Grattis! Var det här något du förväntat dig?{joomplu:27426 right}
– Nej, jazz är ju något lite nytt för mig. Jag har ju varit nominerad i alla möjliga kategorier förut, men har aldrig vunnit någon Grammis. Jazzkategorin är en ny kategori så jag vet inte riktigt vad som släppts i jazz-Sverige i år. Förutom Goran (Kajfeš) i mitt band, han har gjort tre skivor i år och alla de tre är nominerade i den här jazzkategorin!

Magnus och jag går igenom de olika kategorierna som finns och han undersöker vilka kategorier som finns kvar att bli nominerad i.
– Innan jag dör ska jag ha blivit nominerad i… Jag har varit nominerad för Årets Album, tror jag, och Årets Grupp. Folkmusik skulle jag vilja någon gång bli nominerad i, Årets Dansband kommer ju aldrig hända.
Årets Barnskiva kanske kan vara något?
– Men barnskiva har jag gjort! Inte en egen barnskiva men jag har sjungit på barnskivor. Så det skulle jag kunna tänka mig att göra en hel sådan. Årets Hårdrock kommer heller aldrig hända… Årets Kompositör skulle ju, om man börjar skriva lite mer själv, kunna hända. Årets Kvinnliga artist kan jag nog stryka…
Ja, det kan nog bli svårt…
– Årets Låt har jag aldrig blivit nominerad till men det kanske man kan bli nästa år, kanske? Årets Manliga, det har jag blivit nominerad till. Årets Nykomling också men det kan man ju bara bli en gång. Årets Producent kan man ju faktiskt bli. Textförfattare skulle man gärna blivit någon gång… Årets Urban/Dance kan faktiskt hända nästa år!
Petter är ju nominerad, du är väl med på hans platta?
– Jo, det är jag ju! Där kan man ju säga att jag är lill-nominerad. Fan vad grymt!

Nog finns det nya utmaningar och kategorier att ta sikte på för herr Carlson i framtiden.

Ett ögonblick Johnossi december 2010
Ett ögonblick First Aid Kit december 2010

Pin It on Pinterest

Share This