Intervjuer

Priest, oktober 2021

Priest, oktober 2021

Foto: Marisol Correa

Om två veckor kommer Priest att spela sin första officiella spelning sedan den 29 november 2019 i Gävle.
Vi hade en pratstund med Puppet Master för att ta reda på lite mer:

Hur känns det att äntligen få spela live igen efter de inställda/framflyttade turnédatumen?
Det känns självklart väldigt skönt att få komma ut igen. Däremot så kommer vi inte ha lika mycket ursäkter att hänga i studion längre. Men vi har i alla…

Priest, oktober 2021

Priest, Octubre 2021

Foto: Marisol Correa

En dos semanas, Priest dará su primer concierto oficial desde el 29 de Noviembre de 2019 en Gävle.
Tuvimos una charla con Puppet Master para averiguar un poco más:

Cómo se siente poder finalmente tocar en vivo de nuevo después de las fechas de gira canceladas/posponadas?
Obviamente, se siente muy bien salir de nuevo. Sin embargo, ya no tendremos tantas excusas para pasar en el estudio. Pero todavía tenemos mucho material para los próximos discos.

Priest, oktober 2021

Priest, October 2021

Photo: Marisol Correa

In two weeks, Priest will play their first official live show since November 29, 2019 in Gävle.
We had a chat with Puppet Master to find out a little more:

How are you feeling about playing live shows again after the canceled/postponed tours?
It feels of course really good to come out and play again. However, we will not have as many excuses to hang out in the studio anymore. But we still have plenty…

Viktor Olsson, juli 2018

Viktor Olsson, juli 2018

Snart släpper Viktor Olsson sin andra platta. I somras stämde vi träff med honom ett stenkast från studion i Stockholm där han jobbat med den det senaste året. Vi var nyfikna på vad han haft för sig sen han släppte debutplattan och hur det egentligen går till när han skriver sina låtar. Hur det går till? Kolla här:

Gaz Goombes, april 2018

Jag sitter mittemot indielegendaren Gaz Coombes på en uteservering i Stockholms solsken med varsin öl framför oss.
– Lowlands var alltid fantastiskt! utbrister han när jag berättar om mitt 20 år gamla festivalminne från en Supergrass spelning då mina fötter inte rörde marken på hela spelningen. Inte på grund av att jag satt på någons axlar utan för att jag lyftes från marken i trängseln. Men det är ju inte Supergrass vi ska prata om, inte alls. Vi ska…

The Amazons, september 2017

The Amazons, september 2017

När brittiska The Amazons passerade Stockholm på Europadelen av sin turné passade vi på att boka en pratstund med halva bandet. Vi pratade om Sverige, 2017 och mycket annat. Här kan du se intervjun:

Twin Atlantic, november 2016

Twin Atlantic, november 2016

När skotska Twin Atlantic var på besök i Stockholm passade vi på att fånga in deras basist Ross McNae för en liten pratstund. Resultatet kan du se här:

Johanan, december 2016

Johanan, december 2016

När började du med musiken? 

Jag skrev min första låt när jag var typ 7 och bildade mitt första band när jag var 8-9.

Var kommer namnet ifrån?

Det hebreiska namnet Johanan/Yochanan/Yohanan är roten till namnen John, Johan, Johannes. Jag heter Johan. Namnet är även en hyllning till Johannes döparen och Johannes aposteln; två tokfeta förebilder för mig personligen. Sen betyder Yəānān bokstavligen ”Yahweh is gracious”.. word up!!!

Hur många skivor har ni släppt? 

Village On The Hilltop är Johanans debut. 

Vem skriver…

Blända, december 2016

Blända, december 2016

När började ni med musiken?

Vi är ett band som har våra rötter i Småland, men alla fem bor på olika orter runt om i landet. Vi gör popmusik med svenska texter, vi försöker att röra oss utan för mycket referenser i musikens värld. Vi skapar utifrån nuet

Var kommer namnet ifrån?

Det är ett vackert namn men det finns också en Blända-sägen i Kronobergs län, där den kvinnliga arvsrätten kom tidigt (för Sverige).

Hur många skivor har ni släppt?…

Frida Öhrn, juli 2016

Frida Öhrn, juli 2016

När Frida valde att gå solo gjorde hon det med ett nytt sound och musikalisk riktning som hon inte tidigare visat upp.  Det är elektroniska landskap som omger Frida Öhrns fantastiska röst och hennes melodier. Ljudbilden blir en mix av Massive Attack och Björk som möter åttiotalets synthpop och modern svensk electropop.

Debutsingeln What Are You Waiting For har redan fått ett väldigt fint mottagande från både musikskribenter och lyssnare. Singeln är nämligen en uppmaning både till henne själv och andra…

Royal Republic, maj 2016

Royal Republic, maj 2016

När Royal Republic besökte huvudstan passade vi på att stämma träff med bandet för att snacka om nya plattan Weekend Man, turnélivet och om hur varje dag är en helgdag.

Här ser du intervjun med sångaren Adam Grahn och gitarristen Hannes Irengård!

http://www.youtube.com/watch?v=beNicEgM0f4

Jack Moy & Glöden, april 2016

Jack Moy & Glöden, april 2016

Killarna i Jack Moy & Glöden bestämde sig för att kickstarta sommaren med låten Vacation. För att fira så bjöd vi in oss själva för att spela ”Jack eller Glöden”, en tävling med mycket luddiga regler och utan någon solklar vinnare.

Niki Ivan Kempinski, november, 2015

Efter en spelning i Kalmar med Niki så fick jag äran att prata en bra stund med den här fantastiskt härliga och ödmjuka killen. Niki håller just nu på att jobba på sitt tredje album som förhoppningsvis är klart under sommaren. Niki har även ett sidoprojekt, Saranda. tillsammans med en kille vid namn Jim Pudas. Nikis låtar är lite mörka, vemodiga, melankoliska med en fantastiskt skön ljudbild och talande texter.

Så vem är Niki?
– Svår fråga. Jag fick…

Man.Machine.Industry, februari 2016

Man.Machine.Industry, februari 2016

– M.M.I är för mig ett utlopp, för att få chansen att göra något eget, förklarar han. Från början handlade det mycket om att slippa involvera andra människor, bandmedlemmar och sånt. När jag arbetade på första albumet mådde jag väldigt dåligt och behövde få ur mig en massa skit. 

– Idag handlar det egentligen om samma sak, fast utan depressionen, utvecklar han skrattandes. Ett utlopp för det kreativa, mitt egna konstnärliga utlopp, det låter kanske nördigt men lite så är…

Ron Pope, januari 2016

Ron Pope, januari 2016

Tidigare i år släppte Ron Pope sin nya platta Ron Pope & the Nighthawks och begav sig i samband med det ut på turné. I Stockholm avslutades Europadelen av nyss nämnda turné och nu är det dags för Ron och hans band att bege sig hem till USA för fler spelningar. Givetvis så passade vi på Musicstage.se på att boka in en pratstund med Ron innan han lämnade vår kontinent.

Ash, november 2015

Ash, november 2015

Här ser du intervjun:

Jack Savoretti, september, 2015

Jack Savoretti, september, 2015

When I stood there and waiting for him I was really shivering. I couldn´t find my voice. But when we sat down I realized that Jack was a very nice guy, humble and he laughed a lot.

Hi and welcome to Denmark!
Thank you, thank you very much.
I heard you were in Stockholm yesterday, did they treat you well, it´s my country!
Ah, your Swedish! Yes beautiful! I love Stockholm. Amazing! It was a great concert!
Who is Jack…

Cali, September 2015

Cali, September 2015

Men till en början startade alltsammans för 1 – 1,5 år sedan tillsammans med vännen Alexander som idag istället jobbar med att bygga Gunnars varumärke och sprida det. De producerade då progressive House som är samma genre som Avicii och Swedish House Mafia sysslar med. Eftersom de blev världsstjärnor så ville Alexander och Gunnar också bli det då det är drömmen de har. De blev dock ingen världsturné denna gång då de la musiken åt sidan för ett tag. Men…

Imber, Augusti 2015

Stockholmarna ger ofta bilden av ett band med en nästan ursinnig do it yourself-agenda, en bild av ett band som helt utan draghjälp har hankat sig fram och skapat sig själva. När Musicstage fick chansen att träffa bandet innan deras spelningPlay It Loud Festival i Katrineholm bekräftas också den bilden.

– Just nu håller vi på och bygger vår egen studio, berättar Lea Ceder, trummis i bandet. Eftersom vi inte får någon hjälp av…

Satyricon, Maj 2015

Med sin progressiva, ibland kallad poppiga eller publikfriande, black metal har Satyricon vuxit till att bli ett av världens mest framgångsrika black metal-band. När jag träffar Frost, trummisen som vid sidan om Satyr utgör duon Satyricon, så är den lugna, metodiska och intelligenta framtoningen slående. Det är fascinerande att lyssna på hans eftertänksamma lugn när han försöker beskriva vad bandet är.

– Det är inte helt lätt att ge en omfattande beskrivning av Satyricon idag, börjar han. Det är…

Kamelot, Maj 2015

Kamelot, Maj 2015

Så låter det när gitarristen Thomas Youngblood, den enda medlem i Kamelot som varit med sedan starten 1991, beskriver uppföljaren till fullträffen Silverthorne. Även basisten Sean Tibbets var med i Kamelotvaggan, lämnade bandet redan 1992 men är sedan 2009 återigen en del av Kamelot. Även svenske Tommy Karevik är relativt ny i sammanhanget och debuterade i bandet 2012 på just Silverthorne. Musicstage tog chansen att prata med Karevik och Youngblood när dom var i Stockholm tidigare i våras.

– Till…

Hadriel, februari 2015

Hadriel, februari 2015

Jag känner mig lite som Bambi på hal is när jag kliver in i studion. Vid åsynen av ett mixerbord drabbas jag alltid av en tvångstanke att trycka på varenda knapp bara för att se om det händer någonting. Jag lyckas hålla fingrarna i styr och efter att ha lyssnat på några av de nya låtarna slår jag mig ner i en sliten soffa tillsammans med tre fjärdedelar av Hadriel, nämligen Victor Parri (sång och gitarr), Leo Karlsson (gitarr)…

Ulrik Munther, mars 2015

Ulrik Munther, mars 2015

Jag har sett en hel del frustrerade kommentarer från dina fans på diverse sociala medier…
– Jag vet! När man håller på med en sådan här grej, försöker att delvis hitta mig själv som artist och person och jobbar på en ny skiva… Då kände jag att jag behövde ett break så då har jag inte uppdaterat så himla mycket och det har varit lite hemligt också. Även det här med filmen var ju också lite hemligt. Jag gjorde mycket…

Live & Local, Februari 2015

Live & Local, Februari 2015

Exempellistan kan göras väldigt lång, medan motsatserna är svåra att hitta, där Popaganda och Stockholm Music & Arts är dom två festivaler som står ut från övriga med sina mer jämställda bokningar. Men det finns även andra arrangörer som i alla fall har som mål att skapa en mer jämställd musikbransch, ett fint exempel på ett sådant initiativ står den helt ideella föreningen Live & Local för. Med sina uttalade mål, att skapa en levande lokal kulturscen och att få…

Joel Alme, mars 2015

Joel Alme, mars 2015

Den stundande 35-årsdagen har Joel själv inte funderat speciellt mycket på. Allt fokus har legat på att fira dotterns födelsedag. Det var där någonstans i barndomen som skivan och musikintresset tog sin början. 
– När jag gick i gymnasiet lärde jag känna Bad Cash Quartet, de släppte sin första skiva när de var 16. Jag kunde inte ens spela gitarr när jag var 16.

Gitarr lärde han sig spela och musik blev det. Nu ligger skiva nummer fyra redo.…

The Dø, mars 2015

The Dø, mars 2015

Hur brukar folk hitta ert band?
– Det varierar från land till land, menar Olivia Merilahti. Allt började i Frankrike. Det är via skivbolaget, via spelningar. Från första början så var det via MySpace 2007. Allt har förändrats sedan dess. Men Spotify kan vara ganska effektivt också. I USA har vi lagts till på lite olika spellistor så folk har upptäckt oss via dessa.

Hur går det till när ni skriver er musik?
– Det beror på,…

Måns Zelmerlöw, segrare i Melodifestivalen 2015

Måns Zelmerlöw, segrare i Melodifestivalen 2015

Grattis!
– Tusen tack!

Ska det vara en skåning till att vinna Melodifestivalen, tredje året i rad nu…
– Ja men visst är det härligt! Det är fint. Och att Hasse gick så bra!

Är du redo att vara Sveriges hjälte i Wien i maj?
– Jag hoppas det! Jag ska göra allt som står i min makt för att vi ska placera oss så högt som möjligt där och det är klart att vi ska…

Samir & Viktor, final i Melodifestivalen 2015

Samir & Viktor, final i Melodifestivalen 2015

Ni har ju hur mycket fans som helst som står här och skriker…
– Ja det är helt galet, säger Viktor.

Hör ni ens vad ni tänker?
– Nä, jag hör ingenting och jag undrar hur den här sommaren kommer bli för det här känns helt galet, fortsätter Viktor och tittar på Samir. Förstår du vad som kommer hända i sommar?
– Nä, säger Samir.

Hur ser sommarplanerna ut? Blir det turné?
– Ja,…

Jon Henrik Fjällgren, final i Melodifestivalen 2015

Jon Henrik Fjällgren, final i Melodifestivalen 2015

Hur känns det att vara här i Friends Arena?
– Skitbra! Jag har laddat för det här och ännu mer ska jag ladda till imorgon.

Hur laddar du då?
– Det är hemligt det.

Du har bytt kostym till finalen?
– Kolt heter det. Jag har ju massa olika artist koltar så varför inte?

Trodde du att du skulle gå direkt till final när du klev in i den här tävlingen?
– Nä, det trodde jag…

Linus Svenning, final i Melodifestivalen 2015

Linus Svenning, final i Melodifestivalen 2015

Vad säger du om allt det här?

– Det känns jävligt bra faktiskt.

Du fick pröva på det här redan förra året?
– Precis. Det har hjälpt mig jättemycket detta året, att jag är så mycket mindre stressad. Att jag bara kan njuta av hela grejen istället.

Så du känner dig tryggare på scenen i år?
– Verkligen, verkligen. Mycket tryggare!

Hur har det här året varit?
– Det har varit jättemycket spelningar, jag har…

Swiss Lips, mars 2015

Swiss Lips, mars 2015

Historien om Swiss Lips tog sin början för ett par år sedan när bandet bildades i Manchester. Efter bara några månader hade de skrivit på ett skivkontrakt. Snart därefter befann de sig i studion och spelade in sin debutplatta. Men när den var inspelad och klar var skivbolaget längre inte så heta på gröten och ville inte alls släppa skivan. Efter en lång och tråkig juridisk process kan nu bandet äntligen släppa sin efterlängtade debut.

Äntligen! Det känns som…

Måns Zelmerlöw, final i Melodifestivalen 2015

Måns Zelmerlöw, final i Melodifestivalen 2015

Det är dags igen för final.
– Det är ju det. Det ska bli så otroligt roligt, det var ju sex år sedan sist.

Har det varit skönt med en paus från Melodifestivalcirkusen?
– Ja det har det absolut men jag har ju saknat det och jag har försökt nästla mig in på andra sätt. Men det är grymt att vara tillbaka som artist och dessutom att få den responsen jag fått är fantastiskt.

Din låt…

Isa, final i Melodifestivalen 2015

Isa, final i Melodifestivalen 2015


Final! Känns det bra?

– Det känns mer än bra. Fantastiskt är bara en liten del av vad jag känner faktiskt.

Trivs du bra bland kamerablixtarnas ljus?
– Absolut. Jag känner mig faktiskt hemma och det är så härligt att jag får göra det här. Och att folk tyckte om mitt nummer, att jag får stå där i tre minuter igen.

Hade du förväntat dig att gå rakt till final?
– Jag vågade inte…

H.M. Hammarin och Tangerin, februari 2015

H.M. Hammarin och Tangerin, februari 2015

Vi träffade artisten H.M. Hammarin och bandet Tangerin när de spelade i Stockholm tidigare i februari. Alla har de ursprung i Närke och de pratade bland annat om hur deras uppväxt har präglat deras musik.

