Musicstage.se

Vision Talk

Stort Gig + Stor Förändring i Bandet!!!

Hejsan nu var det länge sedan vi bloggade här. Men bättring råder då sommaren har lämnat oss och även våran sångare Richard Flow har bestämt sig för att lämna oss. Han kommer göra två gig till med oss. Vårat största på Elektrostat den 7 oktober och ett för publiken i Linköping den 16 december.

Visst är det svårt att mista en Viktig person i ett band. Och en som dessutom både skriver bra texter och har en bra röst. Men intresset från andra att ta över efter Richard har visats från flera andra håll. Detta har givetvis peppat oss ovehört mycket. Vi har ännu inte till 100% beslutat oss för vem som skall ta över efter honom men pilarna sitter riktade åt en person som har testsjungit till 3 av våra gamla låtar. Han har fått äran att skriva text till en nygjord demo så nu väntar vi på att få höra vad han kan prestera i sång och textväg. Detta ska bli riktigt intressant då vi tror att han besitter just det lilla extra som kan få Vision Talk kanske ännu intressantare. Who knows? Det får framtiden visa.

Nåväl förberedelser inför giget i Norge hålls det på med här för fullt och det kommer bjudas på lite oväntade grejer som kommer bli mkt intressant att testa inför stor publik. Men givetvis även för lite mindre publik.

Eventuellt så kommer nya sångaren att joina oss på spelningen den 16 december. För att ta över efter Richard på nån låt mot slutet. Eller göra en tidig gästsång i bandet. Vi har lite planer för detta i alla fall.

Det finns även chans att VT kommer bli interjuvade av Norsk Radio och kanske kommer även Livespelningen att sändas live via radio....

Mkt händer för stunden och jag ser fram emot mer än någonsin att jobba vidare med VT

Jag passar även på att önska Richard lycka till i förväg med sitt nya lite tyngre goth/synth projekt Haze For Sale.

/Krister / Vision Talk

Distances

Nu är den här!

Allt slit, gnet, tjaffs, jobb, pillrande, jollrande, sjungande, spelande, stressande och ölande är ett minne blott för idag släpptes vårt tredje album Distances! Vi i VT är glada och stolta över att skivan ÄNTLIGEN finns för världens öron att höra och väntar nu spänt på att höra andras kommentarer och åsikter om låtarna :) 

Det började ju bra med Elektroskull.com s recention av skivan, läs den här:

http://www.elektroskull.com/2011/05/vision-talk-distances/

Sen är det ju tyvärr inte bara hurra och fest idag utan vi är ju också besvika och lite sorgsna över att vi fått ställa in både vår Hässleholm ikväll OCH Bräkne-Hoby spelning imorgon Lördag pga av sjukdom och personliga skäl i bandet. Väldigt tråkigt för alla inblandade men vi lovar att försöka gottgöra våra fans och arrangörerna på något sätt vid ett senare tillfälle.

Alla ni därute som har facebook kan ju passa på att rösta på Vision talk i omröstningen till RECession Festivalen i Danmark, röstar gör man här

http://www.facebook.com/home.php?sk=question&id=10150167896646651

Kom ihåg att man kan bara rösta en gång!

Sen, bara som liten extrakurriosa säger jag grattis till mig själv som blev klar med mitt buss körkort idag, så nu blir det tunée buss för Vision Talk framöver!

Trevlig helg/ Karin och Vision Talk

Utslagna hjältar

Det är inte alltid lätt att ligga på topp. Medan resten av befolkningen njuter av försommaren och att det är fredag ligger medlemarna i Vision Talk lågt. Det verkar som att samtliga drabbats av den fruktade Stockholms sjukan (icke att förväxla med Stockholms-syndromet). När tre av fyra blir krassliga är det något lurt i görningen, kan det vara en kupp måntro? Anyway kurerar vi oss sågott det går och laddar inför nästa veckas TVÅ spelningar.

