Grattis och grattis!
– Tack! säger alla tre i mun på varandra.

Björn, känns det här lite som er festival?
– Ja inte som vår festival på det sättet men det känns stort i våra hjärtan varje gång vi spelar där. Av alla våra gig vi gör i Sverige så brukar det vara höjdpunkten nästan jämt.

Ni måste ju ha sett varandra ”växa upp”?
– Det ironiska är ju att vi aldrig personligen träffats tidigare, berättar Patric Hammar, avgående festivalchef för Peace & Love.
– Man kan väl se det som så att Peace & Love startade -99, jag vet inte riktigt när Mando Diao drog igång, säger Ronny Mattsson, presschef för Peace & Love och sneglar på Björn.
– Typ då, flikar Björn.
– Sen har vi båda växt på olika sätt och vi jobbar väl fortfarande i motvind fast vi får framgång. Men det gör ju ingenting som gör att vi stoppar upp för det. Vi älskar ju fortfarande det vi håller på med, vi på Peace & Love, och det är nog lika för Mando Diao, fortsätter Ronny.
– Man jobbar lite i motvind alltid när man kommer från Borlänge av någon underlig anledning, säger Björn. Jag tror det är bra, man behöver någon som står och trycker tillbaks med den där stenkärran.
– Vi är stolta och nöjda men inte klara! Så är det. Det kommer vi aldrig bli, säger Patric. Vi får väl se om vi vinner några fler priser men vi kommer i alla fall utveckla Peace & Love och göra det till en bättre och bättre upplevelse för besökarna.
– Det är ett hårt jobb vi gör, så alla utmärkelser man kan vinna ger oss extra kraft att fortsätta för det är ett väldigt tufft jobb, berättar Ronny. Vi vill tacka alla som har röstat, vi är verkligen ärade.

Hur många volontärer hade ni i år?
– Cirka 8000 tror jag, säger Patric.
– De är ju en del av det här också, säger Ronny och lyfter på Rockbjörnen. Det här är till alla som jobbat med Peace & Love. Vad man än gjorde i somras som volontär så ska man vara stolt över det här priset.

Känns det extra roligt för er i Mando Diao att det är för en spelning på Peace & Love som nio får ta emot ett pris?
– Ja, det är väl perfekt, säger Björn. Det är ju som jag sa, det är ju oftast där vi gör våra bästa Sverigespelningar. Det vore konstigt om det inte vore där!

Ett ögonblick Håkan Hellström, Rockbjörnen Live augusti 2011
Intervju med Peter Bjorn and John mars 2011

Pin It on Pinterest

Share This