 

Kodaline, februari 2015

Kodaline, februari 2015

Hej, hur mår du?
– Bara bra tack!

Ni kommer tillbaka till Stockholm imorgon.

– Ja, vi kan knappt bärga oss! Vi är på väg just nu.

Sist ni var har så tappade Steve [Garrigan, bandets sångare] rösten…
– Just det, det är sant. Det var mot slutet av den turnén. Vi lärde oss vart gränsen går under den turnén, vi tar hand om oss på ett bättre sätt nu så det kommer inte hända…

Viktor Olsson, februari 2015

Viktor Olsson, februari 2015

Vi träffade debutanten Viktor Olsson inför stundande singelsläpp. Vi pratade om varifrån musikintresset kom, hur det känns att släppa debutplatta och om hur första besöket på Gotland var. Debutsingel Regn släpps den 6 mars.

Ammunition, November 2014

Ammunition, November 2014

De flesta så kallade superband brukar landa i kortvariga projekt som från början känns som halvhjärtade försök att skrapa ihop lite extra pengar. Ammunition känns däremot gediget och genomarbetat och att det skulle handla om kortsiktighet slår bandet ifrån sig bestämt.

– Bandet är ett långsiktigt projekt, ett riktigt band som vi kommer satsa hårt på, förklarar Åge. Det handlar inte om att bara få ut en skiva utan vi bygger ett hem här. Även om många av oss har…

Ett ögonblick Veronica Maggio, P3 Guld 2015

Ett ögonblick Veronica Maggio, P3 Guld 2015

Grattis!
– Tack så jättemycket!

För ett år sedan stod jag här och intervjuad dig efter att du vunnit två priser, du var då mitt uppe i förberedelserna inför den turné som resulterade i det här priset.
– Cirkeln är sluten!

Vad var det roligaste med förra årets turnerande?
– Vad var det roligaste… Det är som att hela mitt liv passerar revy… Det var allting, att vi gjorde tre separata delar. Först gjorde vi någon…

Ett ögonblick Crucified Barbara, P3 Guld 2015

Ett ögonblick Crucified Barbara, P3 Guld 2015

Grattis! Gud vad roligt att det är tjejer som vinner just er kategori!
– Ja!
Vanligtvis brukade ju vara skäggiga män som står här…
– Vi har rakat oss!

Hur var 2014 för er?
– Fantastiskt! Vi hade nog ett av de bästa åren vi haft. Vi släppte våran bästa skiva som vi någonsin gjort. Hitintills. Och spelat väldigt mycket och fått oroligt bra respons. Vi känner oss nöjda och glada med 2014!

Hur ser…

Supralunar, November 2014

Supralunar, November 2014

 

Så låter det när Petri Tuulik (sång och gitarr) försöker förklara vad Supralunar är, bandet som med sin lättsamma men ändå tunga rock charmar sin väg genom den svenska musikscenen. Bandet, som förutom Petri består av Georgios Vamvatsicos (bas) och Johann Enoksson (trummor), har nyligen släppt sin fullängdsdebut A New Hope och hoppet för framtiden är stark.

– Vi ska ta över världen! utropar Johann och utvecklar skrattande. Vi har ju ingen direkt plan för framtiden men…

Twin Atlantic, november 2014

Twin Atlantic, november 2014

När jag en stund senare sätter mig ner med frontmannen Sam McTrusty måste jag nästan nypa mig i armen. Jag gissar att det är en normal reaktion när man helt plötsligt sitter mittemot någon som varit med och skrivit några av ens favoritlåtar. Men vad vet jag? Efter en snabb inre dialog bestämmer jag mig för att det är lika bra att erkänna ett par saker för Sam redan från början.
Jag är inte säker på om jag borde berätta…

Adée, oktober 2014

Adée, oktober 2014

I samband med Adées spelning på årets upplaga av Rookiefestivalen ville vi veta mer om henne och hur det känns efter allt som hänt i hennes musikkarriär under de senaste åren. Jag träffar Adée efter hennes medverkan i paneldebatten angående jämställdhet i branschen och det är en mycket glad, driven och gullig tjej jag möter. I ungefär fem år har Adée satsat på musiken fullt ut och det började på riktigt då hon startade sin musikproduktionsutbildning i Stockholm. Men även…

Adrian Lux, oktober 2014

 

Dagen innan själva speldagen pratades jag och Adrian vid och jag fick direkt känslan av han är en ödmjuk och samtidigt lite blyg kille. Vilket han själv även säger att han är, men också nyfiken och han gillar att hitta nya grejer. Första frågan handlade om hur han skulle beskriva sig själv som DJ och producent och det var inte en allt för enkel fråga att svara på. Men denna mening tycker jag beskriver honom perfekt.

– Jag gillar…

Amanda Alexander, oktober 2014

Amanda Alexander, oktober 2014

 

 – Det där tycker jag är så jäkla svårt alltså jag skulle kunna säga att det här är R&B, att det här är pop, soul, det är allt möjligt. Själslig dansmusik… hjärtekrossande musik.

Och där har Amanda mycket gemensamt med de artister som hon delar scen med under en höstkväll i lilla orten Hultsfred under årets Rookiefestival. Det som de har gemensamt, vare sig det är Valskrik eller Blackshots är att tunga känslor har fått ha större fokus i…

The Royal Concept, september 2014

The Royal Concept, september 2014

Sommaren har The Royal Concept bland annat spenderat på diverse olika festivaler. De har bland annat spelat på Reading och Leeds, tvillingfestivalerna i England som har samma lineup. David berättar att det var något av ett uppvaknande för bortskämda svenskar. – Skjutsen är tre timmar försenad till flygplatsen, man hinner inte soundchecka och det är kaos. Vilket har sin charm! Men det är väldigt mycket England för mig. Jag turnerade med Robyn i England också och det var exakt likadant…

Slangbella, september 2014

Slangbella, september 2014

Musiken har alltid varit det centrala i Anders Alexanders liv. När bandet Alice in Videoland tryckte på pausknappen stod han inför ett val, antingen kunde han sätta sig bakom trummorna i ett nytt band eller så kunde han pröva sina vingar och starta upp en solokarriär. Valet föll på att satsa solo och debutplattan släpptes för två år sedan.

Är det roligt att spela själv?
– Det är nödvändigt. Det får vara allt eller inget, det ska vara som…

The Gardnerz, Augusti 2014

The Gardnerz, Augusti 2014

 

– Jag har så himla svårt för imagebiten där man måste vara true, att hela tiden ta sig själv på för stort allvar, förklarar Wilhelm. Även om musiken och bandet i sig själva är seriösa så kör vi lite med glimten i ögat. Ta bandnamnet som ett exempel, det är ju ett stort Fuck You till alla truenissar som tycker att det måste vara si och så och så himla häftigt och hårt hela tiden. Namnet är egentligen inspirerat…

Skid Row, Augusti 2014

Med bara två studiosläpp under nästan 20 år kan man säga att produktionen av nytt material inte har varit jättehög. Tyvärr har heller inte kvaliteten på de skivor som kommit varit lysande, både Thickskin (2003) och Revolutions Per Minute (2006) var platta historier utan någon nerv. Nu har man dock äntligen fått fart på både produktion och kvalitet med sina senaste två släpp, United World Rebellion och Rise Of The Damnation Army, och har ännu ett planerat till nästa i…

Little Jinder, augusti 2014

Little Jinder, augusti 2014

Hur är det att spela på festivaler?
– Det är jättekul! Jag har inte spelat på supermånga festivaler så jag ska egentligen inte uttala mig men det är en annan slapp vibb och det känns som att folk verkligen pluggar programmet, kollar upp alla artister. Publiken är verkligen skitpeppad. Här kommer nog ganska många som är nya för ens musik. 

Har folk en lite öppnare attityd på festival?
– Jag tror det. Om man går på festival vill man…

Kongos, juni 2014

Kongos, juni 2014

Ni släppte er skiva Lunatic redan 2012 och sen har den släppts igen nu i år. Vad beror det på?
– Vi släppte albumet i Sydafrika via ett indieskivbolag och när vi kom tillbaka till USA så släppte vi det på egen hand, förklarar trummisen Jesse Kongos. I slutet av förra året började vi spelas på radion i USA och då plockade Epic upp oss och släppte det på nytt.
– Efter Sydafrika så tog det…

Swiss Lips, maj 2014

Swiss Lips, maj 2014

Jag är i Manchester, hemstad till så många fantastiska band. I mitt tycke tillhör Swiss Lips den skaran fantastiska band och de är också anledningen till att jag är här. I en skitig bakgränd möter jag Sam Hammond, sångare i Swiss Lips. Vi är utanför The Dancehouse där bandet har en spelning senare på kvällen. Sam tar mig med in genom en tung dörr, uppför trappor, genom korridorer och fram till scenen där resten av bandet håller på att göra…

Sabaton, Februari 2014

Sabaton, Februari 2014

 

Orden är Pär Sundströms, basist i svenska exportsuccén Sabaton, som häromveckan gick in som listetta i Sverige med sin nya platta Heroes (recension signerad Moa Manninen hittar du här). I samband med en förhandslyssning av nämnda platta tidigare i år fick jag sitta ner och ha en pratstund med Pär, Thobbe Englund (gitarr) och Hannes Van Dahl (trummor) om nya skivan och deras kärlek till fansen.

– Alla låtar är lika bra, det är något…

For BDK, maj 2014

For BDK, maj 2014

När vi sågs sist sa ni att ni aldrig haft ett mål för bandet utan att allting bara hände. Är det fortfarande så eller har ni tagit kontrollen och satt upp några mål nu?

– Det känns som att saker bara flyter, svarar Adele.
– Ja, verkligen, håller Marcus med. Jag tror att vi lever i nuet.
– Det går inte ens att planera några veckor framåt känns det som, fortsätter Adele. Det finns ju mål som det…

H.M. Hammarin, maj 2014

Vi slår oss ned vid ett bord bara ett par minuter efter det att soundcheck inför kvällens spelning avslutats. En av låtarna han sjöng lite av på var Living a Lie som återfinns på den alldeles färska EP:n Ham Acting [Part I]. Den låten fick mig att fundera på vad det är för lögn som han egentligen lever i och jag blev helt enkelt tvungen att fråga just det. Det är då sanningen kryper fram, att han inte alls…

Zacharias Blad, april 2014

Har du alltid hållit på med musik?
– Nej, från början är jag dansare, förklarar Zacharias. Utbildad dansare på Kungliga Svenska Balettskolan. Moderna linjen gick jag.
Modern dans alltså?
– Ja, jag är inte balettdansör. Jag hatade balett!

Zacharias fortsätter att förklara att även om dansen från början stod i fokus så har han alltid haft ett musikintresse och har gärna sjungit hemma. Låtskrivandet tog fart på allvar under 2009 om än i smyg. De…

Pretties for You, april 2014

Pretties for You, april 2014

Hur tog allt sin början för Pretties for You?
– Vi började 2011 och det var ett initiativ från Martina och Michael, inleder Christian Johansson.
– Ska vi ta över där? undrar bandets sångerska Martina Forsgren innan hon tar över taktpinnen och förklarar att hon och bandets gitarrist Michael Franke är ett par och att de till en början skrev låtar tillsammans för att senare inse att ett band nog vore kul att ha ihop. Den…

Den Svenska Björnstammen, april 2014

Den Svenska Björnstammen, april 2014

Många känner ju till Den Svenska Björnstammen men hur igenkända blir ni egentligen?
– Inte alls i stort sätt, berättar Åke Olofsson. Det är ju vissa som lyssnar på oss som ibland kommer fram. Senast var på IKEA… De som känner igen oss är ju folk som känner oss och folk som tycker om oss och lyssnar på oss. Det kommer inte fram några elakingar som ska berätta hur dåliga vi är.

Nya skivan heter I förhållande till.…

Sick Puppies, april 2014

Er fjärde platta Connect släpptes i USA redan förra sommaren men i Sverige har den precis släppts. Vad kan ni berätta om inspelningen av skivan?
– Vi skrev i ungefär nio månader, berättar sångaren och gitarristen Shim Moore. Vi skrev ungefär 100 låtar och sen valde vi ut låtarna allt eftersom. Vi skrev de bästa låtarna vi kunde och släppte en skiva!

När skriver ni nya låtar? Kan ni göra det när ni är på turné?
– Nej egentligen…

You Me At Six, mars 2014

You Me At Six, mars 2014

 Ni har precis släppt er fjärde skiva. Är det här den bästa tiden i ert liv?
– Jag tror det, ja. Vi har vuxit upp nu och vi har varit tvungna att leva med varandra under sju-åtta år så vid det här laget så vi har lärt oss att leva med varandra, något som är bra. Så nu kan vi uppskatta varandras sällskap snarare än… Ja du vet hur det är när man växer upp. Speciellt de där åren…

Anna Stadling, mars 2014

Anna Stadling, mars 2014

I veckan träffade vi skivaktuella Anna Stadling, som släppte sin skiva Av timmarna som gick utan dig minns jag nästan ingenting, onsdagen den 19/3. Här kan du höra Annas tankar om skivan, musiken och om när hon öppnade upp för Dixie Chicks.

http://www.youtube.com/watch?v=xFIFiZMP2as

Blitz Kids, februari 2014

Blitz Kids har funnits i ungefär åtta år men det var först i början av 2012 som saker och ting föll på plats, detta sammanföll med att trummisen Matt Freer kom med i bandet. Sedan dess har de hunnit hitta sitt sound och turnera massor. Det första de släppte med den nya konstellationen var Ep:n Never Die, den innebar ett stort steg ifrån deras tidigare sound. Jono kallar deras tidiga material för rockigt oljud och skrattar samtidigt som han…

Anders Björler, November 2013

Anders Björler, November 2013

Ditt debutalbum som soloartist, Antikythera, släpptes 6:e nov. Vad kan lyssnaren förvänta sig?

– Det låter lite klyschigt men det är en musikalisk resa. Det är ett samband mellan melankoli och harmoni. Vissa partier är ganska mycket At The Gates och The Haunted men med en helt annan approach, det är ju liksom inte metal. Det är lite svårt att definiera sin egen musik men om man skulle beskriva det för de som inte hört det så…

Sanna Nielsen, segrare i Melodifestivalen 2014

Sanna Nielsen, segrare i Melodifestivalen 2014

Grattis!
– Tack! Tusen, tusen tack!

Köpenhamn är ju inte så värst långt hemifrån för dig så jag gissar att du varit där ett antal gånger förut.
– Jag har varit där ganska många gånger förut ja!
Hur roligt ska det bli att åka dit den här gången?
– Kan jag få åka dit imorgon?

Har du hunnit smälta intrycken ännu?
– Nej det kan jag nog inte påstå att jag…

Sanna Nielsen, segrare i Melodifestivalen 2014

Sanna Nielsen, segrare i Melodifestivalen 2014

Grattis!
– Tack! Tusen, tusen tack!

Köpenhamn är ju inte så värst långt hemifrån för dig så jag gissar att du varit där ett antal gånger förut.
– Jag har varit där ganska många gånger förut ja!
Hur roligt ska det bli att åka dit den här gången?
– Kan jag få åka dit imorgon?

Har du hunnit smälta intrycken ännu?
– Nej det kan jag nog inte påstå att jag…

Ace Wilder, final i Melodifestivalen 2014

Har tävlingsdjävulen gripit tag i dig?
– Nej! Nej jag är ingen tävlingsmänniska egentligen… Men man vill ju göra bra ifrån sig så jag försöker vara väldigt fokuserad på att göra ett bra jobb.

Hur har du laddat upp då?
– Jag har sovit, ätit och repat.

