Sådär, första EP’n ute och ett gig på det, hur känns det?

– Trevligt och familjärt måste jag säga, säger Johan.
– Ja, väldigt familjärt. Skönt att få spela de nya låtarna också, lite molligare och mer än en sträng i taget, fortsätter Martin med ett skratt.

Berätta lite om bandet, var kommer ni ifrån och hur startade det?

– Det drog igång 2008 hemma i Sundsvall då vi var ett rent punkband i ett garage, verkligen garagerock – trodde vi i alla fall, säger Martin. Vi hade inte ens ordentlig utrustning och bara öste på. Men efter första riktiga spelningen var det verkligen… Oj! Kan det låta så här bra?
– Så vi lade ner våra andra band direkt och bara satsade på detta, säger Johan.

De berättar att de spelat väldigt mycket live runt om i landet, med en naturlig tonvikt på området kring Sundsvall. Men ett utlandsgig har det blivit, på Hovefestivalen i Norge. De konstaterar att det var en lång resa för att spela på campingen (!) och sedan lika långt hem igen.

Men nu är det ett album på gång?

– Ja, vi går in i studion nu på torsdag faktiskt. Det är väldigt kul att Ronald Bood producerar plattan, han har jobbat med väldigt många stora band och framförallt producerat många debutplattor, så det känns jättekul!

Alla låtar är färdigskrivna, så pass att de måste välja vilka som ska få plats på skivan, men det är ett problem de trivs med.

– Det kommer bli bästa skivan i år, skrattar de.

Det hoppas vi också!

Ett ögonblick Molly Sandén, Melodifestivalen mars 2012
Ett ögonblick Kapten Röd januari 2012

Pin It on Pinterest

Share This