Vilken sommar du haft!
– Ja, vilken sommar! Men är sommaren riktigt över? Det känns som sommar fortfarande.

Trodde du att det skulle sluta så här när du höll på och spelade in din platta?
– Nä, jag trodde att det skulle gå bra men jag trodde att det skulle gå mer ”indiebra”. Jag trodde jag skulle hitta en äldre publik än vad jag haft tidigare. Jag trodde inte alls att det skulle bli ett så pass brett kommersiellt genomslag eftersom det är så pass personligt. Att jag står här nu hade jag aldrig kunnat drömma om! Helt sjukt faktiskt.

Hur tycker du att din sommarturné varit?
– Om det var något jag var orolig för innan så var det att spela live. Just för att jag känner mig osäker som sångare. Men jag fick ihop ett så bra gäng med musiker som har stöttat och vi har fått ihop ett sound som låter bra. Framförallt har publiken varit bisarrt stor varenda gång. Det har bara varit bra spelningar. Publikmässigt! Jag har varit sådär ibland.

Hur ska du kunna toppa det här? Kan man göra det? Eller kommer du göra som Jakob Hellman och inte släppa något mer?
– Det är faktiskt möjligt. Det är mycket möjligt. Jag har inte funderat så mycket på det. Jag får svara något som är lite klyschigt men sant; jag vill fortsätta och göra saker som berör mig och som känns utmanande. Det var därför jag gjorde det här. Jag vet inte, just nu känns det inte så utmanande att gör en till skiva för att klättra högre. Men det kanske jag känner om några månader om jag kommer på en ny nivå av utmaning.

Ett ögonblick Sami Sirviö och Markus Mustonen, Kent, Rockbjörnen Live september 2010
Ett ögonblick Lars ”Leari” Ljungberg, The Ark, Rockbjörnen Live september 2010

Pin It on Pinterest

Share This