Känns det stabilt nu? Är du nöjd med genrepet?
– Ja, det känns som att det börjar sitta i nu. Det enda som jag är lite, lite……

Panetoz, final i Melodifestivalen 2014

 

Ni verkar ju ha hur roligt som helst, stämmer det?
– Jag sa det nyss och jag ska upprepa det igen. Vi har jobbat stenhårt, vi började från grunden, skapade eget skivbolag, jobbade med ungdomar, strävat efter att komma ut med vår stil och musik och vi är här! Hela Sverige ser oss, vi har ingenting att vara ledsen över! Vi har ingenting att inte vara glada över! Det är bara glädje, vi måste fira varje stund därför…

Panetoz, final i Melodifestivalen 2014

 

Ni verkar ju ha hur roligt som helst, stämmer det?
– Jag sa det nyss och jag ska upprepa det igen. Vi har jobbat stenhårt, vi började från grunden, skapade eget skivbolag, jobbade med ungdomar, strävat efter att komma ut med vår stil och musik och vi är här! Hela Sverige ser oss, vi har ingenting att vara ledsen över! Vi har ingenting att inte vara glada över! Det är bara glädje, vi måste fira varje stund därför…

Alcazar, final i Melodifestivalen 2014

Jag insåg igår att jag tillför Team Alcazar…
– Welcome to the family! utbrister Tess Merkel.
– Vad härligt! menar Andreas Lundstedt.

Hur roligt är det att stå på scenen med en sådan här låt?
– Det är det ultimata för Alcazar, säger Andreas. Helheten med kläderna, sången, dansen, discobollen, allt inbakat i tre minuter det är som… Jag tänkte säga orgasm och det sa jag! Det är underbart!

Hur tidigt föddes idén kring…

YOHIO, final i Melodifestivalen 2014

Känner du fansen stöd även i år?
– Självklart, det gör jag alltid.

Är det speciellt att se sitt namn på skyltar som du oundvikligen måste gör här?
– Hemskt att säga men vänjer sig på något sätt. Men sen när man väl tänker efter och går lite djupare i det och inte ser på det så ytligt så bli det väldigt speciellt. Om jag bara tänker tillbaka på när jag var lite och gick på Idol-finalen…

Sanna Nielsen, final i Melodifestivalen 2014

 

Hur laddad är du inför lördagen?
– Oj, oj, oj! Jag hinner ju knappt ladda! Det är så mycket intervjuer och så är det rep men bara att komma upp på den här scenen och titta sig runt, jag är väldigt noga med det nu att bara njuta av atmosfären. Så taggar jag!

Du har i alla fall den sinnesnärvaron så du kan njuta av stunden?
– Ja, jag har bestämt mig för att jag verkligen ska…

Linus Svenning, final i Melodifestivalen 2014

 

Du tävlade så sent som i förra veckan!
– Ja så är det!
Har du hunnit landa?
– Jag har hunnit slappa i måndags fram tills i tisdagskväll så det är ändå helt okej.

Är det en fördel att du fått visa upp dig och din låt två gånger?
– Ja, jag tror faktiskt det. Varje gång du hör den så blir den så mycket bättre, jag tror nog det är bra att jag fått…

Oscar Zia, final i Melodifestivalen 2014

 

Hur kul ska det här bli då?
– Det ska bli skitkul!

Hur har du laddat?
– Jag har inte gjort så mycket. Jag stack till Italien veckan efter delfinalen och tog det lugnt. Sen har jag gått i skolan så jag har inte laddat så mycket!

Vad säger de i skolan om det här då?
– Jag vet inte riktigt. Jag har inte riktigt…
De har inte vågat säga något?
– Jag tror…

Anton Ewald, final i Melodifestivalen 2014

 

Hur kul ska det bli att tävla i finalen?
– Det ska bli skitkul tycker jag. Jag älskar att stå på scenen och göra mina moves.
Ja annars skulle du ju inte vara här!
– Nej! Så jag ser verkligen fram emot det.

Lever du i den här bubblan dygnet runt nu eller hur ser det ut?
– Jag har valt att inte sova på hotell den här veckan, utan jag vill sova hemma bara…

Ellen Benediktson, final i Melodifestivalen 2014

Hur känns det här då?
– Det känns bra! Det känns spännande och förväntansfullt.

Hinner du njuta något av det här?
– Jo det gör jag. Eller det försöker jag göra, det är viktigt att vara i nuet trots att man tänker mycket på morgondagen.

Hur har den här cirkusen varit att trilla in i?
– Gud alltså! Det har varit en helt fantastisk upplevelse! Jag kommer aldrig vara med om något liknande för att Melodifestivalen…

Dennis Lyxzén, mars 2014

 

Du har ju hunnit samla på dig en hel massa rutin. Blir du fortfarande nervös inför en sådan här grej?
– Inte för SXSW. Jag kan bli lite pirrig när jag spelar spelningar fortfarande men det är bara en bra nervositet. Men inte för att dra på SXSW, det är tusen miljoner band som spelar där!

Det är ju onekligen ett speciellt evenemang. Ska det bli roligt att dra dit och visa upp det nya?
–…

Angelica, November 2014

Angelica, November 2014

 

Blev resultatet som du planerade?

Ja, det blev den verkligen, det är ju första plattan jag gör i den här genren. Jag ville göra en straight-up melodisk platta med härlig energi, bra låtar med bra refränger och det tycker jag vi lyckades med.

Det märks på Angelica att hon är eld och lågor över skivan, hennes röst innehåller samma glöd som hörs på skivan när hon pratar om den.

– Jag är supernöjd med resultatet, framförallt med…

Frank Turner, februari 2014

Frank Turner, februari 2014

Frank Turner påbörjade sin musikaliska karriär i bandet Million Dead för att sedan fortsätta solo när de splittrades 2005. Så här fem soloplattor in i karriären har han samlat på sig en hel del erfarenheter. Musiken han spelar kan väl närmast beskrivas som folkrock eller kanske folkpunk?  Senaste släppet är en EP som fått namnet Polaroid Picture som bland annat innehåller covers av låtar från Biffy Clyro och Frigtened Rabbit.

Hej! Hur mår du och vart är du?

The Fooo, Grammis 14

The Fooo, Grammis 14

 

Det priset ni har fått är ju lite speciellt. Hur tänker ni kring det ni gjort, finns det någon taktik bakom det?
– Vi har väl egentligen inte tänkt så mycket, det har kommit ganska naturligt.

Tillhör det här er generation också?
– Ja, och vi började… Vår första video var ju när vi bara gick ut och körde på Drottninggatan. Sen har vi hållit kvar vid det och använt sociala medier för att hålla en personlig…

Linda Pira och Stor, Grammis 14

Linda Pira och Stor, Grammis 14

 

Grattis!
Tack, säger de båda i munnen på varandra.

Hur känns det här då?
– Det känns fett nice, säger Stor.
– Jag har inte hunnit smälta det än, det brukar ta några timmar innan jag smälter sådana här stora saker, berättar Linda. Det känns helt sjuk!

Vad betyder det att få priser egentligen?
– Egentligen så betyder det inte så mycket, säger Stor. De det egentligen handlar om är att man får göra…

Salem Al Fakir, Vincent Pontare och Magnus Lidehäll, Grammis 14

Salem Al Fakir, Vincent Pontare och Magnus Lidehäll, Grammis 14

 

Grattis!
– Tack, säger Salem.

Känns det bra att stå bakom en annan artist?
– Ja det känns svinbra verkligen, säger Vincent.
– Det känns helt underbart, säger Salem.
– Slippa vara ute och flänga, lägger Vincent till. Man får kliva upp, gå till samma ställa, brygga samma kaffe…

Hur länge har ni jobbat ihop?
– Sen sommaren 2012, berättar Magnus. Jag och Vincent har en studio som Vincent också är i.

Ett ögonblick Icona Pop, P3 Guld 2014

Grattis!
– Tack, säger tjejerna i kör.

I år igen!
– Ja! Det är för bra för att vara sant, säger Caroline Hjelt.

Hur känns det här då?
– Det känns… Det är en sådan sjuk känsla, börjar Aino Jawo.
– Vi är otroligt, otroligt hedrade och tacksamma och glada, fortsätter Caroline.
– Om du kollar på priset så är det ”årets grupp”, säger Aino.
– Det blir inte bättre än…

Ett ögonblick Jenny Wilson, P3 Guld 2014

Grattis!
– Tack så mycket!

Hur känns det här?
– Det känns högtidligt, fantastiskt fint. Jag är lycklig, glad. Glad för att jag lyckats ta mig hela vägen hit och jag är glad för att jag är här med de som betytt jättemycket för mig och den här skivan. Min trummis och min ljudtekniker och min manager som har varit super, super, super viktiga för att det skulle bli vad det blev.

Hur ska du…

Ett ögonblick Veronica Maggio, P3 Guld 2014

Grattis!
 – Tack!

Hur känns det? Jag måste ställa den frågan!
 – Det känns jättebra såklart!

Betyder det extra mycket när du vet att det är dina fans som röstat?
 – Ja såklart. Det är det ultimata kvittot på något sätt.

Du beger dig snart ut på turné och ska spela här i Scandinavium. Var det här bra att uppleva?
 – Ja! Jag satt till och med och fotade vissa grejer de gjort med ljuset nu under…

Ett ögonblick Petter, december 2014

Ett ögonblick Petter, december 2014

Bra år?
– Ja verkligen. Det här är ju ett roligt avslut, att man är nominerad. Det är ju väldigt roligt att man bara de facto har blivit uppmärksammad för ens musik, det tycker jag är kul. Jag är glad för det!

Det känns som att hela genren gått bra i år?
– Hiphopgenren ja. Ja, ja, ja det har gått jättebra! Det känns som att det är många som kommer fram och tar plats. Speciellt i…

Ett ögonblick Linda Pira, december 2013

Ett ögonblick Linda Pira, december 2013

Grattis!
– Tack!

Det är ju helt enormt, eller hur?
– Ja det är helt sjukt. Det känns jättekonstigt. Men kul!

Du har fått ett jättestort genomslag i år. Hade du ens vågat hoppas på det?
– Nä, det har gått så himla snabbt allting. Allt som har hänt har varit utöver mina förväntningar. Jag visste att jag skulle göra musik men att det skulle bli så här uppmärksammat hade jag inge susning om så det…

Ett ögonblick Kim Cesarion, december 2013

Ett ögonblick Kim Cesarion, december 2013

Du har haft ett bra år eller hur?
– Det kan man säga tycker jag.

Hur gör man för att skriva årets låt?
– Det finns nog ingen speciell formel. Omfolket uppskattar det så gör de det. Det är väl lite tur och lite känsla.

Sen är du även nominerad till Årets nykomling. Hur känns det?
– Det känns otroligt roligt. Det tyder på att man gjort ett bra jobb!

Dessutom är det ju ett pris…

Ett ögonblick State of Drama, november 2013

Ett ögonblick State of Drama, november 2013

Tillbaka!
– Ja, skitkul, säger Emil Gullhamn. Verkligen! Vi är superglad över att få en chans till.

Ni kunde inte låta bli?
– Nä för fasen, fortsätter Emil. Hela den här produktionen och gemenskapen, det blir som en liten familj. Det vill man inte tacka nej till.

Vad är det för låt ni tävlar med den här gången då?
– Den här låten har vi valt att tillägna alla kids där ute. Vi vet att det finns så många brighta…

Ett ögonblick Janet Leon, november 2013

Ett ögonblick Janet Leon, november 2013

Du är tillbaka! Vad är det får låt vi får höra dig med nu?
– I år, eller nästa år, så blir det en låt som är väldigt känslomässig och väldigt vacker tycker jag.

Är det mer åt ballad hållet då?
– Ja, det är mer den känslan. Den heter Hollow och den handlar om tomheten när man förlorar någon.

Nu vet du hur allting fungera med Melodifestivalen, är det erfarenheter du tar med dig nu?
– Absolut! Jag känner…

Ett ögonblick Anton Ewald, november 2013

Ett ögonblick Anton Ewald, november 2013

2013 måste ha varit ett fantastiskt år för dig, hur ska du nu toppa det?
– Det blir inte så svårt! Jag tycker att jag har en bättre låt i år. Jag är med för att vinna i år. Jag hade inte ställt upp om jag inte trodde jag kunde vinna med min låt, med mitt framträdande. Jag ska bara förlita mig på det jag kan, den här gången hålla mikrofonen vid munnen och sen bara köra!

Hur mycket är…

Ett ögonblick CajsaStina Åkerström, november 2013

Ett ögonblick CajsaStina Åkerström, november 2013

 Debutant, hur känns det här?
– Det känns jättespännande, fantastisk. Nu känns det verkligen som att det är tid för att vara med. Jag har ju hållit på ett tag! Nästa år firar jag 20 år i branschen. Men det är ju så att den här tävlingen har verkligen utvecklats till ett intressant forum där i stort sett alla genrers får rum och därmed även jag och det jag står för. Sen har jag en egen låt i år som…

Bourbon Boys, Oktober 2013

Bourbon Boys, Oktober 2013

 

Först och främst vill jag säga att Hail to the chief är en platta som håller väldigt hög nivå rakt igenom, är ni själva nöjda med resultatet?

– Ja, jag är mycket nöjd med resultatet. Det känns faktiskt mycket bra, faktum är att jag aldrig har varit mer nöjd med en skiva, än jag är med just denna.

Från industrimetal (Raubtier) till redneckrock/country/rockabilly, vad hände egentligen?

Jag vill nog gärna påpeka, att jag vuxit upp med redneckcountry och…

The Royal Concept, augusti 2013

Jag är ju en av dem som väntat jättelänge på att ni ska släppa en fullängdare…
-Trevligt!
Första gången jag såg er måste ha varit på Peace & Love 2010.
– Det var vår första spelning någonsin.
Där var jag!
– Vad kul! Det var en fantastisk dag, oj vad häftigt det var. Jag trodde verkligen att det skulle vara 50 personer där och så var det i alla fall 1 000. Otroligt häftigt!

Port Noir, Augusti 2013

Port Noir, Augusti 2013

 

Port Noir består av: Andreas ”AW” Wiberg (trummor), Love Andersson (sång och gitarr), Andreas Hollstrand (gitarr och bakgrundssång).

Den 25 september släpps alltså erat debutalbum Puls, vad kan lyssnarna vänta sig?

– Jadu, tio låtar med en bra blandning av hårt, lugnt och fartigt, säger AW direkt.

– Egentligen bara mer av det som vi redan har släppt, fast mer utvecklat och med en bättre helhet, fyller Hollstrand i. Vi har siktat efter ett eget sound, som ligger i…

Ola Salo, Augusti 2013

Hur valde du vilken låt du skulle sjunga i webbsändningen?

–          När de frågade om jag ville sjunga extranummer tänkte jag att det fanns två möjligheter. Jag är ju inte aktuell med något nytt material så valen var att köra en cover som jag gillar, eller att köra en The Ark-hit. Om jag skulle ta en cover som alla känner till skulle det lätt kunna bli lite cheesy, då är det roligare att välja en lite mindre känd cover som…

Raubtier, Juni 2013

Raubtier, Juni 2013

 

Vi får börja med grunden, vad är Raubtier och vad står ni för?

– Raubtier är Tornedalspansar! replikerar Buffeln snabbt.

– Ja, det är precis vad vi är, Tornedalspansar, fyller Hulkoff i. En lite brutalare form av Allsång på Skansen. Nej men skämt åsido så är vi bara Raubtier, hårt och brutalt, riktig norrländsk brutalitet. Fast på ett mer filosofiskt plan så handlar det mer om att få ut uppdämda aggressioner.

Ni jämförs ju ofta med tyskarna i Rammstein.…

For BDK, juni 2013

For BDK, juni 2013

Hur är det att ha blivit signade av ett stort skivbolag?
– Man fattar fortfarande ingenting, säger Adele Kosman.
– Det är skönt att någon annan också tror på ens projekt, tycker Marcus Borrman. Det är en sjukt skön grej, att bli signad. Just att vi blev signade av ett stort majorbolag direkt är också en väldigt skön känsla.
En bekräftelse?
– Ja, en jättestor bekräftelse! säger Adele.
– Allting har ju gått så himla fort, säger Marcus.

