Musicstage.se

Maskinen, Siesta!, Hässleholm, 2010-05-29

Det var sinnesjukt mycket folk på Maskinen. Det var en alldeles för liten scen för denna monstruösa best kallad Maskinen. Frej och Afasi har förmågan att bringa fram de primala känslorna hos åhörarna. Ända sedan låten Alla som inte dansar kom ut har svenska folket dansat för att inte framstå som våldtäktsmän. Siestapubliken är inget undantag.

Det är hårt, kaxigt och övertänt. Maskinen bränner allt i sin väg likt en naturkatastrof – en eld som sprider sig från främre leden ända till den bakre raden. Alla, då menar jag verkligen alla, dansar, gungar och vevar med händerna i pur glädje. Ingen kan stå stilla till låtar som Pengar, Bränner eller Gatan upp. Varje låt är uppbyggd likadant. Det är ett distinkt intro, ett dansant mellanparti, en ödesmättad tystad som övergår i ett elektroniskt berg av tunga beats.

Som de flesta band som förlitar sig på en ljus eller ljudshow så görs det bättre inomhus. Maskinen är inte något undantag, för att uppleva dem på det mest kompletta tänkbara sätt så krävs fyra väggar och ett tak. Nu blir Siestafestivalens näst största scen ett illa valt substitut. Som tur är stoppas inte bra musik av det limiterade rummet. Det är något stort, större, störst vi får uppleva.

Bästa låt(ar): Segertåget och Undan för pundarn

FotonFoton från konserten finns här.

Visa alla artiklar av Esau Alcona (24 st)

A-Ö

2011

2010

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 5st)