Du har tagit ett steg tillbaka från att ha varit artist själv till att skriva och producera andra.

– Jag tog ett steg åt sidan och så stod Amanda där. Hon är ju en av de ivrigaste på att jag ska ta ett steg framåt igen men jag är inte sugen än.

Tror du suget kommer att komma tillbaka?

– Jag vet inte. Vi har gjort ganska många grejer jag och mitt förra band, The Wannadies. Vi finns fortfarande, vi är fortfarande bästisar men det kanske räcker så. Jag vet inte… Just nu är det mycket roligare att hänga med Amanda än att hänga med dem. Det är möjligt att jag om ett år eller två gör en egen skiva. Vem fan vet? Jag är inte så brydd, det blir nog bra.

Det har ju gott fantastiskt bra för Amanda. Kunde du föreställa dig det när ni drog igång?

– Hon är oerhört duktig men det är inte så lätt att få det hon har fått. Hon har fått både bredden och credden. Jag är oerhört lycklig och stolt.

För att gå tillbaka till din karriär som artist; Annika Norlin har ju spelat in en egen version av The Wannadies låt My Home Town, nu heter den Min Hemstad. Hur känns det att bli hyllad på det sättet?

– Jag tycker ju att hon är skitbra! Jag kommer ihåg att när de spelade den live första gången så ringde hon och kollade om det var okej, sen skickade hon över texten och jag tyckte den var jättefiffig och finurlig. Hon sa att hon bara översatt den men hon har ju översatt den på ett visst vis. Det är en ynnest att någon annan som är skitduktig vill göra en cover på vår låt.

The Wannadies hade, som många andra svenska band, stora framgångar utomlands. Vad tro du det beror på?

– Det här är en teori jag pratade om så sent som igår. Det är antagligen för att vi inte pratar engelska som första språk. När vi lyssnar på låtar så är melodin det första vi uppfattar, efter ett tag så hör vi texten. Medan engelsmän kan fastna i texter och inte uppfatta en jävligt bra melodi!

För att se vilka som nominerats klicka här.

För att se foton från presskonferensen klicka här. Till galleriet

Ett ögonblick Stefan Sundström, Presskonferens Grammis december 2009
Ett ögonblick Miss Li, Presskonferens Grammis december 2009

Pin It on Pinterest

Share This