Bra år?
– Ja verkligen. Det här är ju ett roligt avslut, att man är nominerad. Det är ju väldigt roligt att man bara de facto har blivit uppmärksammad för ens musik, det tycker jag är kul. Jag är glad för det!

Det känns som att hela genren gått bra i år?
– Hiphopgenren ja. Ja, ja, ja det har gått jättebra! Det känns som att det är många som kommer fram och tar plats. Speciellt i kategorier som varit lite ”heliga” för de andra generna som text och kompositör. Jag tror också att det handlar väldigt mycket om att det sker väldigt mycket grejer i samhället, jag tror att den musikstilen vi representerar, rent textmässigt, är ute och rapporterar väldigt mycket. Ger sin bild av det. Sen kan den vara rätt eller fel men de är ute och skriver om det i alla fall och det tror jag också har blivit uppmärksammat i år.

Du har hunnit med massor i år. Släppt en bok, startat en restaurang, släppt platta, firat 15 år i branschen…
– Jag tror att det handlar väldigt mycket om att jag väldigt konsekvent älskar det jag håller på med. Jag har haft år som varit tuffa och jag har haft år som gått skitbra så jag tror att i slutändan så landar jag nästan alltid i att jag tycker det är så himla kul att göra det jag gör och det är det som är min morot i det hela. Det är därför jag fortsätter, det är därför jag kör på som jag gör.

Vem ska vi hålla ögonen på under 2014?
– Lilla Namo.

Stort grattis!
– Tack så mycket!

Ett ögonblick Veronica Maggio, P3 Guld 2014
Ett ögonblick Linda Pira, december 2013

Pin It on Pinterest

Share This