Musicstage.se

Roskildedagboken 2013 - 1. Den kalla mjukstarten

Det känns fel att kalla de här första dagarna på Roskildefestivalen för "warm up", för Roskilde har då aldrig varit så kyligt som det var när vi anlände i lördags och igår, på den första uppvärmningsdagen. Inte nog med att vi har frusit häcken av oss, Roskilde har inte varit så vänligt inställt som det brukar vara.

Första kvällen blir jag personligen attackerad och förföljd av ett berusat as! Ingen skada skedd dock. Jag blev lite skärrad, men jag är helt oskadd kan jag försäkra er. Samma kväll blir min kompanjon Magnus Herngren av med både nyinköpt mat och plånbok när ett annat berusat as tyckte det var skoj att lyfta upp Magnus på axeln och bära runt på honom. Molokna satt vi båda och deppade under söndagsförmiddagen när Magnus hade insett att hans plånbok var borta. Dock hade han enorm tur som återfann den inlämnad på Lost & Found, givetvis tömd på pengar, men med alla korten i behåll.

Nåväl. Humöret höjdes lite pö om pö under dagen i takt med att solen började titta fram och höja temperaturen i luften lite. Vi gick båda för att se 8-bitarsakten Binärpilot på Roskildes uppblåsbara dansscen Apollo. Det var oväntat stor publik på plats, vilket kanske föga överraskande mest bestod av taniga tonårspojkar. Kul musik, men riktigt tråkigt att titta på. Inom genren är det bara Slagsmålsklubben som riva av en riktigt show med 8-bitarsmusik.

Nu peppar vi inför forstsättningen och ber till vädergudarna om lite mer värme, tack!

Visa alla artiklar av Camilla Svedén (152 st)

A-Ö

2014

2013

2012

2011

2010

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 1st)