State of Drama, april 2013

State of Drama, april 2013

Att jag är här känns ganska förvånande, inte minst för mig själv. Dels för att jag inte brukar göra ”hembesök”, dels är det inte direkt vanligt förekommande att jag hittar band jag gillar i Melodifestivalen. Kanske var det just det sistnämnda som väckte min nyfikenhet? Den nyfikenheten ledde till att jag skickade ett mail till State of Dramas skivbolag för att boka en intervju och nu sitter jag alltså här i en bil i Borås. Killen bakom ratten heter…

Viktor & The Blood, april 2013

Viktor & The Blood, april 2013

 

Här berättar killarna om det nya bandet, EP släppet och framtidsplanerna.

http://www.youtube.com/watch?v=yechFrqz2K8

 

Faråker, april 2013

Faråker, april 2013

Du ser intervjun här:

http://www.youtube.com/watch?v=3kFZVtaAMRg

Seventribe, mars 2013

 

Ni är åtta stycken i bandet… Hjälp!
– Vi är talesmännen, säger Thaison. Språkrören!
Hur sjutton håller man ihop ett sådant stort gäng?
– Det är inte svårt men det är fan inte lätt! Säger Handsome.
– Det är inte lätt när det är svårt, fortsätter Thaison.
– Alla är åtta olika individer men sina egna agendor som ska ihop till vår stam som är en jävligt tight enhet, säger Handsome. Men visst, det hade varit lättare att…

Adept, mars 2013

Adept, mars 2013


Ny platta, berätta! Låter det som tidigare?
– Nej, säger Jerry bestämt. Det är väl en blandning mellan den första skivan vi släppte och den förra skivan. Vi kände att vi skulle ta det bästa från båda två och slå ihop det. Knyta ihop säcken!

Har ni hunnit få några reaktioner på den ännu då?
– Kommentarer och annat sånt har varit väldigt positivt, berättar Filip.
– Det känns väldigt bra helt enkelt, fyller Jerry i.

This Vision, mars 2013

This Vision, mars 2013

Se intervjun här:

http://www.youtube.com/watch?v=kXQ-tKIQgA8&feature=youtu.b

Ett ögonblick Ulrik Munther inför finalen i Melodifestivalen 2013

 

Final i år igen. Hur känns det?
– Det känns bra! Jag tycker att framträdandet gick bra, det kan definitivt bli bättre fortfarande. Rösten var okej men den var inte helt perfekt. I det stora hela är jag nöjd.

Du har slipat lite på numret sedan delfinalen.
– Ja, vi har prövat lite olika alternativ.
Är du nöjd nu?
– Det vet jag inte, jag har inte sett det än! Så du får fråga…

Ett ögonblick Robin Stjernberg inför finalen i Melodifestivalen 2013

 

Du börjar kunna det här, tredje veckan i rad!
– Ja, nu sitter det som en smäck! Nu är det inga orosmoment kvar, sången sitter perfekt tycker jag. Jag går ut med en sån otrolig glädje och tacksamhet för att få vara här och jag tror det kommer synas.

Har du hunnit landa och ladda om någonting?
– Nä, jag är i bubblan. Jag käkade en pizza när vi kom hem från Karlstad sen var det…

Ett ögonblick Ralf Gyllenhammar inför finalen i Melodifestivalen 2013

 

Hur mår du, det låter lite raspigt?
– Ja, jag är väldigt raspig.
Hur ska du ordna till det här?
– Jag vet inte. När jag är ute med Mustasch behöver man inte tänka på det, då är det bara att ta en whiskey och vråla ännu mer.
Det funkar inte här?
– Nä det gör inte det riktigt.

Mustasch spelade ju här i Friends Arena på invigningen.
– Precis!
Är…

Ett ögonblick Ravaillacz inför finalen i Melodifestivalen 2013

 

I varje familj brukar det ju finnas en speciell skröna eller historia som berättas om och om igen, i min familj står min pappa för den och går ut på att han gjorde lumpen med dig Johan.
– Vilken chock! Och nu! De här är ju pacifister så det kommer väldigt olägligt får jag säga, utbrister Johan och börjar skratta. Det här kan splittra gruppen!
– Vart någonstans var detta? Främlingslegionen? frågar Claes och skrattar.
I Umeå.
– Nä…

Ett ögonblick YOHIO inför finalen i Melodifestivalen 2013

Hur mår du?
– Jag mår bra!

Är du laddad?
– Ja självklart. Det ska bli mäktigt att spela här, inte bara för själva tävlingen skull utan bara för spelningen inför så här mycket människor. Det är det man blir taggad för.

Jag såg en bild från en skivsignering du gjorde uppe i Sundsvall tidigare i veckan, det börjar komma mycket folk nu.
– Ja, jag slog rekord där. Det var mäktigt. Det var första gången jag gjorde en sån…

Ett ögonblick State of Drama inför finalen i Melodifestivalen 2013

 Hur känns det här då?
– Sjukt… Det känns hissnande, sexigt och spektakulärt säger sångaren Emil Gullhamn samtidigt som resten av bandet brister ut i skratt. Det känns megastort verkligen, att vi sitter här igen. Igår var vi här för första gången men när man kollar upp här, de som sitter högst upp… Det är sjukt!
– Ser de ens scenen? funderar Rickard Olausson.
– Nä, det sitter ingen där! menar Sebastian Hallifax.
– Men sen alltså! fortsätter Rikard.

Ni…

Ett ögonblick David Lindgren inför finalen i Melodifestivalen 2013

 Final i år igen…
– Ja. Sjukt och skönt och galet att vara här i denna stora lokal.

Förra året var det Globen, nu är det Friends Arena. Kan du jämföra lite?
– Det är ju sjukt mycket större här och det är ju bara häftigt för mig som artist att få uppträda här för så mycket människor. Backstage-utrymmet är så stort att det är svårt att hitta överallt här. Sen är logerna inte jättebra här, de var bättre i…

Ett ögonblick Anton Ewald inför finalen i Melodifestivalen 2013

 Grattis till finalplatsen!
– Tackar!

Har du hunnit smälta det ännu?
– Ja det har jag hunnit. Jag bearbetar det nu också. Det är därför jag är så lugn och pratar så långsamt.

Har du hunnit ladda om inför finalen?
– Nä inte än. Det som är skönt är ju att jag bor i Stockholm så jag kan åka hem och sova i min egen säng. På så sätt kommer man bort från bubbla, då hinner man ladda om lite.

Ett ögonblick First Aid Kit, Grammis 13

 

Ni har ett fantastiskt år bakom er, kan ni ta in det överhuvudtaget?
– Nä! Därför ska vi försöka ta det lite lugnt nu och reflektera över det här året. Förstå vad som hänt för vi fattar inget, berättar Johanna och skrattar till.

Vad är anledningen till att er musik har slagit?
– Vi försöker vara så ärliga som möjligt och göra den bästa musiken vi kan, försöker Klara förklara. Sen är man bara otroligt lycklig att nån vill…

Ett ögonblick The Soundtrack Of Our Lives, Grammis 13

Stort grattis!
– Tusen tack! säger Ian Person.

Vilket fantastiskt sätt att avsluta det hela på!
– Riktigt kul faktiskt, säger Ian.
Hade ni själva föreställt er detta lysande slut?
– Jag ska inte säga att det var planerat in i minsta detalj men det låg lite i luften, säger Ebbot Lundberg. Det var mer så att man efter 18 år befarade på nått sätt… Ja vad ska man säga? Man var lite orolig för sitt eget liv! Vi överlevde…

Ett ögonblick Lorentz & Sakarias, Grammis 13

 

Nu har ni vunnit er första Grammis och det blev något som jag kalla för ett nördpris…
– Det är ett nördpris! utbrister Sakarias. Jag älskar att det är ett nördpris! Det känns så himla bekvämt, den första Grammisen man vinner är en nörd-Grammis. Hur fett är inte det? Det känns jätte, jättebra!

Ni har ju påbörjat er turné nu.
– Ja vi är bara hemma på test, säger Sakarias.
Hur går det? Vad säger publiken?
– Bra! Tacksamt…

The Baboon Show, februari 2013

The Baboon Show, februari 2013

Stockholmsbandet The Baboon Show släppte i dagarna sin femte platta, People’s Republic Of The Baboon Show Formerly Known As Sweden. Några timmar innan releasefesten fick vi träffa bandet för en pratstund.

http://www.youtube.com/watch?v=tvmEtJ-oJyA

Ett ögonblick Icona Pop P3 Guld 2013

 

Hur känns det att ha gjort årets låt?
– Grymt!
– Vi är så glada för det här priset!

Hade ni vågat drömma om det?
– Nä. Jag tror att det kom som en otroligt stor chock för oss.
– Vi har varit borta ganska mycket också, rest väldigt mycket, och då tappar man lite tid och rum. Jag tror inte att vi ens vågat drömma om att vi skulle ta hem det här så det känns…

Ett ögonblick Linnea Henriksson P3 Guld 2013

 

Grattis till årets artist, hur känns det här?
– Alltså det är enormt! Jag har ju personligen haft ett helt magiskt år och min publik är den bästa, det kanske alla säger men det är verkligen så! Att få det här priset av dem gör att jag får möjlighet att visa för alla hur jävla bra vi har det tillsammans.

Vilket fantastiskt framträdande vi fick se av dig också!
– Tack.
Du fick med dig Timo Räisänen på…

Ett ögonblick Norlie & KKV P3 Guld 2013

 

En klassisk sport fråga – hur känns det?
– ”Åk själv gubbjävel så får du se” är ett bra svar också men… Det är helt fantastiskt, helt sjukt! Det går inte att beskriva! Vi satt i Visättra och gjorde låtarna vi blivit nominerade för, i Kims pojkrum med en 1500-kronorsmick och nu står vi här med den här! Det är helt sjukt! Vi fattar ingenting, vi är bara jätteglada.

Hur ska ni ta hand om priset?
– Den måste…

Ett ögonblick Meshuggah P3 Guld 2013

 

Stort grattis!
– Tackar!

Var det på tiden?
– Om det är tiden är vad det handlar om… Det är svårt att säga att det var på tiden men visst, vi har ju hållit på ett tag.

Vad händer nu då? 24 år till?
– 24 är kanske att ta i…
– Fyra! Jag tycker vi kör med fyra!
– Nånstans mellan 24 och fyra. Men det händer väl inte så mycket, vi fortsätter väl som vanligt. Vi åker…

Ett ögonblick Lorentz & Sakarias, december 2012

Grattis!
– Tack så mycket!

Hur känns det här?
– Det känns sjukt stort faktiskt.

Ni har ju blivit hyllade av i princip alla för nya plattan.
– Ja, det är helt sjukt mäktigt faktiskt. Jag vet inte vad mer man kan säga än det… Att få den här uppskattningen är sjukt kul!

Jag har ju själv gått och väntat otåligt på att ni ska släppa nåt nytt.
– Är det så? Vad kul!

Kunde ni föreställa er att…

Ett ögonblick Petra Marklund, december 2012

 

Gratulerar!
– Tack!

Du har ju bytt både genre och språk, hade du vågats hoppas på det här?
– Nej. För mig är det överraskande att det funkar överhuvudtaget så jag är bara jättelycklig att skivan blivit emottagen på det sättet. Det värmer!

Hur går du vidare nu, nu har du två spår att vandra i?
– Jag känner mig lite mer fri på något sätt. Det här är ju en dröm för mig, att kunna få göra det…

Ett ögonblick Ulrik Munther, november 2012

Du fick blodad tand?
– Ja, precis!

Var det självklart att ställa upp igen?
– Nej det var det inte. Först tänkte jag att vi väntar ett år men sen fick vi ihop den här låten och då kändes det som att ”varför inte vara med?”. Så here I am!

Om vi jämför det här bidraget med Soldiers, bidraget från i år, vad är det för typ av låt vi kan förvänta oss?
– Den är ganska annorlunda på…

Ett ögonblick Martin Rolinski, november 2012

Tillbaka i Melodifestivalen!
– Ja, baske mig! Det hade jag inte räknat med.

Känns det som att komma hem igen?
– Jag vet inte om ordet ”hem” är rätt ord, utan det är väl mer att allt satt på rätt plats med den här låten och numret. Så då blev det en no brainer. Jag vet vad det handlar om och jag klarar av att leverera ett nummer i det här forumet.

Och det funkar ju utmärkt som marknadsföringen…

Ett ögonblick Ralf Gyllenhammar, november 2012

Melodifestivalen, på egna ben. Känns det bra?
– Ja! Det är jätteroligt.

Vad fick dig att ställa upp?
– Jag har alltid velat vara med, sen jag var nio år. Nu så har vi ett hål här i Mustasch karriär och då tänkte jag passa på medan det ändå går. Jag har blivit tillfrågad flera gånger innan men det har inte funkat, tyvärr.

Vad är det för sorts låt?
– Man får ju tänka på det att jag har…

Dead by April, augusti 2012

Grattis!
– Tack, tack! säger de i kör.

Har ni haft ett bra år?
– Ja, det har varit grymt hektiskt, säger gitarristen Pontus Hjelm.
– Det känns som att det är det här året och nästa som kommer att få oss att flyga lite till, fyller sångaren Jimmie Strimmel i.

Kommer ni flyga lite utanför Sverige också?
– Ja, det är väl det som är tanken, säger Jimmie.
– Vi ska till Ryssland nästa vecka, fortsätter den andra sångaren…

Moa Lignell, augusti 2012

 

Grattis!
– Tack!

För ett år sedan visste ingen vem du var, nu står du här med en Rockbjörn. Hade du ens kunnat drömma om det?
– Aldrig i livet. Jag kunde inte alls tro det!

Hur lång tid kommer det här ta att smälta?
– Jag vet inte… Några timmar kanske? Det kommer nog ta ett tag att fatta. Det känns bara sjukt att hålla i den.

Du ska ju spela på galan ikväll också, bara det är…

Royal Republic, augusti 2012

Royal Republic, augusti 2012

 

Hur mår Royal Republic?
– Royal Republic är vid absolut strålande vigör! säger sångaren Adam Grahn samtidigt som har tar av sig sina solglasögon.

 Hur sjutton orkar ni vara ute och spela så mycket?
– Det gör vi inte, säger Adam.
– Du skulle sett oss precis innan du kom in genom dörren, vi låg allihopa i soffan och var helt knäckta, säger gitarristen Hannes Irengård och skrattar.
– Vi ger ju ett sken av att ha mycket energi,…

Ett ögonblick Loreen, Melodifestivalen mars 2012

Förra året föll du på målsnöret i Andra Chansen, i år gick du raka vägen till final och står här som storfavorit. Hur känns det?
– Det känns läskigt. Jag känner mig otroligt tacksam, jag försöker hålla mig från att böla. Det var inte förväntat. Det är klart att man vill att en lite klick ska gillar en, men att få den responsen som jag har fått… Jag är så himla glad att jag har den här luggen för…

Ett ögonblick Danny Saucedo, Melodifestivalen mars 2012

Hur mår du? Det har varit mycket sjukdomssnack kring dig de senaste dagarna.
– Ja, det är lite slitet. Det känns lite använt, säger Danny och tar sig mot halsen. Men det var det värt ikväll!

Du fick ett stort stöd i Globen ikväll under genrepet.
– Och de behövde jag! Jag kände verkligen hur det var gott för hjärtat. Jag har varit lite låg och inte trott på mig själv så nu fick jag känna att det var…

Ett ögonblick Lisa Miskovsky, Melodifestivalen mars 2012

Du har berättat att dina barn är väldigt förtjusta i Melodifestivalen. Hur stolta är de nu äver sin mamma?
– De är jätteglada! Jag frågade dem faktiskt, för de brukar ge väldigt ärliga svar, vilka låtar de tyckte var bäst och då sa de att det var mammas låt och så var det Danny i vitt. Sen frågade jag min yngsta och då sa hon ”Mamma, Eric Saade var inte där”. Så man vet vart man står!

Blev du…

Ett ögonblick David Lindgren, Melodifestivalen mars 2012

Du blev ju inslängd i sista sekunden i detta i höstas när bidragen och artisterna presenterades i höstas.
– Ja och nu är jag här!
Kunde du föreställa dig att du skulle stå i finalen då?
– Nä… När jag hörde låten första gången blev jag helt kär i den, jag tyckte det var en skitbra låt. Men då fattade jag ingenting. Men när vi började repa och vi fick ihop ett riktigt bra nummer då började man tro…

Ett ögonblick Top Cats, Melodifestivalen mars 2012

Ni tog ju ”genvägen” via Andra Chansen för att ta er till finalen, kan det vara något positivt?
– Ja det är ju inte alla som lyssnar på rockabilly dagligdags som vi gör, menar sångaren Jon Kleppenes. Det behövdes kanske en lyssning till, för att värma upp folket lite.

