Hur är det att ha blivit signade av ett stort skivbolag?
– Man fattar fortfarande ingenting, säger Adele Kosman.
– Det är skönt att någon annan också tror på ens projekt, tycker Marcus Borrman. Det är en sjukt skön grej, att bli signad. Just att vi blev signade av ett stort majorbolag direkt är också en väldigt skön känsla.
En bekräftelse?
– Ja, en jättestor bekräftelse! säger Adele.
– Allting har ju gått så himla fort, säger Marcus.
Är det så att ni fortfarande får nypa er i armen?
– Gud ja! utbrister Adele.
– I alla fall i början, säger Marcus.
– Man blir ju van väldigt snabbt vid saker, det är ju jättetråkigt för då blir allt nedtonat och inte lika häftigt, säger Adele. Man måste påminna sig själv om vilken chans man har fått.
– Så är det verkligen, säger Marcus som berättar att han nu kan klaga på småsaker men då får påminna sig själv om hur bra han egentligen har det.

Ni har funnits i drygt ett år. Hur har ni utvecklats under den här tiden?
– Just med musiken är det kanske inte så jättemycket som har förändrats, men när det gäller oss som personer så har vi lärt oss asmycket på så här kort tid, berättar Marcus. När vi startade visste vi absolut ingenting om vad som skulle hända eller vad man ens gör i den här branschen. Vi har lärt oss jättemycket om hur allt går till, hur ett singelsläpp går till, att det tar sjukt lång tid att släppa saker…
– Ljudmässigt så är vi fortfarande inne på samma spår, säger Adele. Man kanske också vidgat sina vyer lite, vart man vill komma med musiken.

När duon bildades kände inte Marcus och Adele varandra utan de har lärt känna varandra genom musikskapandet. Att jobba med någon de inte kände sedan tidigare säger de båda varit spännande. Att de båda haft samma mål och vision för sitt musikprojekt har underlättat arbetet och det har under resans gång visat sig att de är ett bra team. Att arbeta med en helt ny person har också möjliggjort mer av ett framtidstänk och de har på så sätt kunnat undvika att fastna i gamla hjulspår.

Ni släpper en ny singel idag, hur skulle ni beskriva den?
– Den är hårdare än första låten, berättar Adele. Hårdare, tuffare mörkare…
– Kanske speglar oss lite mer, säger Marcus.
– Som band, fyller Adele i.
– Lite åt det hållet som vi går åt, fortsätter Marcus. Det är en gammal låt egentligen som är omproducerad.

Någon semester för For BDK blir det inte. De ska istället kombinera livet på vägarna med inspelning av debutplattan. Även om det kommer innebära en hel del hårt arbete för dem så är det något de ser framemot. Att ens kalla detta de har framför sig för ett jobb tycker de känns lite absurt, det är nämligen alldeles för roligt för det.
– Vi får se vad vi säger om ett år, säger Adele och skrattar.

Här kan du se For BDKs video till nya singeln Open Ones Eyes:

http://www.youtube.com/watch?v=QqdzCnMEqYw

Raubtier, Juni 2013
State of Drama, april 2013

Pin It on Pinterest

Share This