Dagen innan själva speldagen pratades jag och Adrian vid och jag fick direkt känslan av han är en ödmjuk och samtidigt lite blyg kille. Vilket han själv även säger att han är, men också nyfiken och han gillar att hitta nya grejer. Första frågan handlade om hur han skulle beskriva sig själv som DJ och producent och det var inte en allt för enkel fråga att svara på. Men denna mening tycker jag beskriver honom perfekt.

– Jag gillar att få folk att dansa, att göra upplevelsen till något som folk inte visste att det tyckte om men fortfarande ha en viss röd tråd i det hela så att det låter professionelltla de andra DJ:s runt om i värld m till det stora namn han ändidigare verk då det inte är som alla de andra DJ:s runt om i värld.

Rent musikaliskt säger Adrian att han är en musiknörd som gillar indiemusik vilket jag tycker speglas i många av hans verk då det inte är precis som andra houselåtar. Detta tror jag har gjort honom till det stora namn han ändå är idag och Adrian säger själv att han tror att han är där han är idag för att han alltid tyckt om att göra något eget.

-Klart jag fått inspiration från andra DJ:s men jag har alltid försökt gjort det till mitt eget på något sätt, så det viktigaste är nog ändå att man gör det man själv tycker är bra, då kommer andra också gilla det, säger Adrian.

Att komma till just Hultsfred och spela uttryckte Adrian var skitkul eftersom han själv tidigare spelat i Hultsfred vid ett par tillfällen, då på Hultsfredsfestivalen. Han menar att Hultsfred ännu är ett legendariskt ställe att spela på även om festivalen tyvärr gått i graven. Jag som skribent och gammal musik & event student anser att det är tur att Rookiefestivalen i alla fall finns kvar, där oupptäckta artister kan bli sedda av branschen. Även att Hultsfred kommer få leva kvar som musik- och festivalstaden i Smålandsskogen. 

Lux säger skämtsamt att alla borde flytta till LA som vill slå igenom. Men det mer konkreta tips som han sedan ger är att hitta det som gör en unik, och alla har något som är unikt. Om man bara letar tillräckligt så hittar man det och när man hittat det så ska man köra stenhårt på den grejen. Konkurrensen blir ju bara hårdare och hårdare och det kommer fler och fler artister så vill man vara långvarig i den här branschen så ska man hålla fast vid sin grej och orka stå ut menar Adrian. Det är på sätt och vis så han själv kommit dit han är idag.

– Man ska veta vart man står och vara bäst på att vara sig själv helt enkelt, säger Adrian.

Under hösten mellan turnéerna har Adrian även försökt tillbringa så mycket tid som möjligt i studion för att få klart låtarna som enligt planerna ska släppas i nästa år. Det är någon som Adrian är glad över att få göra, få klart låtarna så att han kan släppa ny musik. Han tillägger även att man aldrig vet vad som mer kan hända. Så jag tror vi kan vänta oss en hel del nytt och spännande material av Adrian snart. 

Foton från konserten finns här. 

Adrian Lux senaste album finns att lyssna på här.

 

Adée, oktober 2014
Amanda Alexander, oktober 2014

Pin It on Pinterest

Share This