Du var absolut först ut av alla artister i årets Melodifestival.
– Precis, jag startade hela tjottaballongen i Örnsköldsvik.

Har du legat i hårdträning sedan dess och finslipat ditt nummer?
– Nä, jag har ju faktiskt inte det, det kan jag villigt erkänna. Jag har varit inne i studion väldigt mycket och jobbat på mitt kommande album. Man känner ju av nu att man var med under första veckan och dessutom startade första veckan. Det är klart det är en fördel för dem som varit med i de sista deltävlingarna. Vi får se, det känns fantastiskt bra. Jag är jättenöjd med mitt framträdande och låten, radion har gett den en enorm respons också.

När kommer skivan att släppas?
– Skivan kommer efter sommaren. Jag vill inte stressa ut något. När jag släpper plattan så vill jag känna att jag har ett album där jag gillar varenda ton, vartenda ord, varenda procent av produktionen på plattan. Jag känner inte att jag är klar med det ännu. Sju, åtta låtar är utvalda och så håller vi på och tittar på vilka de sista tre, fyra ska bli. Jag har fått möjligheten att jobba med väldigt namnkunniga låtskrivare och producenter som har enorm erfarenhet både nationellt och internationellt. Det känns fantastiskt, jag kommer ha ett album som jag är väldigt nöjd med!

Vad tycker du om de övriga bidragen?
– Det jag tycker är anmärkningsvärt är att det är väldigt mycket ballader. Det verkar som att det är ett balladår helt enkelt och då tycker jag att det känns bra att ha en upptempolåt.

Allsvenskan börjar nu i helgen, du hade inte varit sugen på att vara med där istället?
– Får jag göra valet både och, är det lugnt?! Då tror jag att jag väljer det! Det hade inte varit fel att ha varit med i både och. Nä, men jag lever min dröm, absolut. Det är klart att det finns stunder när man funderar om man gjorde rätt val men jag älskar mitt yrke, jag älskar mitt liv. Det känns kanon!

 

 

 

 

Ett ögonblick Andreas Johnson, Melodifestivalen mars 2010.
Ett ögonblick Peter Jöback, Melodifestivalen mars 2010.

Pin It on Pinterest

Share This