Vi märkte ju det redan förra året att rockabilly går hem i stugorna, varför då?
– Det är ju en glad musikstil, fortsätter Jon. Nu låter man ju som världens…

Ett ögonblick Björn Ranelid och Sara Li, Melodifestivalen mars 2012

Sara, hur är det att jobba med Björn?
– Det är fantastiskt kul! Björn är en väldigt omtänksam människa, vi har kul när vi repar. Fantastiskt kul! berättar Sara.
– Ja vi skattar, flikar Björn in.
– Det kommer mycket skratt, bekräftar Sara.
– Ibland för mycket, menar Björn och skrattar.

Har du kunnat komma med några bra tips till Björn nu när han står här som artist?
– Han kör sin grej, han behöver inga tips. Han är väldigt…

Ett ögonblick Dead by April, Melodifestivalen mars 2012

Final. Globen. Känslor på det?
– Wooohoooo! utbrister killarna i mun på varandra och skrattar.

Hade ni räknat med det?
– Ja, svarar sångaren Zandro Santiago blixtsnabbt med en allvarlig min innan har börjar skratta igen. Nej, det hade vi inte. Det var oväntat men samtidigt en skön känsla, en bekräftelse på att det vi gör är jävligt bra.

Har ni fått många positiva reaktioner från era fans?
– Jajamän! bekräftar Zandro
– Folk hör ju av sig och stöttar…

Ett ögonblick Ulrik Munther, Melodifestivalen mars 2012

Hur är känslan nu när du sitter här i Globen?
– Det känns bra! Jag har faktiskt aldrig varit i Globen innan så det är väldigt fint.
Stort?
– Ja, fast jag är å andra sidan är jag van vid Ullevi! Inte för att jag får spela där tyvärr men jag har ju varit där i alla fall.

Är du nervös för att ställa dig inför en fullsatt arena på lördag?
– Inte just nu men jag kommer definitivt vara…

Ett ögonblick Molly Sandén, Melodifestivalen mars 2012

Hur är dagsformen?
– Jag har inte hunnit testa riktigt, jag har inte repat ännu men det känns bra. Jag är jätteladdad, pigg och glad och kry. Det känns bra helt enkelt, jag är så glad över att vara här!

Hur rädd är man för att man ska åka på en förkylning så här inför finalen?
– Jag försöker att inte tänka så mycket på det, man får inte bli hypokondriker och gå rädd och vara rädd för nånting. Jag…

Ett ögonblick Oh My!, februari 2012

Sådär, första EP’n ute och ett gig på det, hur känns det?

– Trevligt och familjärt måste jag säga, säger Johan.
– Ja, väldigt familjärt. Skönt att få spela de nya låtarna också, lite molligare och mer än en sträng i taget, fortsätter Martin med ett skratt.

Berätta lite om bandet, var kommer ni ifrån och hur startade det?

– Det drog igång 2008 hemma i Sundsvall då vi var ett rent punkband i ett garage, verkligen garagerock –…

Ett ögonblick Kapten Röd januari 2012

Ett ögonblick Kapten Röd januari 2012

Känns det speciellt att få vinna på hemmaplan?
– Absolut! Redan när de i början på galan sa vilka som skulle spela så blev det ett sånt jubel när de sa mitt namn så tänkte jag ”Ja, just det! Vi är på hemmaplan!”

Det är två tunga kategorier du vunnit i. Värdesätter du något av prisen högre?
– Guldmicken är den som jag kommer ställa högst upp på hyllan. Att komma ut och möta publiken, att göra någonting tillsammans. Att…

Ett ögonblick Deportees januari 2012

Ett ögonblick Deportees januari 2012

Hur firar man en sådan här grej?
– Ja, jag ska börja med att åka till Majorna och hämta upp en analog synth… berättar Mattias Lidström.
– Ska du det, undrar Anders Stenberg.
– Ja! bekräftar Mattias.
– Fan vad fett, så kan man göra, tycker Anders.
– That’s how we roll, flikar sångaren Peder Stenberg in och skrattar.

Hur ska ni försäkra er om att själva priset inte går i tusen bitar? Det känns som att det lätt skulle…

Ett ögonblick Syket januari 2012

Grattis!
– Tack så jättemycket! säger Oscar Hildingsson.

Hur känns det här? Det såg ut som att ni blev väldigt överraskade.
– Vi blev svinglada och lite rörda. Det var fint, säger Oscar. Jag är faktiskt gladare än vad jag trodde jag skulle bli! Det var så tung konkurens, det var så många bra i kategorin tyckte vi. Vi gjorde en intervju strax innan galan och då var vi lite oroliga att det bara var tunga skribenter som gillade oss.…

Ett ögonblick Den Svenska Björnstammen januari 2012

Er låt Vart jag mig i världen vänder utsågs till årets låt. Hur vet man att man har skrivit en bra låt?
– Jag tror man märker det när man skriver om den är jäkligt bra. De flesta bra låtar är bra en kväll och sen är några låtar bra en längre tid.

Hur funkar det när ni skriver låtar? Gör ni det tillsammans eller var för sig?

– Det är väldigt blandat hur det blir en låt…

Ett ögonblick Ola Salo december 2011

Ett ögonblick Ola Salo december 2011

Härligt att få se dig i den här rollen!
– Ja, det blir spännande. Äntligen slipper man höra mig sjunga! De som tycker att jag haft för korta mellansnack kan nu glädja sig åt ett framträdande med mig där jag inte alls kommer sjunga. Jo, jag kommer kanske sjunga lite grann faktiskt. Det blir i alla fall övervägande mest prat!

Du har hunnit tänka på det här ett bra tag förstår jag det som?
– Jag har alltid velat någon…

Ett ögonblick Deportees december 2011

Ett ögonblick Deportees december 2011

Det var ju inte så längesen ni släppte Islands & Shores, nu duggar nomineringarna tätt!
– Underbart! utbrister gitarristen Anders Stenberg.

Är ni mitt uppe i turnerande nu?
– Vi hade turnéavslutning typ igår men vi ska spela mer i vår.

Så det är jullov nu?
– Ja, nu är det jullov! Det känns bra att kunna ta med sig det här in i julen.

Hur ser planerna ut för 2012?
– Det blir väl lite kuskande i vår helt…

Ett ögonblick Anna Järvinen december 2011

Ett ögonblick Anna Järvinen december 2011

Hur har 2011 varit?
– Det har varit det bästa året på väldigt länge, det har varit ett jättebra år! Mycket starka känslor åt alla håll. Väldigt mycket glatt faktiskt!

Är det här något av en julklapp, en Grammisnominering?
– Ja, verkligen! Just kompositör! Jag är jätteglad över den kategorin. Helt överlycklig!

Hur ser du på framtiden nu?
– Man måste ju alltid jobba. Jag har skrivit en hel del nytt sen håller jag på och drömmer om samarbetspartners. Det…

Ett ögonblick Nassim Al Fakir december 2011

Ett ögonblick Nassim Al Fakir december 2011

Hur är det att göra musik för barn?
– Vad är barnmusik? Jag är ju rätt poppig, jag gör inte så mycket barnvisor så… Vad ska man svara egentligen? Jag har ju bara gjort! Det är därför jag döpte den till Ute och cyklar för den bara är där jag är just nu.

Måste man skriva om speciella ämnen?
– Jag försöker inte censurera mig själv. Så ibland vet jag att jag har ganska svåra ord eller kanske svåra ackord…

Ett ögonblick Graveyard december 2011

Hur mår Graveyard?
– Gravyard mår bra, berättar Joakim Nilsson. Vi har haft fullt upp hela året.

Det har varit ett bra år för er, eller hur?
– Vårt bästa hitintills kan man ju säga, helt klart.

Hur gör ni för att toppa det här?
– Det är bara att göra en ännu bättre skiva, så ska det nog lösa sig.

Vad betyder en sådan här nominering?
– Det är någon form av erkännande. Det är roligt!

Hur ser ni…

Ett ögonblick Movits! december 2011

Grattis!
– Tack så mycket! säger bandets sångare Johan Rensfeldt.

Hur har 2011 varit för er?
– Väldigt bra och fartfyllt! Väldigt mycket att göra men det är så man vill ha det. Det blir skönt nu att ta en glögg och få jullov.

Får ni något ordentligt jullov då?
– Det blir i alla fall ett tag. Jag åker upp till Norrbotten över jul, sen lite gig i januari. Det blir skönt att få andas ut lite grann.

Hur…

Ett ögonblick Reenact, vinnare av Released – Live & Unsigned, december 2011

Ett ögonblick Reenact, vinnare av Released – Live & Unsigned, december 2011

Grattis!
– Tack som fan!

Behöver ni någon julklapp eller räcker det här?
– Det här räcker gott och väl faktiskt. Det här är det största som har hänt bandet! Vi har inte riktigt svalt vad som har hänt ännu.

Hur såg uppladdningen ut inför dagen?
– Det sjuka är ju att vi laddade ruskigt mycket för att ha extremt skoj. Hela tanken med bandet var ju att bara gå ut och köra vår grej. Det fanns inte på kartan…

Ett ögonblick Veronica Maggio november 2011, prisutdelning av Musikförläggarnas Pris 2011

Publiken har ju verkligen omfamnat dig och din musik i år. Har du tagit in det ännu?
– Nä, det blir väl sen i efterhand när jag sitter och kollar i min klippbok när jag gammal som jag fattar hur kul jag faktiskt hade det. Det känns väl som att det varit ett grymt år, ett oslagbart år.

Har du något favoritminne från 2011?
– Det är så många spelningar som känts grymma. Särskilt Malmöfestivalen var väldigt kul. Alla var…

Ett ögonblick Christian Walz november 2011, prisutdelning av Musikförläggarnas Pris 2011

Du och Veronica är nominerade till en hel drös priser. Hur bra känns inte det?
– Det är fett faktiskt!

Det har ju visat sig att ni tillsammans skapat något väldigt uppskattat. Hur sugna är ni på att fortsätta jobba tillsammans?
– Mycket.

Har ni redan börjat…?
– Nja, ja… Vi har lite grejer. Det har vi. Hon har ju turnerat skitmycket och så, det puttrar väl igång. Men visst, vi har satt igång en del grejer.

Känns det bra…

Ett ögonblick Mikael Wiehe november 2011, prisutdelning av Musikförläggarnas Pris 2011

Du har fått något väldigt tjusigt!
– Ja, de tycker jag varit duktig i 40 år eller något sådant. Det känns ju jättebra!

Är det för lång och trogen tjänst?
– Ja och jag hoppas att det inte bara är för längden utan också för kvaliteten.

Du blir väl inte sugen på att lägga av bara för att du får ett sådant här pris?
– Absolut inte! Jag är mitt i en massa andra saker som jag håller på med.…

Ett ögonblick Lisa Miskovsky november 2011, inför Melodifestivalen 2012

Ett ögonblick Lisa Miskovsky november 2011, inför Melodifestivalen 2012

Debutant i Melodifestivalen. Vet du vad du ger dig in på?
– Nä, jag har faktiskt ingen som helst aning! Jag kollar lite gran hur andra gör och så försöker jag glida med.

Det här är ju något av en cirkus. Var det självklart att ställa upp?
– Nej, inte självklart. Mina barn tycker det är väldigt kul med Melodifestival och därför har jag själv börjat följa den de senaste åren och jag har varit väldigt nyfiken på Melodifestivalen som…

Ett ögonblick Charlotte Perrelli november 2011, inför Melodifestivalen 2012

Du vet ju verkligen vad du ger dig in på, du är ju i det närmaste ett proffs på det här!
– Ja, jo.

Hur känns det att vara tillbaka?
– Jag tycker det känns så jäkla roligt! Man blir äldre, man blir trygg i sig själv, jag vet vad jag ger mig in på. Jag tycker att det här är kul! Jag har fått en specialskriven låt till mig. Kempe har hittat mig i det här, och en text…

Ett ögonblick Mattias Andréasson november 2011, inför Melodifestivalen 2012

Solodebut och det med en låt på svenska. Hur känns det?
– Det känns jättekul och lite nervöst. Dels att det är solo, dels att jag producerat och skrivit och suttit i min studio och jobbat fram det här själv så är det extra nervöst. Jag har ju ingen annan att skylla på om det går åt skogen. Men det är skithäftigt! Jag tycker det är bra, annars hade jag ju inte skickat in det. Det känns väldigt kul att…

Ett ögonblick Ulrik Munther november 2011, inför Melodifestivalen 2012

Hur känns det här?
– Mycket roligt!

Var detta det självklara nästa steget i karriären?
– Nä, det skulle jag inte säga… Inte självklart, men det var ju absolut en möjlighet och en fundering. Vi bestämde oss för att prova!

Hur står sig den här låten mot låtarna på din skiva som släpptes tidigare i år?
– Jag skulle säga att den är som en av de allra bästa låtarna på skivan. Om det nu är bra eller dåligt får…

Ett ögonblick Dead by April november 2011, inför Melodifestivalen 2012

Otippat?
-Ja, instämmer Jimmie.

Vad fick er att skicka in ett bidrag?
– Glädjen att framföra musiken och göra våran grej inför en större publik, berättar Pontus.
– Göra en ny grej, fyller Jimmie i.

Vad säger de trogna Dead By April-fansen om detta?
-Jag tror det är väldigt delade åsikter där faktiskt, säger Jimmie.
– Ja, vi går ju upp och gör våran grej. Vi gör ju ingenting för att passa in i det här formatet. Jag tror våra…

Ett ögonblick Afro-Dite november 2011, inför Melodifestivalen 2012

Ett ögonblick Afro-Dite november 2011, inför Melodifestivalen 2012

Jag förväntar mig disco, glitter och glamor från er. Får jag det?
– Bingo! säger Blossom och skrattar.

Jag har förstått att ni försökt komma med även tidigare år. Vad är det som är så roligt med Melodifestivalen?
– Helt krasst så måste man ju nästan det om man vill släppa en platta för det är ju inte så många forum som finns, säger Blossom. Det här är ju det absolut största. Vi vill ju jättegärna jobba ihop med allt…

Intervju med Kapten Röd, oktober 2011

Intervju med Kapten Röd, oktober 2011

Musicstage.se träffade Kapten Röd innan hans spelning på Rookiefestivalen 2011
Intervjun kan du se här:

http://www.youtube.com/watch?v=OAJRj000Fng

Musicstage fick även en exklusiv version av ”Ju mer dom spottar”

Intervju med The Concept, oktober 2011

Intervju med The Concept, oktober 2011

Musicstage.se träffade killarna i bandet The Concept innan deras spelning på Rookiefestivalen 2011
Vi fick bl.a. veta hur bandet kom till och vilken musik som inspirerar och influerar dem.

Intervjun kan du se här:

http://www.youtube.com/watch?v=9UCdWBI8h0M

Intervju med Trummor & Orgel, september 2011

Intervju med Trummor & Orgel, september 2011

Hur tyckte ni att det kändes ikväll?

Anders: – Det kändes riktigt, riktigt bra!

Staffan: – Ja, det var jäkligt kul. Underbar publik! Fantastisk inramning med det här Pink Floyd-aktiga temat som var på klubben.

Anders: – Förra gången vi var på Babel var riktigt bra då med, men den här gången var det folk som dansade redan från början, vilket var väldigt trevligt.

Nu hade de ju haft klubb några timmar innan er spelning, tror ni att det…

Ett ögonblick Ola Salo och Jepson från The Ark, Rockbjörnen Live augusti 2011

Grattis!
– Tack! säger Ola.

Har ni haft en bra sommar?
– Det har nog varit den bästa sommaren någonsin känns det som. Det har varit en fantastisk sommar, berättar Jepson. Våra spelningar har varit helt fantastiska. Vi har varit skitbra, publiken har varit skitbra och det har varit jättemycket publik. En dundersuccé!
– Bästa recensionen någonsin och jättemycket folk, fortsätter Ola. Vi har nog aldrig varit bättre.

