Du vet ju verkligen vad du ger dig in på, du är ju i det närmaste ett proffs på det här!
– Ja, jo.

Hur känns det att vara tillbaka?
– Jag tycker det känns så jäkla roligt! Man blir äldre, man blir trygg i sig själv, jag vet vad jag ger mig in på. Jag tycker att det här är kul! Jag har fått en specialskriven låt till mig. Kempe har hittat mig i det här, och en text som handlar om mig, som beskriver vad jag gått igenom och vart jag står idag. Den handlar om den här lilla tjejen. Jag tycker det känns viktigt för mig att göra det här. Det blir ett album på det här som kommer ut som Kempe har skrivit, det blir ett helhetstänk och ett koncept. Jag är lite av ett kontrollfreak och jag gillar att göra saker helhjärtat.

Du känner ingen press? Du har vunnit och Kempe vann så sent som i år.
– Det var värre förra gången därför att då kände jag att jag kom tillbaka i nutid och skulle bevisa att jag höll. Nu har jag vunnit en gång till i nutid så nu känner jag mer att jag har en fantastisk låt, den är jättebra, sen är det bara att hoppas att det håller men man vet aldrig hur långt. Jag känner inte att jag står med kniven mot strupen och att det är på liv och död. Jag kan bara göra mitt bästa så får vi se hur långt det räcker.

Du sa att du är ett kontrollfreak, hur mycket har du hunnit fundera på själva framträdandet?
– Mycket! Det har varit många möten. Det är ju jätteviktigt i ett sådant här sammanhang. Det gäller att hitta det där som synkar med låten som synkar med mig, outfit, hela presentationen. Hela grejen är jätteviktig och det är också en del av arbetet, det roliga arbetet!

När du inte är med och tävlar själv, hur noga följer du då Melodifestivalen?
– Tyvärr är det ju så att i och med att det går lördagskvällar så jobbar ju alltid så det är inte alltid jag hinner se det. Nu har man ju barn som är totalt tokfreakade så att om jag inte ser det live brukar jag försöka se det i efterhand.

Vad tycker dina söner om att du ska vara med igen?
– De tycker det är roligt! Min stora son sa för ett tag sen ”Mamma, är det inte dags för nån ny låt snart”. Han har hört mig göra de här låtarna så många gånger så han kände att det nog var dags.

Tack så mycket och lycka till!
– Tack!

Ett ögonblick Lisa Miskovsky november 2011, inför Melodifestivalen 2012
Ett ögonblick Mattias Andréasson november 2011, inför Melodifestivalen 2012

Pin It on Pinterest

Share This