Har du vägarna förbi kom till

Perrong 23, Hässleholm den 27e Maj 

eller

Uterocken, Bräkne-Hoby den 28e Maj

Vi vill dessutom slänga in att vår eminenta web-shop nu är öppen för beställningar. Kika in på www.visiontalk.se, klicka på den lilla kundvagnen och vips är du där!

Släng iväg en beställning till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

trja

Bilden visar ett exempel på våra mycket tjusiga VT tröjor.

För övrigt är det idag exakt en vecka till Distances släpps, SPÄNNANDE! :D

Ha det bra i helgen så kryar vi i VT på oss! /Karin och killarna

A House In Haninge - Nalen

Hejsan tänkte förtälja lite om helgens bravader med bandet.

I fredags bilade vi upp till kompisens hus i haninge. Vi skulle sova där för att sedan åka vidare och spela på Nalen på Lördagskvällen. 

På fredagen så bestämde vi oss för att partaja loss det lite med våra vänner. Vi blev alla väldigt glada av diverse förfriskningar som vi glatt hällde i oss mellan skratt, musikskapande och djupa diskussioner om allt vad man kan diskutera om. Tyvärr så är minnet lite sisådär om det blev något vettigt diskuterat eller inte men på lördagsmorgonen så hade i alla fall några i bandet tillsammans med husvärden gjort en låt som hette "A House In Haninge". Det är ingen VT låt men kan väl vara ett VT relaterat projekt. Får vi 10 spelningar i stockholm så kanske det till och med kan bli en skiva. Det vill säga om vi gör en låt varje festtillfälle hehe. Jag tackar Pryl Dennis, Haninge Lina, Åke "Depp" Storm, Vinyl Emelie, Robin och kalmar/Bergkvara gänget samt givetvis alla andra för en ypperligt trevlig fredagsmysfest.

Till Lördagen då. Visst är det lite nervöst att köra nya låtar. Helst från en skiva som inte ens har släppts än. Hur kommer publiken ta detta kommer dom stå o kolla som frågetecken eller kommer dom inte gilla det? Vi har ju ändå ändrat rätt rejält i vårt sound sen förra skivan. Vid 23:15 skulle vi spelat men det blev framskjutet en timme ungefär för folket var väl hemma och kollade på melodifestivalen eller oxå var dom på Mute arrangemanget i England(hade jag oxå gärna varit). Nåväl jag tyckte vi fick riktigt bra gensvar av publiken. Och det var jättekul o se att folk kunde sjunga med i låtarna redan efter att ha hört refrängen en gång bara. Det tyder på att det borde finnas en viss potential i våra nya låtar oxå. Våran passion för att spela covers mot slutet av våra spelningar funkade även denna gång bra. Men nästa gång ska vi starkt reducera antalet covers till 1-2 max. Och låten Dina Tankar skall vi göra om riktigt rejält tills nästa spelning har vi sagt. Annars finns risken att vi aldrig kommer spela den igen. Även om det är en låt som folk verkar vilja höra. Men jag måste säga att sen vi gjorde videon till låten så vill man knappt höra på den. En dags spelande av samma låt tog musten ur våra öron haha...

Sammanfattat så gick spelningen lysande och publiken var helt underbar. Så jäkla kul när det blir såna här spelningar. Stort tack till Publiken, Arrangörerna och hela stockholm. En underbar stad att spela i faktiskt.

Efterfest hade vi oxå om än bara i ett par timmar för vi var alla slitna efter fredagens partaj och lördagens spelning.