Hur många tårar har fällts?
– En och annan, särskilt på de…

Ett ögonblick Daniel Adams-Ray, Rockbjörnen Live augusti 2011

Grattis, hur känns det här?
– Jag är hedrad och glad, kanske inte så förvånad om jag ska vara ärlig. För jag har varit och turnerat så mycket och redan blivit överväldigad. Jag kanske blivit lite avtrubbad? Bortskämd?

Jag har sett dig live ett par gånger i sommar och det känns som att precis alla sjunger med i varje låt.
– Det känns som en bra sak!

Trodde du själv att genomslaget skulle bli så stort?
– Nä, absolut inte.

Ett ögonblick Veronica Maggio, Rockbjörnen Live augusti 2011

Grattis! Inte mindre än två björnar.
– Tack!

Hur känns det här framgångsåret?
– Lite surrealistiskt men väldigt, väldigt kul.

Kunde du överhuvudtaget föreställa dig att du skulle få ett så här stort genomslag i år?
– Nä, jag var nog ganska nervös. Jag kommer ihåg att när jag och Christian (Walz, som producerat skivan. reds. anm.) satte oss i studion första gången så sa han ”Ja det här är lite av ett självmordsprojekt” med tanke på at folk gillade…

Ett ögonblick Håkan Hellström, Rockbjörnen Live augusti 2011

Det måste nästan kännas lite overkligt?
– Ja, det är ju en märklig mängd björnar som ansamlats hemma. Det är underbart. Det är så roligt att få med sig folk på sina plattor, att de lyssnat på det och uppskattat skivorna. För mig är det de finaste musikaliska pris man kan få. Att någon har lyssnat och tyckt om det, det är vad det handlar om.

Nu har du ju vunnit ganska många priser. Det är både Rockbjörnar, Grammisar och…

Ett ögonblick Björn Dixgård från Mando Diao och Patric Hammar samt Ronny Mattsson från Peace & Love, Rockbjörnen Live augusti 2011

Grattis och grattis!
– Tack! säger alla tre i mun på varandra.

Björn, känns det här lite som er festival?
– Ja inte som vår festival på det sättet men det känns stort i våra hjärtan varje gång vi spelar där. Av alla våra gig vi gör i Sverige så brukar det vara höjdpunkten nästan jämt.

Ni måste ju ha sett varandra ”växa upp”?
– Det ironiska är ju att vi aldrig personligen träffats tidigare, berättar Patric Hammar, avgående festivalchef…

Intervju med Peter Bjorn and John mars 2011

Intervju med Peter Bjorn and John mars 2011


Ni fick kämpa ganska länge innan ni fick ert genombrott, hur nära var det att ni kastade in handduken?

– Vi hade nästan kastat in handduken och badbyxorna också! Sen var det sommar när vi gjort det, så vi behöll ändå badbyxorna och var och badade här vid Hornstull, där Björn hade en studio och bestämde oss för att göra en skiva till – bara för att det var skoj.

Genombrottet kom 2006 och snart gick en hel värld…

Ett ögonblick Eric Saade, Melodifestivalen, Final 2011

Ett ögonblick Eric Saade, Melodifestivalen, Final 2011

Grattis!– Tack!

Är du helt överväldigad?
– Jag är helt borta känner jag. Jag vet inte vad jag ska säga… Jag är så glad åt svenska folket, de är det bästa som finns just nu!

Jurygrupperna då? De gav dig också högsta poäng.
– De är också bra men svenska folket är bättre! En jury är alltid en jury, folk är alltid folk. Folket är det absolut viktigaste för mig, för utan dem är jag absolut ingenting! Jag klarar mig…

Ett ögonblick Danny Saucedo, Melodifestivalen, Final 2011

Grattis får man väl säga!– Tack snälla!

Du såg väldigt nöjd ut efter ditt framträdande?
– Jag var skitnöjd! Det är nog det bästa jag gjort. Jag kände bara att det här var jag, jag mådde så himla bra. Bättre än Luleå, bättre än vad jag gjort någonsin. Jag önskade att jag kunde förlänga låten!

Attans att det bara får vara tre minuter!
– Ja, verkligen!

Du är nöjd med din andra plats?
–Jättejättenöjd!

Hur ska du fira det här…

Ett ögonblick Eric Saade, Melodifestivalen mars 2011

Ett ögonblick Eric Saade, Melodifestivalen mars 2011

Vi träffades här i Globen för ett år sedan efter förra årets final i Melodifestivalen. Hur har året varit?
– Det har varit kul! Det har varit sjukt roligt att få göra det man vill. Framförallt har det betytt mycket att folk har börjat lyssna på ens musik. Jag hållit på i fem år, jag blev signad när jag var 15… Det är kul att folk äntligen fick upp ögonen för det!

När började du jobba med det här…

Ett ögonblick Swingfly, Melodifestivalen mars 2011

Vad tycker du om det här spektaklet?– Ikväll var det grymt! Nu vet jag vad jag kan vänta mig av morgondagen. Det är riktigt, riktigt, riktigt tufft. Konkurrensen finns där!  

Hur mycket visste du om Melodifestivalen innan du gav dig in på det här?
Inte mycket. Nu är jag bortskämd! Jag blir bortskämd med allt. Om jag ville skulle folk stå och slänga blommor framför mina fötter! Nästa år måste jag kanske ställa upp bara för att få…

Ett ögonblick Danny Saucedo, Melodifestivalen mars 2011

Det är allvar nu. – Ja, det är ju det!

Hur känns det?
– Det känns bra. Faktiskt. Jag är glad!

Sitter allt?
– Allt sitter. Det är lite som i jazzen. Du måste lära dig alla skalor innan du kan bryta mönstren. Nu har jag lärt mig min koreografi, mitt nummer, det sitter så jäkla hårt så nu kan jag bryta det mönstret. Jag kan ta ett steg och känna mig bekväm med det. Jag kan kasta med skallen,…

Ett ögonblick The Moniker, Melodifestivalen mars 2011

Du har seglat upp som något av en underdog.
– Det vill jag gärna se mig själv som. Det har jag varit i varenda tävling, det är tredje veckan nu. Ser man på karriärerna de här människorna har så är jag en väldig underdog. Jag tror det var bra att jag hamnade i Andra Chansen för att då exponerar man både namn och nummer ännu mer. Jag är inte så etablerad som de andra här.

Trodde du att du…

Ett ögonblick The Playtones, Melodifestivalen mars 2011

Ett ögonblick The Playtones, Melodifestivalen mars 2011

Hur upplever ni Melodifestivalscirkusen?
– Just som du sa, en cirkus, säger bandets sångare Stefan Jonasson och skrattar. Det är väldigt stort, det är väldigt trevligt. Det är en fantastisk upplevelse som man hoppas att alla artister nån gång i livet skulle få uppleva. Det är ju Sveriges största musikhändelse egentligen, just tävlingsmässigt.

Ni vann ju Dansbandskampen, har ni ett etablerat stöd hos det svenska folket?
– Ja, det hoppas vi verkligen att vi har! Det känns som att…

Ett ögonblick Nicke Borg, Melodifestivalen mars 2011

Ett ögonblick Nicke Borg, Melodifestivalen mars 2011

Tänk att se dig här, det hade jag knappast kunnat föreställa mig ens i mina vildaste fantasier!
– Nä, du är nog inte den enda. Kanske inte jag heller för några år sedan i alla fall.

Var det självklart att ställa upp när du fick frågan?
– Jag fick inte frågan, det var mitt eget val faktiskt. Helt aktivt mitt eget val. Sedan jag tog det beslutet så har det varit en självklarhet och nu i efterhand, eller vi är…

Ett ögonblick Brolle, Melodifestivalen mars 2011

Ett ögonblick Brolle, Melodifestivalen mars 2011

Hur känns den här schlagercirkusen?
– Det känns ganska lugnt tycker jag. Jag har varit med förr och jag tycker det går bra, det är trevligt.

Vad hade du för förhoppningar när du ställde dig på scenen i din delfinal?
– Jag har alltid känt en grundtrygghet i att jag skrivit låten själv och att den finns inom mig. Jag behöver inte tänka så mycket. Det är mest kameravinklar som man ska försöka komma ihåg. När jag väl står på…

Ett ögonblick Sanna Nielsen, Melodifestivalen mars 2011

Ett ögonblick Sanna Nielsen, Melodifestivalen mars 2011

Du är veteranen i årets finalfält, det här är sjätte gången du är med och tävlar. Hur känner du för årets låt?
– Jag känner jättestarkt för min låt såklart. Det har jag alltid gjort. Jag känner att den har en värme som sprider sig i hela Globen och igenom teverutan till tittarna där hemma. Jag har tittat på det så många gånger själv och faktiskt, för första gången, känner jag mig helnöjd med allt! Den känslan tar jag med…

Ett ögonblick Sara Varga, Melodifestivalen mars 2011

När det stod klart att du gick vidare från Andra Chansen såg du väldigt förvånad ut. Vilka tankar for igenom ditt huvud i den stunden?
– Det var så overkligt för jag hade verkligen inte förväntat mig det och jag hade redan ställt in mig på att jag var jättenöjd redan med att komma till Andra Chansen. Sen så visste jag ju vilket motstånd jag hade att möta… Jag trodde verkligen inte det så jag blev jättechockad som du såg!

Ett ögonblick Linda Bengtzing, Melodifestivalen mars 2011

Vi har något gemensamt, vi bor i samma kommun.
– Tyresö! Jag fick blommor av Tyresö kommun när jag vann i Malmö! Jag har glömt att tacka för det…

Du älskar ju det här med Melodifestivalen, eller hur?
– Ja, jag gör faktiskt det.

När började den kärlekshistorien?
– Som alla andra så tittade jag hemma i soffan med mamma och pappa. Man fyllde i egna poäng och tyckte ”vilka fula kläder” och ”vilken ful frisyr”. Där startade det, som…

Intervju med Kebnekajse, februari 2011

Intervju med Kebnekajse, februari 2011

Kebnekajse gjorde och gör än idag traditionell spelmansmusik med elektrifierade instrument. På 70-talet visste man inte riktigt vilket fack man skulle placera sådan musik i och därför blev det progg. Bandet kom att släppa sex plattor fram tills att de splittrades igen 1978. Nästan 30 år senare har de börjat släppa plattor igen och släpper nu sitt andra studioalbum efter återföreningen.

Mats Glenngård, från Kebnekajse, svarar på några frågor.

Berätta om ert senaste album, Idioten. Skiljer det sig från era…

Interview with Korpiklaani, February 2011

Interview with Korpiklaani, February 2011

It’s hard not to notice that a lot of your lyrics concern various alcoholic beverages. Are you rough, brutal and vodka drinking Finns? Or are you trying to live up to the myth?

– We are but human. Korpiklaani’s music reflects what we are, rather than trying to be something that we possibly are not. Our songs come out as they are, too. It may be true that Finns consume a lot of alcohol a year, but there are…

Ett ögonblick Håkan Hellström, Grammisgalan 2011

Ett ögonblick Håkan Hellström, Grammisgalan 2011

-Vill ni ha ett glas? Är det första Håkan säger till oss innan han rusar över Operans scen för att hämta fler champagneglas och häller upp mer av de dyrbara dropparna och bjuder oss.

Du vinner när svenska folket får rösta, du vinner när en jury får rösta. Kan du göra någonting fel?
-Jag vet inte. Man gör ju det som man tycker låter bra, det som klingar vackert i öronen.  Man får göra sitt yttersta hela tiden för…

Ett ögonblick Oskar Linnros, Grammis 2011

Ett ögonblick Oskar Linnros, Grammis 2011

Det känns som att Oskar Linnros hade ett bara år 2010?
– Ett ganska bra 2010 men det konstiga är att jag gillar 2011 mer. Inte bara för att jag fått ett fint pris utan jag har haft bättre flyt, det har varit ett roligare år. Helt sjukt!
Du är medveten om att 2011 är 17 dagar gammalt?
– Ja, exakt! Men det har börjat jävligt bra.

Hur känns det att få priset som Årets Nykomling när du faktiskt redan…

Intervju med Sebastian Wijk oktober 2010

Vem är Sebastian Wijk egentligen?
– Oj… Han är en nybliven artist. Nej vilket tråkigt svar! Det är inte bara det jag är… Jag är en ganska glad kille som älskar musik och som har fått turen att börja jobba med det jag älskar att göra och brinner för. Nämligen spela musik!

Hur skulle du beskriva musiken?
– Jag skulle beskriva musiken som ganska ångestladdad men med inslag av hopp och lycka. Fast ändå lite jobbigt samtidigt… För det är…

Ett ögonblick Daniel Adams-Ray december 2010

Gratulerar!
Tackar så mycket!

Stor succé får man väl kalla det för?{joomplu:27425 right}
– Great success! säger Daniel och skrattar. Ja, jag släppte ju skivan för två månader sedan så jag trodde inte det.

Du har ju toppat Trackslistan i flera veckor nu.
– Ja, nio veckor. Jag stängde ner den faktiskt kan man säga, den upphörde ju att existera nu.

Känns det förvånande att det gått så fort att nå en sådan här framgång?
– Jo det tycker jag.…

Ett ögonblick Johnossi december 2010

Grattis!{joomplu:27423 right}
Tack, tack! säger John Engelbert och Oskar Bonde i kör.

Det här nya priset ni är nominerade till, det låter lite spännande!
– Jaha, vad är det?

Årets innovatör.
– Jaha, då är det ju fyra! säger Oskar.
– Det måste jag kolla, säger John och lånar mitt blad med alla nomineringar och börjar räkna. Årets Låt, Årets Artist, Årets Grupp och då Årets Innovatör. Vad fan är det då?
– Får jag se, säger Oskar och läser…

Ett ögonblick Magnus Carlson december 2010

Grattis! Var det här något du förväntat dig?{joomplu:27426 right}
– Nej, jazz är ju något lite nytt för mig. Jag har ju varit nominerad i alla möjliga kategorier förut, men har aldrig vunnit någon Grammis. Jazzkategorin är en ny kategori så jag vet inte riktigt vad som släppts i jazz-Sverige i år. Förutom Goran (Kajfeš) i mitt band, han har gjort tre skivor i år och alla de tre är nominerade i den här jazzkategorin!

Magnus och jag går igenom…

Ett ögonblick First Aid Kit december 2010

Grattis till nomineringarna! Det har gått bra för er i år?
– Ja om du säger det så, säger Klara och brister ut i skratt.

Jag kan tycka att ni är nominerade i en lite konstig kategori, Årets Folkmusik/Visa. Tycker ni att ni hamnat rätt?{joomplu:27428 right}
– Ja, det känns rätt för vi försöker göra folkmusik, säger Johanna.
– Även om det inte är traditionell svensk folkmusik så är det ju ändå inom folkmusik genren, fortsätter Klara.

Ni har ju…

Intervju med Raubtier november 2010

Två skivor på två år är väl ganska snabbt marscherat?
– Det är som jag brukar säga till Buffalo Bill här, att hastighet är nyckeln, säger sångaren Hulkoff. Det gäller att smida medans järnet är varmt, nu är det glödhett så vi smider utav bara helvete!
Hinner ni med att skriva nytt material?
– Ja, absolut! säger Hulkoff övertygande.
Har ni hunnit påbörja arbetet med skiva nummer tre ännu?
– Det finns i embryostadiet i alla fall, berättar Hulkoff. Jag…

Intervju med Magnus Carlson oktober 2010

Om jag förstått allt rätt så skapades det här bandet efter en fråga från ditt skivbolag?
– För ungefär två år sedan fick jag en fråga från EMI om jag ville göra en jazzskiva och det hade jag velat göra jättelänge. Då var det tänkt att vi bara skulle släppa en skiva och ingenting mer. Jag känner Goran Kajfeš och Per Ruskträsk Johansson sen tidigare, vi brukade prata om att göra något någon gång, sen har tiden bara gått och…

Intervju med Tystnad oktober 2010

Intervju med Tystnad oktober 2010

Varför väljer man att kalla ett musikprojekt för Tystnad?
– Det har att göra med den här lågmäldheten. Det är en lågmäld platta, ganska så avskalad. Den är ganska tyst… Det gav bara en bra bild av hela alltet. 

