Final i år igen. Hur känns det?
– Det känns bra! Jag tycker att framträdandet gick bra, det kan definitivt bli bättre fortfarande. Rösten var okej men den var inte helt perfekt. I det stora hela är jag nöjd.

Du har slipat lite på numret sedan delfinalen.
– Ja, vi har prövat lite olika alternativ.
Är du nöjd nu?
– Det vet jag inte, jag har inte sett det än! Så du får fråga nån av de andra.
Jag som nu sett det ett antal gånger tycker ju att numret lyfter på ett annat sätt nu…
– Du tycker det? Det var skönt att få höra! Det är ju det som är tanken, att man tar bort skärmen och kanske att man får den här… Det ska vara mycket ljus, jag tänker att man eventuellt kan slänga på lite rök bakom också men vi får se hur det bli med den saken. Det verkar ändå som att folk tycker det är schysst att lyfta bort skärmen i slutet och stå på en öppen scen med massa ljus.

Hur är det att gå ut först i startfältet?
– Det är skönt! Idag var det inte helt fullsatt så jag tror att det kommer vara en ännu större känsla när man går ut och det sitter folk överallt. Men det är schysst ändå, det är förväntan och folk är med och är taggade. Det ända som är lite jobbigt är att det är lite stressigt. Jag får springa lite för jag ska ju vara med i början där… Det tycker jag är lite dumt för det känns som att man vill ofta börja ladda.

Hur ser uppladdningen ut nu?
– Jag kommer sova! Det har varit en lång dag och jag har sjungit mycket så jag ska bara sova in allting.

Vad tror du om dina chanser i finalen?
– Jag tycker det är väldigt svårt att säga. Det här var ju första gången jag satt igenom ett helt genrep och lyssnade på varenda låt och det är fan många bra låtar och framträdanden. Jag tror det är svårt att komma i topp.

Lycka till!
– Tackar!

This Vision, mars 2013
Ett ögonblick Robin Stjernberg inför finalen i Melodifestivalen 2013

Pin It on Pinterest

Share This