Men till en början startade alltsammans för 1 – 1,5 år sedan tillsammans med vännen Alexander som idag istället jobbar med att bygga Gunnars varumärke och sprida det. De producerade då progressive House som är samma genre som Avicii och Swedish House Mafia sysslar med. Eftersom de blev världsstjärnor så ville Alexander och Gunnar också bli det då det är drömmen de har. De blev dock ingen världsturné denna gång då de la musiken åt sidan för ett tag. Men kort därefter började Gunnar själv producera lite igen. Han hade hört något som lät nyskapande och nytänkande.

– Det var bongotrummor, flöjter och väldigt banbrytande kan man säga. Tempot var lägre och det handlade inte längre bara om att man skulle veva händerna, menar Gunnar.

Det var efter det som Gunnar började experimentera med olika ljud. Den första remixen kom ut och på bara några veckor hade den över etthundra plays på Calis Soundcloud. En månad senare kom nästa remix, som Gunnar själv var super nöjd med, och den fick på kort tid över femhundra plays. Inom loppet av några dagar hade den över tusen plays. 

– Så himla coolt, jag har ju blivit världens stjärna berättar Gunnar att han tänkte.

Men spelningarna skulle bara bli fler och ytterligare remixer skulle läggas upp. När låtarna nu fick över hundratusen plays så fick Gunnar luft under vingarna. Det fanns ju inget stop menar Gunnar. Idag närmar sig Cali en miljon spelningar på sitt Soundcloud konto och har även etthundratusen visningar även på Youtube.

– Man får sen sån boost och mer motivation att man verkligen vill göra större grejer, man blir beroende av det. 

Men än så länge har de inte riktigt kommit och spelat på klubbarna för att visa upp sig ytterligare, men det är på gång säger Alexander. Han menar dock att flertalet klubbar tyvärr inte är så intresserade av den lugnare tropiska housemusiken som Gunnar sysslar med. De vill ofta ha lite snabbare musik som de vet fungerar men de tror de båda två att det kommer bli ändring på. Ser man till musikgenren i sin helhet så växer den för varje dag då den verkligen är up and coming menar Alexander. De vill därmed stå i framkant och leda vägen till den mer tropiska housens intåg på klubbar runt om i Sverige. 

Nästa steg för Cali är även att producera helt egen musik och släppa något på Spotify och sedan även första albumet. Gunnar ser fram emot att få släppa eget och få visa upp sig själv och att visa vad man går för. När jag frågar Gunnar om han har någon förebild så blir det ingen inom tropical House genre som jag kanske trott utan Sveriges egen musikkung Max Martin.

– Han har tyvärr inte gillat någon av mina låtar än men förhoppningsvis så kanske jag får bjuda in honom någon gång så att han kan göra en låt med mig, säger Gunnar.

Alexander får sista frågan om var de ser sig om fem år. Alexanders mål som Gunnars ledstjärna är att plocka hem Billboardlistan. I alla fall toppa den det vill dem göra. Men det kommer inte vara enkelt, de spenderar redan idag åtskilda timmar av dygnet för att nå ut med Calis musik. Men de kämpar på och de kommer de fortsätta göra för att lyckas då de inte har något konkret mål men de vill hamna väldigt högt upp. Gunnar menar att de ska bli svårt att se oss där uppe.

– Om inte bäst så näst bäst! Säger Alexander.

De båda två lägger slutligen till att det egentligen inte finns någon gräns, utan det är ”bara” att konkurrera ut hela dansbranschen. Kaxigt men det är en dröm som killarna har. Vi skrattar tillsammans och kommer överens om att vi ska ha vår nästa intervju när de blivit just världsstjärnor. Ett perfekt avslut på en mycket trevlig intervju med killarna i Cali från Piteå. 

Vill ni höra hur Cali låter? Gå då vidare till Soudcould

Ash, november 2015
Imber, Augusti 2015

Pin It on Pinterest

Share This