Du har ju hunnit göra en massor olika saker.
– Ja, jag har ju gjort det… Jag började hålla på med musik när jag var elva eller nåt sånt. Då spelade jag trummor i ett punkband.

Hur kom du in på…

Intervju med The Ark augusti 2010

Intervju med The Ark augusti 2010

Det har ju hunnit hända ganska mycket sedan ni släppte er första platta We Are The Ark år 2000. Vilken är den största skillnaden?
– Att våra kompisar var fattiga studenter då och nu är de experter och professorer och vi håller på med exakt samma sak som vi gjorde då, säger Martin Axén och skrattar.
– Exakt! fortsätter Ola Salo. Våra kompisar har utbildningar och vi gör samma sak som då. Det är världen runt omkring som förändrats.
–…

Intervju med Kristian Anttila september 2010

Intervju med Kristian Anttila september 2010


Din senaste singel Magdalena (Livet före döden) är en duett med Sylvia Vrethammar. Hur kom det sig?
– Jag skrev en låt för ganska länge sen nu som jag redan då visste skulle bli en duett. Sen skrev jag en önskelista, som till tomten, om vem jag ville sjunga den med och där var Sylvia Vrethammar med. Jag vågade skicka en förfrågan till slut och fick till det helt enkelt. Med lite besvär såklart. Jag packade min resväska med…

Intervju med The Shiloh september 2010

Intervju med The Shiloh september 2010

Hur går tankarna inför skivsläppet?
– Jag tycker det bara är spännande och kul, säger Linus som är bandets sångare. Vi kan inte styra över det läskiga i att folk skulle tycka någonting som inte vi tycker. Så kommer det alltid vara! Vi har gjort den här skivan, vi har lagt ner hela vår själ i att göra den. Vi har offrat väldigt mycket för att göra den och vi har också utvecklats väldigt mycket för att göra den.
–…

Ett ögonblick Sami Sirviö och Markus Mustonen, Kent, Rockbjörnen Live september 2010

Tröttnar ni på att vinna priser?
– Ja, säger Sami innan han snabbt ändrar sig. Nej, det är klart man inte gör det. För varje pris man får så försöker man se lite mer oberörd ut fast det är klart att det känns jävligt bra inombords.

Känns det lite extra när det är er publik som varit med och röstat?
– Ja det är klart, fortsätter Sami. Det är inte fel heller att man har en jury med ”experter” som…

Ett ögonblick Oskar Linnros, Rockbjörnen Live september 2010

Vilken sommar du haft!
– Ja, vilken sommar! Men är sommaren riktigt över? Det känns som sommar fortfarande.

Trodde du att det skulle sluta så här när du höll på och spelade in din platta?
– Nä, jag trodde att det skulle gå bra men jag trodde att det skulle gå mer ”indiebra”. Jag trodde jag skulle hitta en äldre publik än vad jag haft tidigare. Jag trodde inte alls att det skulle bli ett så pass brett kommersiellt genomslag…

Ett ögonblick Lars ”Leari” Ljungberg, The Ark, Rockbjörnen Live september 2010

Ni är ett av banden som står för underhållningen ikväll. Vad kan vi förvänta oss av ert framträdande?
– En rockshow av hög kvalité! Vi kommer ju inte spela ett helt set så att vi försöker komprimera det vi gjort i sommar.

Vad tycker du om att Rockbjörnen blivit ett livepris?
– Jag har inte tänkt så mycket på det men det är kul! Sen är det kul att det är något sånt här som händer på höstkanten. Annars brukar…

Intervju med The Magic Numbers maj 2010

Intervju med The Magic Numbers maj 2010

Jag har förstått att ni är ganska förtjusta i Sverige?
– Ja, det är vi verkligen, bekräftar Romeo.
Är det något speciellt som ni gillar?
– Det är vackert, både naturen och människorna, fortsätter Romeo. Alla är väldigt vänliga. Det här var det första landet utanför Storbritannien som vi besökte för att spela vår musik och vi fick massa vänner här direkt. Vi lyssnar ganska mycket på svensk musik också. Ni gör riktigt bra musik här!
– Det är…

Intervju med Ludwig Bell april 2010

Nu står du på egna ben, utan bandet. Hur känns det?
– Det är klart att det känns rätt pirrigt att det är mitt namn som står där. Jag hade lite funderingar, jag var inte helt säker på om det var en bra idé. Jag vet fortfarande inte om det är en bra idé! Det hade varit ganska skönt att ha ett artistnamn som någon sorts liten distans. Det är svårt att hålla isär sig själv och artistgrejen när det…

Intervju med Noah and the Whale, april 2010

Vanligtvis brukar jag träffa band som precis ska släppa en skiva. Så är det inte med Noah and the Whale. Deras senaste skiva släpptes i september förra året och snart är det dags för dem att bege sig in i studion igen för att spela in sin tredje skiva.
– Vi har en ganska bra uppfattning om hur den nya skivan kommer låta, förklarar violinisten Tom. Det är bara en fråga om att spela in den.
Ser ni fram…

Intervju med Billie the Vision and the Dancers, april 2009

Ni verkar vara väldigt produktiva. Det här är den femte skivan ni släpper sedan 2004.
– De säger att det är ovanligt mycket men det är ju inte ens en skiva per år! Låtskrivarmässigt skriver jag lätt låtar till en skiva på ett halvår. Det som tar tid är att repa in det nya och spela in, inte att skriva låtar. Sen måste man ju ha något att säga också och det tycker jag att jag har.

Kan du berätta…

Intervju med Mitt Piano, april 2010

Imorgon släpps skivan. Känns det spännande?
– Absolut! Vad ska man säga, den kommer inte låta annorlunda imorgon men det är jättespännande att få ge ut en skiva.

Det var ju med din första singel Små Små Steg som allting började. Hade du förväntat dig det?
– Nä, det trodde jag inte. Jag har väl alltid haft gott självförtroende när det gäller att skriva låtar. Små Små Steg är en bra låt men den kändes samtidigt som en låt…

Intervju med Bruket, mars 2010

Hur är känslan så här dagarna innan skivan ska släppas?
– Det är segdraget! säger Stefan och skrattar. Man går ju bara och trampar och vet inte vad man ska göra hemma riktigt. Man vill att skivan ska komma ut för det genererar ju ändå att man får komma ut och spela.
– Jag tror inte vi är så nervösa heller, fortsätter Fredrik. Vi är nöjda med det vi gjort. Tycker folk annat så får folk tycka det.
–…

Intervju med Moto Boy februari 2010

Intervju med Moto Boy februari 2010

Hur tidigt kom musiken in i ditt liv?
– Det var alltid musik! Ända sedan jag var sju–åtta år. Då insåg man att det är där nycken till lyckan ligger.

Kom musikintresset ifrån dina föräldrar?
– Mamma är väldigt musikintresserad och pappa var musiker själv. Rätt framgångsrik också… Hela grunden för allt jag kan kommer ju från min pappa. Mamma lyssnar mycket på pop och rock medans pappa var mer för jazz och konstmusik. Det var mycket Tjajkovskij och…

Intervju med Peter Morén februari 2010

Intervju med Peter Morén februari 2010

Du verkar vara så oerhört produktiv. Hur hinner du med allt?
– Mestadels ligger jag på soffan och går ut med hunden. Innan när jag jobbade, jag jobbade länge som lärarvikarie till exempel, då fick man ju aldrig tillräckligt med tid för musiken. Nu när jag har kunnat leva på det blir det plötsligt väldigt mycket tid över. Du är inte alltid på turné, du spelar inte alltid in en skiva med Peter Bjorn and John. Så jag har jättemycket…

Ett ögonblick Måns Zelmerlöw och Christine Meltzer Lind, Melodifestivalen, Final 2010

Ett ögonblick Måns Zelmerlöw och Christine Meltzer Lind, Melodifestivalen, Final 2010

Hur känns det nu när allt är över?
– Just nu är man bara glad, säger Måns. Men någonstans i bakhuvudet så finns ju en liten sorg också över att det är över. Det här är det roligaste och största vi gjort båda två, tror jag.
– Absolut, håller Christine med. Men vi får väl ha någon avvänjning av nåt slag. Att vi ses först varje dag och lyssnar på tre låtar, sen varannan dag och lyssnar på…

Ett ögonblick Ola, Melodifestivalen, Final 2010

Ett ögonblick Ola, Melodifestivalen, Final 2010

Hur kändes det här?
– Det var något av det roligaste jag gjort i min karriär! Det var så fantastiskt. Den här röstningen är alltid ett helvete men det var skitkul och jag tycker Anna är så värd det. Fantastisk låt, fantastiskt framträdande. Jag tror aldrig det var något snack egentligen om att det var hon som skulle ta det. Men det var skitkul, jag var jätteglad att jag fick väldigt mycket höga poäng av juryn.

Du såg lite…

Ett ögonblick Eric Saade, Melodifestivalen, Final 2010

Ett ögonblick Eric Saade, Melodifestivalen, Final 2010

Det där gick väl bra?
– Ja, det är helt sjukt det här som hände! Jag kunde ju inte ens tänka mig att det skulle gå så här bra. Jag satt där med inga förväntningar och när jag fick min första jurypoäng så sa jag ”Nu är jag nöjd, nu kan jag gå hem”.  Jag är så nöjd att folk faktiskt ger mig poäng och röstar. I sommar och med min platta ska jag betala tillbaka! Jag ska lägga…

Ett ögonblick Salem Al Fakir, Melodifestivalen, Final 2010

Ett ögonblick Salem Al Fakir, Melodifestivalen, Final 2010

Tack för underhållningen!
– Tack så mycket! Eller varsågod. Det här var väl jättefint. Vi fick göra det vi ville och folk uppskattade det och vi kom på andra plats. Juryn tyckte om det, utländska juryn tyckte om det, folket tyckte om det men de tyckte om Anna lite bättre. Men det var fullständigt genomärligt och precis så som ville ha det. Jag är jättenöjd!

Vad säger du om segraren, Anna Bergendahl?
– Jag är jätteglad för Annas…

Ett ögonblick Darin, Melodifestivalen mars 2010.


Första genrepet inför publik är avklarat, hur känns det?
– Det känns jättebra, verkligen. Det var jättekul att stå på scenen.

Du har bytt färg på kläderna sen vi såg dig sist.
– Nu är jag helvit. Det kändes rätt med vitt, det känns som att det passar låten bättre.

Har du gjort några andra förändringar av ditt nummer?

– Ljuset! Det är ännu mer kontraster mellan verser och refränger. Det passar musiken bättre. Sen har jag…

Ett ögonblick Anna Bergendahl, Melodifestivalen mars 2010.


Nu står vi med guldkonfetti runt skorna, första repetitionen inför publik är genomförd. Hur är känslan nu?

– Jag känner mig väldigt lugn, trygg och väldigt glad.

Vad var det som du fastnade för hos din låt?
– Jag tyckte att det var en så varm och ärlig känsla i låten. Sedan när jag sjöng den kändes det helt rätt. Ibland när jag sjunger låtar så känner jag att nej, det här ska inte jag göra. Just den här…

Ett ögonblick Eric Saade, Melodifestivalen mars 2010.

Ett ögonblick Eric Saade, Melodifestivalen mars 2010.

Bakom oss skymtar vi sångfågeln, priset segraren i Melodifestivalen får motta. Hur gärna skulle du vilja ha den?
– Varför inte? Den är säkert jättefin, men det är kanske inte den man är ute efter när man vinner Melodifestivalen, det skulle i så fall vara att åka till Oslo. Jag har sagt det till alla andra, jag är så nöjd redan. I morgon ska jag bara leverera, förhoppningsvis går det lika bra som ikväll. Det är helt upp till folket…

Ett ögonblick Jessica Andersson, Melodifestivalen mars 2010.

Ett ögonblick Jessica Andersson, Melodifestivalen mars 2010.

Första genrepet inför publik är avklarat, hur kändes det?
– Det kändes jättebra. När vi kom ut där i våra boxningsrockar för presentationen så kändes den kokande energin i publiken. Det är alltid lättare, tycker jag, att stå och sjunga i Globen när det faktiskt sitter folk där. Det är mycket svårare att sjunga när ni sitter här, tio journalister, och tittar.

Du gick vidare från Andra Chansen förra helgen. Har du hunnit smälta det ännu?
– Nej, jag…

Ett ögonblick Timoteij, Melodifestivalen mars 2010.

Ett ögonblick Timoteij, Melodifestivalen mars 2010.

Ni är den enda gruppen i årets final. Känns det som en trygghet?
– Ja, det känns väldigt skönt. Vi har ju varandra i allting! Bara en sådan sak som att hänga på hotellrummet är mycket roligare ihop.

Hur känns det att stå här i Globen?
– Det känns helt fantastiskt. Det är någonting man drömt om sedan man var liten. Det är en sådan mäktig känsla när man kollar ut över publiken. Det är härligt! Vi tyckte ju Scandinavium…

Ett ögonblick Salem Al Fakir, Melodifestivalen mars 2010.

Ett ögonblick Salem Al Fakir, Melodifestivalen mars 2010.

Du släppte en ny skiva i veckan!
– Ja, i måndags! Jätteroligt! Fantastiskt kul!

Hur låter det nya materialet?
– Jag tycker ju om hela utvecklingsgrejen, jag tänker inte så mycket på att jag måste återupprepa mig själv. Det blev en speciell höst för min del och jag kände mig väldigt kreativ, så det är något som är inspelat väldigt fort, men det känns inte slarvigt för det. Det intressanta är att den första låten jag skrev till skivan var…

Ett ögonblick Pernilla Wahlgren, Melodifestivalen mars 2010.

Ett ögonblick Pernilla Wahlgren, Melodifestivalen mars 2010.

Du gick vidare från Andra Chansen förra helgen, har du hunnit ladda om?
– Jag blev lite sjuk sista veckan så jag har vilat upp mig, så nu jag känner mig friskare så det känns jätteskönt.

Trodde du att du skulle gå vidare från Andra Chansen?
– Man både tror och hoppas, men samtidigt så nollställer man sig för att inte bli besviken om man inte gör det. Att tävla mot hårdrock är jättesvårt så jag var helt inställd på…

Ett ögonblick Andreas Johnson, Melodifestivalen mars 2010.

Ett ögonblick Andreas Johnson, Melodifestivalen mars 2010.

Hur laddad är du inför finalen?
– Jag känner mig otroligt laddad! Jag tycker det är jävligt skönt att vara med under den här veckan och jag ska försöka ha det så kul som möjligt. Resultatmässigt så får vi se vad som händer på lördag. Det kan nog bli väldigt, väldigt spännande!

Hur rankar du den här låten bland dina tidigare Melodifestivalbidrag?
– Det är så svårt… De två låtarna jag haft tidigare i final måste jag ju ranka…

Ett ögonblick Ola, Melodifestivalen mars 2010.

Ett ögonblick Ola, Melodifestivalen mars 2010.

Du var absolut först ut av alla artister i årets Melodifestival.
– Precis, jag startade hela tjottaballongen i Örnsköldsvik.

Har du legat i hårdträning sedan dess och finslipat ditt nummer?
– Nä, jag har ju faktiskt inte det, det kan jag villigt erkänna. Jag har varit inne i studion väldigt mycket och jobbat på mitt kommande album. Man känner ju av nu att man var med under första veckan och dessutom startade första veckan. Det är klart det är en…

Ett ögonblick Peter Jöback, Melodifestivalen mars 2010.

Ett ögonblick Peter Jöback, Melodifestivalen mars 2010.

Hur känns det att vara tillbaka i Melodifestivalen?

– Det känns annorlunda! Det känns kul. Jag är så jäkla glad att jag kommit till Globen, att jag får uppleva det här enorma draget det kommer att bli här på lördag. Det är behållningen hitintills tror jag. Det ska bli spännande, det känns ändå rätt öppet.

 

Känner du dig mer bekväm med ditt bidrag i år, Hollow, jämfört med En Sensation som du deltog med 1990?

