Blev resultatet som du planerade?

Ja, det blev den verkligen, det är ju första plattan jag gör i den här genren. Jag ville göra en straight-up melodisk platta med härlig energi, bra låtar med bra refränger och det tycker jag vi lyckades med.

Det märks på Angelica att hon är eld och lågor över skivan, hennes röst innehåller samma glöd som hörs på skivan när hon pratar om den.

– Jag är supernöjd med resultatet, framförallt med alla de människor som har varit involverade med att göra klart skivan, alla fantastiska musiker och låtskrivare.

Ja, det är ju väldigt många respekterade musiker med på plattan, kanske mest från metalscenen, hur har det varit att jobba med dom?

– Det har varit jättekul, jag är mycket för att man inte behöver låsa sig vid en specifik genre, säger Angelica och kan inte sluta hylla de som hjälpt henne med skivan.

– Bra musiker är oftast bra vad dom än gör och öppnar man dörrarna för kreativiten då kan vad som helst komma fram. Det är det som har varit så kul med att jobba med alla killarna, dom är så fantastisk duktiga och skickliga i det dom gör.  Jag tycker att det har varit en otrolig möjlighet för mig att få vidga mina vyer och lära mig från andra musiker, ta del av deras influenser. Det har varit otroligt givande och väldigt kul.

Till vardags så är ju du sångerska i The Murder Of My Sweet, har det skiljt sig något med att jobba under eget namn?

– Ja det har det faktiskt, i The Murder  Of My Sweet så jobbar jag ju väldigt tight med Daniel Flores och det är egentligen bara han och jag som jobbar på musiken och låtarna, berättar hon och beskriver hur svårt det var att släppa på kontrollen.

– I det här projektet var jag tvungen att släppa lite på mina egna murar eller vad man ska säga. Jag var tvungen att öppna mig för att ta in låtar från andra låtskrivare och göra co-writes med andra personer än vad jag var van vid. Så det var väldigt annorlunda på det sättet, men egentligen bara på ett positivt sätt. Man lär sig jättemycket om sig själv när man jobbar med andra, så jag fick släppa på mina gränser och passa på att lära mig något nytt.

Som du säger så har Daniel Flores hjälpt till mycket med Thrive, hur har samarbetet med honom skiljt sig från i vanliga fall?

Vi har ett väldigt bra samarbete, så vi har jobbat på ungefär samma sätt som i Murder Of My Sweet.

Angelica hymlar inte med vilken otrolig respekt hon har för Flores, hur han hela tiden får henne att växa och bli en bättre artist.

– Han pushar mig precis lika hårt i studion och är precis lika kräsen och talangfull som i vanliga fall, så vi har kört på ungefär som i vanliga fall. Han lyckas alltid få mig att prestera mycket bättre och bli en bättre sångerska för varje grej vi gör. När vi gör låtar så försöker vi alltid att hitta någonting nytt och vårt sätt att jobba fungerar himla bra så vi har försökt att inte ändra för mycket.

Hur skulle du vilja säga att Thrive skiljer sig musikaliskt från The Murder Of My Sweet?

Rent musikaliskt är det relativt stor skillnad, i The Murder Of My Sweet försöker vi vara melodiösa på ett annat sätt.

Hon utvecklar och beskriver The Murder Of My Sweet som mer gothiskt och åt det filmusikaliska. Stämpeln som cinematiskt rockband tycker hon passar bra in som beskrivning och betonar att soloplattan är något helt annat.

– Med Thrive har vi hittat inspirationen från den klassiska AOR-eran och försökt gå den vägen, lite mer straight-up med glada låtar även om textinnehållet kan vara rätt sorgset.

Jag tycker att Thrive är ljusare än The Murder Of My Sweet, är det mer glädje i musiken?

– Ja, det tror jag absolut. Inte att alla har en positiv text, många låtar handlar om att det är svårt och jobbigt men energin vi har haft när vi jobbat med skivan har varit mycket gladare.

Det märks både på plattan och när Angelica pratar om den att hon verkligen har njutit av spela in Thrive. Hon berättar att hon tyckt det var otroligt kul att få arbeta tillsammans med människor man fungerar så bra ihop med och hur det har speglat skivan.

– Jag tycker verkligen att man kan höra i låtarna hur pass roligt vi har haft och jag tycker vi fångat en positiv vibe. Det är jättekul att kunna lyssna på skivan och höra glädjen!

Hur kommer det sig att du ville göra en soloskiva då?

Att få jobba med musik har funnits med mig ända sen jag var liten och när jag träffade Daniel 2007 och fick göra The Murder Of My Sweet uppfylldes en del av den.

Angelica berättar om hennes drömmar om att bli musiker och nästa steg var att göra något eget. Hon berättar hur det gick till när hon först blev kontaktad av skivbolaget Frontiers Record som erbjöd henne chansen att få spela in Thrive.

– Att få göra en helt solo-inriktad platta har alltid varit en dröm och när Frontiers kontaktade mig för ett par år sen hoppade jag på med en gång. Det kändes verkligen skitkul att skivbolaget ville ge mig den här möjligheten och trodde på mig, allting föll verkligen på plats!

Hon fortsätter och berättar att hon verkligen tycker att skivan innehåller många riktigt bra låtar.

Är det någon av låtarna som du känner extra mycket för?

– Oj, det där kan ju vara lite svårt. Många av låtarna är stora favoriter hos mig men det finns ett par låtar som är lite mer speciella. Dels är det en ballad som heter Cant Stop Love som verkligen är stark, lite hjärta och smärta, sen är Rain On My Parade en väldigt bra låt som det är lite mer fart i.

Det känns som att du visar upp ett större register och jobbar mer med rösten än tidigare, håller du med?

Absolut, den här typen av musik öppnar upp mycket mer för det. Man kan leka lite med register och höjd och vråla på lite, det har varit kul att få ta ut svängarna lite. Tanken var från början att jag skulle få mer utrymme för min röst och visa upp ett större register eftersom det ändå är en solo-platta.

Jag kan inte annat än hålla med, det nästan lekfulla gränstöjandet som kan skönjas genom hela plattan har hon inte visat tidigare. Gillar man AOR och melodisk rock så är verkligen Thrive en platta man måste kolla in, framförallt är det musik som skulle komma helt till rättvisa live så jag avslutar med att fråga om hon kommer åka ut på turné med skivan.

Det finns inget planerat just nu men det är ju något jag verkligen vill göra. Jag tror vi får avvakta lite och se vad skivan får för respons och om det är någon som köper det. Att få åka runt lite, spela på lite festivaler och klubbar vore ju fantastiskt roligt.

Jag konstaterar att jag hoppas att turnén blir av eller att man kan spana in henne på någon av sommarens festivaler.

  

Dennis Lyxzén, mars 2014
Frank Turner, februari 2014

Pin It on Pinterest

Share This