Vem är det som kommit på idén med att spela in Kents låtar?

– Jag lyssnade väldigt mycket på Kent när jag gick i högstadiet och gymnasiet, berättar Carolina. Sen känner jag Fredrik Okazaki Bergström (från bla I Are Droid), så vi började prata om det.
 
Hur lyckades du välja låtar?
– Det var ju ganska svårt för det finns så otroligt många låtar. Det jag gillar mest med låtarna är texterna, så jag tycker är otroligt kul att få sjunga dem. De är lite mer invecklade än alla jazztexter, säger Carolina med ett skratt och menar att jazztexter bara handlar om kärlek, kärlek och kärlek. Hon förklarar att de provat massa olika låtar och vissa har skrotats under resan gång för att de helt enkelt inte kändes bra.

Är det inte konstigt att sjunga någon annans texter?
– Jag vill inte säga att det känns konstigt, förklarar Carolina. Men jag vet ju egentligen inte vad texterna handlar om. Vart de kommer ifrån, vad Jocke Berg har tänkt när han skrivit dem, det vet ju inte jag. Men jag kan ju föreställa mig och jag kan ju göra det till mina historier. Sno dem!

Carolina Wallin Pérez. Foto: Marisol CorreaHade du kunnat göra det här utan Kents godkännande?
– Nä, det hade jag inte gjort, säger Carolina. Vi började ju med projektet innan vi visste, för att komma fram till om vi ville göra det och om det skulle bli bra. Sen har vi varit i deras studio och spelat in och så har de varit där och lyssnat på det.

Var det nervöst att veta att de skulle lyssna på det?
– Ja! säger Carolina med eftertryck. Jag var väldigt spänd på vad de skulle säga. Det var skönt att det gick bra.

Vad hoppas du på för mottagande? Kents fans kan ju vara lite småkräsna…
– Ja, det är jag helt beredd på, menar Carolina. Det är klart att vissa inte kommer att tycka om det, det tror jag absolut. Vår skiva är ju mycket lugnare, det är akustiskt, det är stråkkvartett. Det är väldigt stor skillnad på våra versioner. Men jag hoppas också att det finns många som gillar Kent och som kommer gilla det vi gör.

Vad tror du att du kommer få för publik?
– Jag tror att jazzfolket kommer att tycka att det är ganska poppigt. Och jag tror att popfolket kommer att tycka att det är ganska jazzigt, säger Carolina som kallar sig själv ”jazzbrutta” och därför tycker att det låter ganska poppigt.
– Jag hoppas verkligen att det kommer komma publik från båda läger, fortsätter hon.

När började du med musiken?Carolina Wallin Pérez. Foto: Marisol Correa
– Jag har sjungit ända sedan jag började låta, berättar Carolina. Jag började ta sånglektioner när jag gick i trean, i lågstadiet.

Varför blev det jazz?
– Det började i gymnasiet, jag träffade massa folk som höll på med jazz och så blev jag indragen i det, förklarar Carolina.

Vad har du för favoritartister som du lyssnar på själv?
– Erykah Badu är en tidig favorit som jag lyssnat på jättemycket, säger Carolina. Björk har jag alltid lyssnat på. Nu lyssnar jag mycket på Rufus Wainwright. Sen har jag lyssnat på alla gamla jazzklassiker också, som Billie Holiday och så många svenska jazzsångerskor.

Carolina Wallin Pérez. Foto: Marisol CorreaMånga vill ju gärna sortera in artister i olika fack. Vad tycker du om den företeelsen?
– På ett sätt kan jag förstå att folk vill kunna definiera vad man antingen lyssnar på eller håller på med, säger Carolina. Men samtidigt tycker jag inte att det är viktigt. För om man gillar musiken så är det ju bra oavsett genre.

En sak står klar när vi skiljs åt. Carolina kan man inte stoppa in i något fack, hon har alldeles för många järn i elden och jag är redan nyfiken på vad hon kan tänkas hitta på härnäst.

Intervju med Boris & the Jeltsins september 2009
Intervju med Gunnar Källström september 2009

Pin It on Pinterest

Share This