Några meter bort ligger er sångare Jimmie Strimmell och blir tatuerad, under Grammisgalan. Vem kom på den idén?
– Det var nog faktiskt han själv som gjorde det, han och tatueraren. De vill ju ha det lite burleskaktigt här och lite flippat så idén kom väl därifrån.

Vad känner du inför Grammisgalan?
– Det har varit skitkul hitintills. Jag är lite skakig inför att spela, vi ska spela ett medley som vi inte riktigt har repat så vi får se hur det blir. Vi har slagit ihop två låtar och så hade vi en begränsad mängd tid så att det blir att kapa lite i låtarna mot hur vi spelat dem de senaste två åren. Helt plötsligt ska man lära om sig låtar som man har spelat några tusen gånger. Jag har försökt låta bli att dricka så mycket som jag hade velat göra.

Det får bli en bra efterfest?
– Ja, men som tur är har vi inga nomineringar innan vi spelar så vi får spela och sen får vi gå ut och köra.

Vad gillar du galor rent allmänt?
– Det är både kul och inte kul. Grammis är fantastiskt kul att vara på för det är ju första gången man är här. Det är ju kul men det är ju många delar man skulle kunna leva utan. Jag är en ganska enkel person på det sättet. Jag är inte så mycket för att glida runt i kostym och dricka champagne. Samtidigt är det kul att träffa en massa folk som man kanske inte träffar annars. Människor som man kanske inte får umgås så mycket med annars, så får man umgås med dem en kväll och det brukar vara en lagom mängd.

Lycka till ikväll!
– Tack så mycket! Det hade varit kul att vinna något, att ha något på väggen hemma.

Ett ögonblick Lars Winnerbäck, Grammisgalan januari 2010
Intervju med Rita Redshoes december 2009

Pin It on Pinterest

Share This