Du har ju hunnit samla på dig en hel massa rutin. Blir du fortfarande nervös inför en sådan här grej?
– Inte för SXSW. Jag kan bli lite pirrig när jag spelar spelningar fortfarande men det är bara en bra nervositet. Men inte för att dra på SXSW, det är tusen miljoner band som spelar där!

Det är ju onekligen ett speciellt evenemang. Ska det bli roligt att dra dit och visa upp det nya?
– Ja det ska bli jättekul! SXSW förr i tiden var ju någonting där du verkligen kunde breaka ett band, problemet nu är väl att det är så sjukt mycket band. Det är lite svårt att synas i den här röran av allting. Men det känns som att vi har ändå tre spelningar på gång och det nog kommer bli bra, det blir kul. Det är klart att det är en del andra tyngre namn där men jag tror att folk är lite intresserade på grund av vårt förflutna så det ska bli coolt.

Hinner man se någonting själv när man är där och spelar?
– Jag hoppas man hinner se litegrann. Det är ju lite det där att det är så mycket som händer, det är svårt att hålla reda på men jag har några grejer som jag har som ställt in siktet på. Lite ska man hinna se i alla fall!

Det är ju inte bara SXSW som väntar för er del, kan du inte berätta lite mer om vad som väntar?
– Vi kommer vara i Texas i.. ja, i nästan en vecka. Sen gör vi en USA-turné efter det. Det blir spännande!  Efter SXSW åker vi ut till västkusten och så gör vi Los Angeles, San Francisco, Seattle och lite runt därikring, sen flyger vi över och gör några spelningar på östkusten på vägen hem.

Hur verkar intresset vara för er i USA?
– Helt okej. Vi gjorde en USA-turné i oktober, inte på västkusten dock, som gick helt okej. Det var inte så att vi åkte över och breakade sönder landet men det gick helt okej och det känns som att intresset är lite större på västkusten än vad intresset på östkusten var så det känns som att det kommer bli coola spelningar.

En sak som jag funderat lite på är hur man tänker när man packar för en sån sväng…
– Man ska vara ute en månad och så ska man åka till massa olika ställen… Det är svårt och det krävs många års erfarenhet av det.
Har du förfinat konsten nu?
– Ja men ganska mycket. Du vet, redan tre–fyra dagar före vi drog så var jag färdigpackad. Men det tror jag har mer med nån slags störning att göra egentligen! Men man lär sig ju eftersom vad man ska ta med sig. Jag tar alltid med mig lite för mycket kläder vilket jag tillskriver min fåfänga att det blir så.
Har ni någon speciell scenklädsel?
– Ja typ… Inget annat än svart är tillåtet på scenen. Men däremellan är det ganska fritt vad man har på sig på scenen men det är svart och dystert.

Tusen tack för din tid och hoppas att ni får en kul turné!
– Tack själv och det kommer bli kanon!

Ellen Benediktson, final i Melodifestivalen 2014
Angelica, November 2014

Pin It on Pinterest

Share This