Ny platta, berätta! Låter det som tidigare?
– Nej, säger Jerry bestämt. Det är väl en blandning mellan den första skivan vi släppte och den förra skivan. Vi kände att vi skulle ta det bästa från båda två och slå ihop det. Knyta ihop säcken!

Har ni hunnit få några reaktioner på den ännu då?
– Kommentarer och annat sånt har varit väldigt positivt, berättar Filip.
– Det känns väldigt bra helt enkelt, fyller Jerry i.

Ni ska ut på turné nu, hur känns det? Laddade?
– Det känns sjukt kul, vi har inte spelat på ett tag, säger Jerry. Under det här skrivandet och inspelandet så sa vi nej till allt turnerande för att fokusera på det här. Det är alltid så sjukt stressigt, man kommer igång lite försent, man är alltid lite av en tidsoptimist. Därför känns det skitkul att få börja turnera igen.

Sitter det nya materialet än då?
– Absolut inte, absolut inte! säger Jerry. Men det kommer göra!
– Det är skitskönt att få komma ut på vägarna igen, berättar Filip. Vi har längtat efter det här, det är där vi trivs bäst så att säga.

Jag tänker ju på er som ett liveband.
– Det är väl så vi skulle definiera oss själva också. Eller? säger Filip och sneglar på Jerry.
– Ja, håller Jerry med.

Det är ju ganska röjigt när ni spelar. Det måste ha hänt en del grejer?
– Publiken är ju det mest fantastiska! Säger Filip. De är så pass engagerade, oavsett vart vi kommer, så är det alltid en sån hängivenhet från deras sida och det är så fantastiskt att se när man kommer ut och spelar.
– Olycksmässigt så har det ju hänt grejer också, berättar Jerry.
– Ett X antal gånger… fortsätter Filip.
– Vi hade en spelning i Finland, berättar Jerry. Vår turnéledare stod utanför och sålde merch och han ser gång på gång folk komma ut skadade. Det var till och med på den nivån att två ambulanser kom och fick hämta folk. Nån som hade axeln ur led, nån som hade brutit armen. Visst, det är skittråkigt men… Kul också!
– Det blir ett sånt jäkla tryck på nåt sätt, flikar Filip in.
– Det sjuka var… fortsätter Jerry. Det här är helt jävla sjukt! Killen som fick axeln ur led kom tillbaks sen och pratade med oss efteråt och berättade att det här var den bästa kvällen i hans liv.
– Det var en annan i Holland som bröt revbenen som vi gick och sa hejdå till i ambulansen, berättar Filip. Han låg där med lustgas typ och var helt… Han hade väl spräckt inte bara ett revben utan flera stycken. Vi slängde på honom en tröja och klappa honom hejdå och han bara ”Jag älskar er!”.

Ni blir aldrig rädda att någon ska göra sig ordentligt illa?
– Man vill ju aldrig att någon ska göra sig illa! säger Filip. Utan det är utanför ens egen kontroll, det folk som kastar sig från scenen och hamnar på stängsel. Du vet, då kan det gå riktigt illa för att man är så uppe i varv.

Så vill du vara med om en riktigt röjig upplevelse och inte är rädd om dina revben så är det Adept du ska kolla in!

Seventribe, mars 2013
This Vision, mars 2013

Pin It on Pinterest

Share This