Söndagen så letade vi efter Kol, Generator till Karins lånade bil som tyvärr hade gått sönder. Det slutade med att vi fick köpa loss en batteriladdare och helt enkelt stanna lite då och då på hemvägen för att ladda batteriet. MEN precis utanför Nyköping så råkade bilen stanna innan vi stannade den själva. Men ibland så är det tur att ha lite kompisar över halva sverige för jag känner en bra kille "synthare" dessutom som heter stefan och bor i oxelösund. Jag hoppades att han skulle vara hemma så jag ringde för o se om han kunde komma och bogsera oss 4-5 km till Nyköping så vi kunde ladda batteriet. Han kom så fort han kunde så en timme efter vårt samtal så befann vi oss på en mack i nyköping för laddning av batteri igen. För detta så fick Stefan hela bandets kärlek givetvis men även våran splirrans nya t - shirt.

Ett superstort tack till dig Stefan. Du kommer alltid vara våran hjälte. Tänk om alla människor vore som stefan då hade vi alla varit väldigt goda människor. Men min erfarenhet av helgen var att dom allra flesta människor som jag känner är faktiskt goda människor. Och det är underbart...Även ett stort tack till Pia för skjutsen jag fick från Norrköping till Kisa. Annars hade jag stått där och mått kasst. Jo jag har nämligen fått tokförkylning med feber som följd...

Nu nalkas hässleholm och bräkne hoby samt releasen av vårat album givetvis.

Må Väl

/Krister VT

Nostalgiöverdos?

Igår när jag var och hälsade på min käre far gick jag förbi den här affischen.

DSC02944

Det är inte långt kvar tills årets Uterock äger rum hemma i Hoby, som alla år dessförinnan. Jag har alltid velat spela där, inte för att det är glamouröst, för det är det verkligen inte. Inte för att det är jättemycket folk eller bra betalt, för det är det inte det heller. Utan för att det är så enkelt, opretantiöst, bra och bara hemma. Ibland är känslan en miljon gånger mer värd än någonting annat. En hemvändarspelning av nostalgiska mått helt enkelt. Snart bär det av hem till Bräkne-Hoby där jag är född och uppväxt, alla känner alla och Uterocken är årets höjdpunkt. Då vet man att det är sommar. 

Kom dit vet jag!

Och om du inte kan komma till Hoby, så spelar vi i Hässleholm på Perrong 23 dagen innan, alltså den 27e Maj

/Karin

Trumsolon och tisdagsswing

Och så hände det sig så, att den soliga 1a Maj hade tiden sprungit ikapp och ifrån och hux flux var skivan klar. Alla låtarna, texterna, melodierna, skivomslag, konvolut, tacklistor, bilder etc etc etc etc, Allt ivägskickat till bolaget och nu är det bara att vänta på det helt färdiga fysiska resultatet. För mig som aldrig släppt någonting i musikväg tidigare måste säga att det känns både spännande, roligt, lite nervöst och faktiskt lite sorgligt.  Rent av lite separationsångest kanske? Som vi har gnetat och stretat och tjaffsat om denna skiva. Arbetet började ju redan förra året och jag fick de första stapplande demoversionerna av "Infrared love" medan jag jobbade på Island, och undan för undan har "Distances", vår tredje skiva, vuxit fram en låt i sänder. Så det är inte utan att det helt plötsligt blev lite tomt, även om allt är kvar. Kanske är så det känns när ens barn flyttar hemmifrån? Eller var det för flummigt kanske?

För er som inte orkar vänta till den 27E MAJ när skivan släpps kan ladda hem ett smakprov på http://www.visiontalk.se/distances.mp3

och sen! när du antingen lyssnat och kommit fram till att nu råder inget tvivel längre, du bara MÅSTE förhandsbokat ett exemplar av skivan eller du redan sedan tidigare vetat att den här skivan bara MÅSTE du ha, då går ni in på 

http://www.conzoomrecords.de/index.php?page=shop.product_details&category_id=1&flypage=flypage.tpl&product_id=39&option=com_virtuemart&Itemid=2&lang=en

Åter till ämnet så är jag stolt, förbannat stolt faktiskt, om man nu får vara det. Det här är det roligaste jag har gjort, och jag är både tacksam, glad och nästan lite ärad av att få spela ihop med mina tre eminenta bandkollegor. Det är nu det riktigt roliga börjar, nu ska vi ut och spela och visa vad vi går för! Nästa stopp är på Nalen klubb i Stockholm, tänk va kul att få invadera huvudstaden, det har jag alltid önskat.

