju lite segt minst sagt. Jävla Bono. Ska alltid försöka ta all publik. Nu ska jag äta lasagne.

Läs mer...

Från Wien till München och vidare...

Kära vänner. Efter några dagar med bristande tid och lust att befatta mig med datorer har jag nu kommit på bättre tankar. Här följer en redogörelse för senaste tiden:

Läs mer...

Halloweenspelning Coming Up

Vi sitter i logen och tänker på vad vi ska spela ikväll. Under den här turnén har vi kört en annorlunda låtordning varje kväll. Dels för att göra det lite mer spännande för oss i längden. Spela samma set i 20 konserter, som den här turnén är på, blir tråkigt och man blir själv lite blasé.

Läs mer...

Bakfulla och bestulna i Bremen

Ack och ve! Vilka dagar vi haft kära vänner. Igår spelade vi i Hamburg på klassiska Molotow Club. Svetten lackade, gitarrer krossades och rockmusiken fick ljuda över nejden all. Efter spelningen såldes T-shirts och skivor på löpande band. Autografer skrevs och kort togs.

Läs mer...

Kopplar greppet om Konstanz

Molotov Jive är tillbaka i Tyskland. Efter en dag av vila klev vi på scenen i Konstanz igår kväll klockan fem över tio, taggade till tusen. En otrolig spelning. Ibland har jag publiken i mitt grepp totalt.

Läs mer...

Schweiz är ett jävligt konstigt land.

Vi befinner oss fortfarande i landet som alltid tycks lite svårt att stava till, Schweiz.

Läs mer...

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 5st)