– Jo, jag känner…

Intervju med Freda’ januari 2010

Freda’ fick sitt stora genombrott 1986 med singeln Vindarna.
– Då förvandlades vi till ett utav Sveriges största band, berättar Uno Svenningsson. Vi slutade på topp också, den sålde ju bra med den sista skivan.
– Vi slutade på topp och så har vi vilat oss i form nu i 17 år, säger Arne Johansson med ett skratt.

Hur kom det sig att ni återupptog kontakten?
– Jag fick en förfrågan när de ville ge ut en DVD med Freda’,…

Intervju med Plan Three december 2009

Intervju med Plan Three december 2009

Ni spelade i Örnsköldsvik igår, hur gick det?
– Det var en norrlandsupplevelse igår, säger Jacob med ett skratt. Det var ett band som skulle spela före oss och de sa ”vi är snabba, vi kör bara en halvtimme”. Så blev de så jävla packade så dem körde i en timme och en kvart och vägrade gå av scenen. Vi skulle köra ett set på 13 låtar, vi fick köra fem låtar sen stängde stället!

Ni var förband åt danska…

Ett ögonblick Christian Olsson, Fibes, Oh Fibes!, Grammisgalan januari 2010

Stort grattis!
– Tack så mycket!

Hur känns det att vinna en Grammis?
– Det känns jävligt mycket roligare än vad jag trodde. Det är vårt första pris någonsin och det känns lite som att vara ett barn och vinna ”Bäst i klassen-priset”. Det är väldigt, väldigt roligt!

Är det något av en barndomsdröm som går i uppfyllelse?
– Jovisst. Det här är ju det enda priset man kan vinna, tillsammans med P3 Guld, som är värt att nämna. Vad…

Ett ögonblick Lars Winnerbäck, Grammisgalan januari 2010

Ett ögonblick Lars Winnerbäck, Grammisgalan januari 2010

Grattis!
– Tack, det känns grymt!

Två Grammisar blev det, var det oväntat?
– Ja, väldigt oväntat. Speciellt den sista eftersom jag fått Årets Manliga och då tänkte jag att man kan ju inte få Årets Artist också, det är ju lite samma sak. Men det är jättekul!

Du var nominerad till fem Grammisar. Är det någon annan du hellre hade velat ha?
– Nej det tror jag inte. Jag är glad att jag fått lite Grammisar och jag känner…

Ett ögonblick Johan Olsson, Dead By April, Grammisgalan januari 2010

Några meter bort ligger er sångare Jimmie Strimmell och blir tatuerad, under Grammisgalan. Vem kom på den idén?
– Det var nog faktiskt han själv som gjorde det, han och tatueraren. De vill ju ha det lite burleskaktigt här och lite flippat så idén kom väl därifrån.

Vad känner du inför Grammisgalan?
– Det har varit skitkul hitintills. Jag är lite skakig inför att spela, vi ska spela ett medley som vi inte riktigt har repat så vi får…

Intervju med Rita Redshoes december 2009

I Sverige spelas din första singel, Chose Love, på radion. Är det en representativ låt för den debutskiva, Golden Era?
– Det är svårt för mig att prata om min musik på det sättet, förklarar Rita. Det är tolv låtar på den här skivan och ordet ”love” förekommer för många gånger! Det har tagit åtta år för mig att skriva de här låtarna och det har på sätt och vis vuxit upp med mig. Mycket har hänt under den här…

Ett ögonblick Stefan Sundström, Presskonferens Grammis december 2009

Ett ögonblick Stefan Sundström, Presskonferens Grammis december 2009

Du har medverkat på en barnskiva?

– Ja, det är en bebisskiva för väldigt små barn. Så det handlar väl mera om musiklust!

Sen är det Årets Folkmusik/Visa?

– Ja, just det. Fan, jag minns när jag var årets rockiga manliga manlighet. Det var en härlig tid!

Känner du dig gammal nu?

– Ja! Det är jag och Cajsastina som är nominerad. Och Olle Adolfsson, han är ju till och med död! Jag är lite besviken att inte Dundertåget blev…

Ett ögonblick Pär Wiksten, Presskonferens Grammis december 2009

Ett ögonblick Pär Wiksten, Presskonferens Grammis december 2009

Du har tagit ett steg tillbaka från att ha varit artist själv till att skriva och producera andra.

– Jag tog ett steg åt sidan och så stod Amanda där. Hon är ju en av de ivrigaste på att jag ska ta ett steg framåt igen men jag är inte sugen än.

Tror du suget kommer att komma tillbaka?

– Jag vet inte. Vi har gjort ganska många grejer jag och mitt förra band, The Wannadies. Vi finns fortfarande, vi…

Ett ögonblick Miss Li, Presskonferens Grammis december 2009

Ett ögonblick Miss Li, Presskonferens Grammis december 2009

Gratulerar!

– Tack så mycket!

Jag tycker att jag hör dig överallt just nu, har du fullt upp?

– Ja det har varit lite mycket faktiskt. Det brukar vara mycket just när man släpper platta men sen den här hösten… De senaste månaderna har det varit jättemycket! Men det är kul. Jag mår fortfarande bra men jag har fått en lite konstig nacke.

Hur känns det att vara nominerad till en Grammis?

– Det känns kul så klart! Jag kan…

Ett ögonblick Anna Järvinen, Presskonferens Grammis december 2009

Ett ögonblick Anna Järvinen, Presskonferens Grammis december 2009

Grattis till din nominering!

– Tack så mycket!

Hur känns det?

– Det känns väldigt bra, jag blev väldigt glad. Jag grät lite igår i smyg, det var ingen som behövde se det. Jag känner mig hedrad.

Kategorin Årets Textförfattare sägs vara väldigt prestigefull. Håller du med?

– För mig är det otroligt stort.

Hur viktiga är texterna för dig?

– Otroligt viktiga. Text kan ju aldrig vara blaj, för då orkar man inte med musiken. Sen tillhör jag kanske…

Ett ögonblick Ralf Gyllenhammar, Presskonferens Grammis december 2009

Ett ögonblick Ralf Gyllenhammar, Presskonferens Grammis december 2009

Grammisnominerade i år igen!

– Ja, för fjärde gången.

Hur känns det?

– Det känns konstigt att du inte frågar en annan fråga. Vad ska man säga? Det känns dåligt, vi är bara nominerade i hårdrock. Varför är inte vi nominerade till bästa platta, bästa låt?

Får hårdrocken för lite uppmärksamhet?

– Ja, den får ju det.

Vad tror du om era vinstchanser?

– Jag vet inte vilka fem som gick vidare. Takida gick inte vidare? Och inte Dead By…

Intervju med Rebekka Karijord oktober 2009

Intervju med Rebekka Karijord oktober 2009

Hur var releasefesten?
– Det var så fint, utbrister Rebekka. Först så var jag överväldigad över hur mycket folk som var där. Så jag gick omkring innan spelningen och tänkte ”Jag känner ju ingen här, vilka är de?”.
– I Norge har jag min publik, det har jag inte här. Eller jag tror inte att jag har det, säger hon samtidigt som hon måste erkänna att för varje Stockholmsspelning så har det dykt upp fler och fler människor i…

Intervju med Mange Schmidt oktober 2009


Hur upptagen är du så här precis efter ett skivsläpp?

– Det har varit otroligt intensivt den senaste månaden, berättar Mange. När det inte har varit rep inför spelning så har det varit spelning. Har det inte varit det har det varit mycket promotion och intervjuer.
Hur ser vardagen annars ut?
– Annars kan det vara ganska långa perioder med inte så mycket att göra, säger Mange. Då passar man på att spela in nya låtar. Kanske att man…

Intervju med Boris & the Jeltsins september 2009

Intervju med Boris & the Jeltsins september 2009


Ni har äntligen fått släppa er skiva, Låt Det Blöda, känns det bra?

– Ja, det känns jättebra, säger Elias.
Har det varit en lång väntan?
– Ja, den var färdig för typ ett år sedan, säger Olle. Nu får vi släppa den i alla fall. Vi har sugit på karamellen!
Så allting var redan klart för ett år sedan?
– Nja, vi började väl spela in för ett år sen, säger Olle. Den var hos tryckeriet för ett…

Intervju med Carolina Wallin Pérez juni 2009

Intervju med Carolina Wallin Pérez juni 2009


Vem är det som kommit på idén med att spela in Kents låtar?

– Jag lyssnade väldigt mycket på Kent när jag gick i högstadiet och gymnasiet, berättar Carolina. Sen känner jag Fredrik Okazaki Bergström (från bla I Are Droid), så vi började prata om det.
 
Hur lyckades du välja låtar?
– Det var ju ganska svårt för det finns så otroligt många låtar. Det jag gillar mest med låtarna är texterna, så jag tycker är otroligt…

Intervju med Gunnar Källström september 2009

Gunnar pustar ut och njuter av tystnaden och lugnet ett par minuter innan han berättar att han gjort en radiointervju innan och att de kom fram till Kalmar i sista sekunden. Det blir problem om man kommer försent till en radiostation. Jag skrattar och frågar hur det kom sig att de blivit försenade. “Precis innan Kalmar ligger det ett ställe som heter Nybro där de serverade våfflor så där var vi ju bara tvungna att stanna och äta. Sedan blir…

Intervju med Robert Broberg Kalmar september 2009

Robert är lite sen och berättar att han tagit en tupplur på hotellet för att ladda batterierna. Intervjun börjar med att Robert ställer frågan till mig om jag gjort ett helt riktigt manuskript inför träffen, när jag lägger upp mitt block på bordet. Jag skrattar och säger: Javisst, nu kommer du inte loss på ett par timmar.
Förra gången jag pratade med Robert var på 80-talet när plattan Raket kom. Den gången var mitt papper tomt när jag gick ifrån…

Intervju med Bye Bye Bicycle augusti 2009

Det är många av era fans som har önskat att ni skulle bokas till Popaganda, hur känns det?
– Jättekul! säger sångaren André Vikingsson som fortsätter att förklara att de från början bad sina vänner att önska dem till den här festivalen. Ryktet spred sig och helt plötsligt var det mängder av människor som tyckte att det verkade bra och intressant. Tajmingen kunde inte vara bättre med tanke på att debutskivan Compass släpptes så sent som i onsdags.

Ni…

Intervju med Andreas Grega juli 2009

Intervju med Andreas Grega juli 2009

Andreas Grega har nyligen släppt sin första singel, Dom hade mycket att säga, men han är på inget sätt en nykomling. Under många år har han som sångare i bandet Kungers turnerat Sverige runt. När han påbörjade sitt soloprojekt i våras var det flera artister som fick upp ögonen för honom och han medverkar nu på Promoes låt Mammas Gata. Under Hultsfredsfestivalen har han redan hunnit gästa Timbuktu, efter vår intervju ska han spela med Promoe innan det är dags…

Intervju med Bruket juli 2009

Intervju med Bruket juli 2009

Ni kan väl börja och berätta lite om Bruket? Hur bildades ni?
– Jag bollar över den frågan till dig, säger Stefan och tittar på Fredrik.
– Jasså? säger Fredrik.
– Det var väl ett par år sen som jag och Fredrik började bolla låtidéer på svenska, fortsätter Stefan. Jag vet inte hur det kommer sig att det blev på svenska i och för sig.
– Det var väl för att jag hade lite texter, fyller Fredrik i. Man…

Intervju med Djävul juli 2009

Sångaren, Mattias Osbäck, kontaktades och fick ledartröjan. Mattias drog i sin tur med sig sångerskan Hanna Nilsson som förstärkning på sången.
Våren 2006 gör Djävul sin första demoplatta med åtta låtar. Plattan trycks i 600 exemplar och säljs slut på tre veckor. De gör några gig för att i januari 2007 gå in i MWC Studios för att spela in sin första singel.
Djävuls fullängdade debutplatta släpps hösten 2008 med namnet Alla människor föds nakna.

Jag träffar Djävul…

Intervju med Mikael Wiehe juli 2009

Vad frågar man en man som gjort miljoner intervjuer?
-Det finns säkert saker som ingen vet om mig, svarar han lite skrattande.

Vad brinner du för nu jämfört med Hoola Bandola Band-tiden?
-Jag har samma ståndpunkt nu som då. Det kommer ju hela tiden nya saker att kämpa för eller emot. Just nu är Honduras en viktig sak.

Vilken skillnad är det att vara 22 jämfört med 62?
-Jag har faktiskt hunnit bli 63. Det är nog inte så stor…

Intervju med Twiggy Frostbite juli 2009

Intervju med Twiggy Frostbite juli 2009

Hade ni velat ha ett Popkollo när ni började spela?
– Lätt! utbrister Anna-Karin. Det hade varit skitkul om man var 15 år och varit där och lirat! De kan ju spela vart som helst också, typ ”egentligen spelar jag gitarr men i år spelar jag trummor”, och så bara kör dem. Det spelar ingen roll hur det låter, alla bara ”Wow, fan vad roligt det är att spela musik!”. Fast de är nybörjare på att spela så är det…

Intervju med Fibes, Oh Fibes! juli 2009

Intervju med Fibes, Oh Fibes! juli 2009


Hur har arbetet gått med inspelningen av nya skivan?

– Det har tagit jäkligt lång tid! säger Christian och skrattar. Men nu sitter vi med ett färdigt resultat och det känns så sjukt bra. Förlösande! Eftersom vi hållit på med detta i 2 ½ år jätteintensivt och har lagt ner hela vår själ, vårt hjärta och allting i det… Det brukar vara en lite blandad känsla när man ska släppa ifrån sig någonting, det känns lite som att släppa…

Intervju med John ME juni 2009

Min första bekantskap med Mattias Edlunds musik kom 1998. Då satt jag i bilen och hörde The Motorhomes, där Mattias var sångare, demo Into the Night. Senare under året såg jag även dem live på Hultsfredsfestivalens demoscen. Ett skivkontrakt och två skivor senare valde Mattias att hoppa av bandet och lägga musiken på hyllan. Trodde han. Men suget efter att skapa musik fanns kvar och när singeln Love Is My Drug släpptes i höstas var Mattias tillbaka med besked. Men…

Intervju med Ulf Bejerstrand juni 2009

Idag heter bandet Ulf Bejerstrand Band och består av:
Ulf Bejerstrand – sång
Ion Olteanu – gitarr
Mattias Mueller – gitarr
Björn Brzokoupil – bas
Pelle Berglund – trummor

I pressen har Ulf blivit kallad för provokatör, terrorist i musikrörelsen, musikrörelsens Pigge & Gnidde och Sveriges Frank Zappa. Inget ämne har varit för känsligt att skriva om för honom. Han har alltid älskat att provocera då det får folk att tänka. Tankar leder ju ofta till diskussioner och diskussioner är…

Intervju med Apollo Drive maj 2009

Apollo Drive består av:
Fredrik Lönngren – sång
Stefan Örn – gitarr & keyboards
Mason Pitts – bas
Bobo Ölander – trummor

Idag har de även suveräna Johan Glössner med sig på gitarr. Johan har även varit med en del i studion.
I ett år och två månader har de nu suttit på Ekerö i Anders Bagges studio i stort sett varenda dag. Det som från början var tänkt ta fyra månader att göra visade sig ta betydligt längre tid.…

Intervju med Sparzanza februari 2009

Intervju med Sparzanza februari 2009

För de som inte känner till er, vad är ni för några?
– Vi är ett tungt metalband från Ack Värmeland som har lirat ihop sedan 1996. Vi har till dags dato släppt 4 album, det första kom 2001 (Angels Of Vengeance) och därefter Into The Sewers (2003), Banisher Of The Light (2007) och nu In Voodoo Veritas (2009). Vi har spelat en hel del ute i Sverige och Europa genom åren.

Hur vill ni beskriva er musik?
–…

Intervju med Itchy Daze februari 2009

Intervju med Itchy Daze februari 2009

För de som inte känner till er, vilka är ni?
– Vi är fyra killar från riks 80-området som har fastnat för att stå på scen och spela coola rocklåtar! Vi har spelat ihop sedan 2005, men vår musikaliska resa började långt tidigare, för en del av oss redan i pappas pung! Vi i bandet är Tomas Andersson – sång/gitarr, Mattias Klein – gitarr, Mattias Johansson – bas och Patrik Nyman – trummor.

Jag läste att ni inte ville bli…

Pin It on Pinterest

Share This