Inför denna spelningsbatalj har jag unnat mina grannar åtskilliga timmar med trummande ihop med Roland och en -hel del- VT låtar. Men va fasen, värre kunde de ha det, Vision Talk är ju ingen dålig musik att höra genom väggen precis :)

IMG_0357

 

Tisdag idag i ett växlande Karlskrona, var sol när jag steg upp, hagelstorm mitt på dagen, snö när jag skulle cykla hem och nu är det sol igen. Måhända världens undergång inte är alltför långt borta trotts allt? Pratade även med Krister efter jobbet och det var tydligen snökaos hos honom också. Någon mer än jag som sett "The day after tomorrow"? Snacka om skiftande väderförhållanden. Men så illa ska vi väll inte behöva tro att det ska bli, det är nog bara lite vanligt svenskt aprilväder, såhär några dagar försent. 

Nu ska jag lyssna vidare på Distances och dricka en kopp kaffe!

/Karin och Vision Talk

 

SGA inställt!

Ja, det är sant. Igår meddelade arrangörerna för Stockholm goes alternative, SGA, att de ställer in hela festivalen som skulle ägt rum den 17-18 juni. Det betyder tyvärr att vår spelning är inställd :,( 

Vi beklagar om våra fans köpt biljetter till festivalen eftersom det verkar som att arrangörerna för festivalen bestämt att man inte kommer kunna få några pengar tillbaka för köpt biljett.

Vi i bandet tycker självklart att detta är fruktansvärt tråkigt men vi kan glädja alla med att det finns och kommer finnas fler tillfällen att se oss live i vår och sommar.

/Vision Talk

Vårkänslor i Vision Talk!

Äntligen har våren kommit på allvar här i landet. Sol och värme är verkligen vad vintertrötta synthare behöver. Att det är 1 Maj nu i helgen betyder ju bara att det är ett steg närmare festivalsommaren som vi alla längtar till!

Ni glömmer väll inte bort att Vision Talk har inte mindre än tre inbokade spelningar i Maj?

14:e Maj på Nalen i Stockholm

27e Maj på Perrong 23 i Hässleholm

28e Maj på Uterocken i Bräkne-Hoby

Så om du är i närheten, kom och dansa loss vet jag! :)

Och som om det inte vore nog så kan man från och med ikväll (29/4) klockan 23.00 köpa vår sprillans nya nätsingel "Unlike"  hos vårt skivbolag Conzoom records, länken hittar ni här

 http://www.conzoomrecords.de/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=2&lang=en&vmcchk=1&Itemid=2

(PS, det går också utmärkt att förbeställa själva skivan "Distances" också DS)

IMG_0296

Humöret är på topp när VT gänget är tillsammans!

Eftersom killarna är fullt upptagna med att finslipa de allra allra sista detaljerna på skivan så tar jag över bloggandet en vecka framöver. Det är verkligen jätte, jättemycket som är på gång just nu. Skivan ska iväg på tryck och spelningarna duggar tätt i Maj, sen är det snaaaart dax för SGA och vårt största framträdande so far, ska bli jättespännande, tycker jag iallafall. Efter många om och men har vi dessutom lyckats beställa lite snygga bandtröjor, så snart kan man bli ägare av sin alldeles egen Vision Talk t-shirt som kommer kunna beställas eller köpas när vi är ute och spelar. Mitt största problem är nog hur i hela friden jag ska få hem paketet från posten, men det får väll lösa sig, kan ju låna en skottkärra kanske. 

Imorgon är det Valborg, ska bli mycket trevligt, hoppas vädret håller i sig!

Trevlig helg på er allihop och håll utkik efter nya inlägg och nyheter!

/Karin och killarna


Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 2st)