Musicstage.se

Sara Yasmine

Sara Yasmine är en singer-songwriter som lämnat Dalarna för Göteborg.
Debutskivan spelades in i Nacksving studios under 2011.

Hittills i år har hon hunnit öppna för Soundtracks Of Our Lives och nu turnérar hon.
Här kommer vi få följa Sara Yasmine under våren och sommaren.

Sara Yasmine på Facebook

Välkommen!

Sara Yasmine. Foto: Fredrik Svensson. Pressbild.

Sara Yasmine

Tack Sara Yasmine

Musicstage.se tackar Sara Yasmine för att vi har fått följa med henne i bloggen. Vi önskar dig lycka till i framtiden!

Sara Yasmine släpper ny EP

Hej kära vänner!

Det var nu ett tag sedan jag skrev. September var fyllt av roliga gigs jag gjorde, jobbade även på nya EP:n. Och nu på fredag släpps den (om allt går som det ska) på de digitala kanalerna!

Vi ska fira på Kellys här i Göteborg på lördag. Dyk gärna upp då!
Och håll utkik på Spotify, Itunes osv. i dagarna för nu jäklar!

Kram
Sara Yasmine

Snart fullbokat.

Tittade alldeles nyss och såg att det antagligen kommer bli fullsatt i Allhelgonakyrkan på torsdag till spelningen.

Trots att löven fortfarande är förrädiskt gröna känner jag mig klar med sommaren och det är dags att vända sig inåt, kontemplera den här tillvaron och skapa av det som följer.. 

Torsdagskonserten kommer jag att tillägna Kristian Gidlund, medlem i Sugarplum Fairy, som fått besked om att cancern är tillbaka och att det inte kommer sluta bra den här gången.. 

Före gigget ska jag möta upp Johan Lindstén för porträttfotografering till ett spännande projekt han har. Återkommer om hur det gick.. 

kram och kärlek härifrån Brännö. 

Elgitarrist sökes + September i skapandets tecken

Wiie! Mycket gott att se fram emot. September har precis börjat. Jag inleder den i musikväg med att spela på Sveriges största musikfestival "Live at heart" nu på fredag. Börjar kl 21.00 i St Nicolai-kyrkan i centrala Örebro. Fortsätter med midnattsgig på restaurang Brasserie Rendesvouz, 00.00. 

Torsdag den 13 september giggar jag och Anders i Allhelgonakyrkan på södermalm sthlm, fina Sandra Bergman som arrar i samarbete med Wonderland/Hifiklubben, hoppas på fullsatt. 

24-28 september är det dags för inspelning i nacksving igen! Peppen peppen peppen! 

Jag saknar en elgitarrist till en Broder Daniel-cover jag vill testa göra och tar tacksam emot tips utifrån.

Kram Sara

Fotografiska ikväll

Hej på er! Ikväll spelar jag på fotografiska museet vid invigningen av utställningen av Christer Strömholms fotografier. Kom och ta del av kvällen med start kl 19. Kram Sara

Tant Sara Yasmine..

..har flyttat ut till Brännö! Här sitter pensionärerna på bänkar vid färjeläget och tittar på havet.  Det är inte många fastboende här, (jag och knappa 800 andra), lite det jag ville åt faktiskt. Nu lyssnar jag på trädens sus istället för Mölndalsvägens brus. Hejdå Mölndalsvägen, hejdå!!

Hösten är inte här utvändigt, men ack invändigt. Alltid den där skolstartskänslan, trots att det var ett tag sedan jag ägnade mig åt den typen av lärande. 

Jag rivstartade hösten med att göra min jobbigaste men hittills mest lärorika spelning. Detta på Bro Hof Slott utanför Stockholm, där två dussin musikbransch-män (ja, det var bara män närvarande) skulle ha möten och middag. Att ha publiken två meter ifrån sig i dagsljus och samma höjd är vanligtvis inte en så svårstekt biff, men här gick deras ryktbarhet inte riktigt att bortse från, så jag var rätt nervös men det gick bra.  

Jag fortsätter slutet av augusti på det finaste av sätt: på fredag ska jag spela på Fotografiska museet i Stockholm på ett vernissage av Christer Strömholms fotografier. Det ska bli fantastiskt fint- Kom gärna och lyssna! 

Spelningar för Augusti och September

Nu börjar det bli klart med augusti och septembers gig :-) Kanske dyker upp något mer, men nu får ni ett lite bättre hum om vart ni ska infinna er i sensommar/tidig höst! :-) Kram Sara

Fotot är taget av Musicstage.se's fina ägare Teresa Hedström. Klicka på den här länken så kommer ni dit :-)

Ett inlägg om att Vara och Bli Musiker - Och ett Tack från Hjärtat.

Det har känts lite tufft över sommaren under detta uppehåll. En oro över hur det ska gå med min musik och om det är lönt att fortsätta försöka slå sig fram i den här djungeln. Massa idéer om att kanske "bli" något istället, lägga ner det här hopplösa projektet, och andra hallucinationer..

Som tur är, jobbar jag med någon som verkar vilja (fortsätta) jobba med mig, Sebastian Hess, och nu är den lilla psykosen över.

Jag har en idé om att man kan komma precis dit man vill, så länge man verkligen vill det. För min del, bli vad man vill. När man blundar ska man helst inte se något annat än resultatet.

Men tänk om man redan är det man vill bli? 

Vad betyder ordet "bli" för mig? Det är ett levande ord, ett ord i rörelse. Ett blivande - alltså ett pågående, ständigt skapande. Jag skapar mig själv varje sekund, dag och jag blir vad jag tänker, handlar, skapar. Så länge jag skapar musik, så är jag alltså det jag skapar.

Ibland kan det kännas diffust i tankarna om ett liv som musiker..vad ska man ha för mål, arenakonsert? Spridning i utlandet på musiken? Eller helt enkelt bara skriva en jävligt bra låt som vännerna gillar?

Eller ska man kanske sluta försöka leva i framtiden och vända sig inåt mot det berömda kreativa "flowet" istället och se vad som händer..i nuet? I det där blivandet. 

Det kanske inte handlar om att bli bäst på något, kanske mer om ifall detta "något" är det man vill vara och identifiera sig i. Om det är det man vill vara. 

Är man inte villig att ge det tid kan man lika gärna lägga ner - med en gång. Tid är något jag slagits mot i mina dagar. Kampen mot klockorna.

Tänk vad skönt att bara sluta slåss. Sluta räkna dagar. Sluta använda måttstock. Låta kreativiteten födas ur stunden och låta glädjen över vad som precis fötts eller producerats ge bränsle till nästa projekt. Låta det bli en evig, god och sluten cirkel av energi och kreativitet.  

Någonstans är ju musik tidlös. Någon dag spelas min låt vid exakt rätt tillfälle så att exakt rätt person hör den. Och ur den situationen skapas nya möjligheter.  

Det känns som att jag har hittat någon slags kraft igen och jag känner mig väldigt stark. Motiverad till att skriva nytt och fortsätta framåt. Mycket tack vare att:

Det är massa människor som kommer hjälpa mig göra en inspelning möjlig i höst, till er vill jag säga ett stort tack på förhand och ett litet löfte om att jag inte kommer göra er besvikna. 

Jag ska även flytta ut till Göteborgs Skärgård, där det för övrigt huserar andra musikaliskt glada människor. Där ska jag alltså jobba på EP nummer två. 

I nästa inlägg berättar jag mer om planerna för hösten.

Kram på er!