För de som inte känner till er, vad är ni för några?
– Vi är ett tungt metalband från Ack Värmeland som har lirat ihop sedan 1996. Vi har till dags dato släppt 4 album, det första kom 2001 (Angels Of Vengeance) och därefter Into The Sewers (2003), Banisher Of The Light (2007) och nu In Voodoo Veritas (2009). Vi har spelat en hel del ute i Sverige och Europa genom åren.

Hur vill ni beskriva er musik?
– Riktigt tung metal, med riktigt feta riff och starka melodier. Dessutom har vi Sveriges bästa hårdrockssångare, utan tvekan.

Den givna följdfrågan, vilka influeras ni av?
– Oj, så vansinnigt mycket musik så det går inte att summera. Men man skulle kunna säga att det är mycket svensk och amerikansk metal och hårdrock. Allt från ZZ Top till Slayer spisas i våra stereoapparater.

Vem sköter låtskrivandet?
– Det gör vi faktiskt allihop. Jag och Fredrik (sång) är dom i bandet som skriver mest texter. Musik gör vi allihop tillsammans. Till nya skivan har vi däremot varit lite mer strukturerade än tidigare skivor. Förr harvade vi i replokalen, satte ihop riff och gjorde sångmelodier efter det. Nu har vi hängt hemma hos varandra i våra hemstudios och skrivit, jobbat på texter och melodier. När vi kom till studion hade vi till och med flera olika versioner av några låtar, och många alternativ att välja på. Detta gjorde att vår producent Rikard inte behövde jobba lika hårt med oss den här gången som på förra skivan Banisher of the light. Men Rikard har dock dragit sitt strå till stacken och hjälpt till att skriva och fixa till låtarna till det dom är på plattan.


Ni öppnar åt Dia Psalma ett par gånger under deras turné, men ni spelar en hel del själva – någon spelning ni verkligen ser fram emot framöver?

– Ja, vi lirar ju flera bra ställen med Dia Psalma. Nalen är fett och jag ser fram emot att äntligen spela på KB i Malmö. Och så är det några andra städer där vi aldrig lirat faktiskt, Eskilstuna, Helsingborg och Gislaved bland andra. Sen bär det av till Finland en sväng i april och där är det helt grymt att spela. Nosturi i Helsingfors är ett riktigt coolt ställe. Där kommer det vara wrestling under kvällen när vi lirar, riktigt tufft!

Vilken har varit den bästa spelningen hittills?
– Det finns några riktigt grymma spelningar att nämna, men ni får topp 3 här.
1. Q-stock, Oulu, Finland 2007. Ca 2000 personer i en inhägnad dansbana på en festival i Finland. Vår första sväng i Finland efter att ha haft Black Heart och Before My Blackened Eyes på heavy rotation i radio i Finland. Folk var som tokiga och det var så jävla hett i ladan där vi lirade. En mystisk fotograf berättade för oss att Iron Maiden spelat på samma scen för många år sedan, vilket vi är tveksamma till att det var sant, men någon får gärna motbevisa oss.
2. Tyrol, Stockholm 2008. Vi öppnade åt Mustasch och klev på helt oannonserade. Tyrol var slutsålt och inte en enda biljett gick till spillo så det var smetfullt när vi gick på. Folk fattade först inte riktigt, men efter någon minut var det världens drag.
3. Sweden Rock 2007, också helt grymt. Banisher of the light hade varit ute en månad eller två och det var förvånande att se att så många kunde texterna.

..och någon katastrof?
– Hamburg, Falköping och Linköping måste gå till historien som våra absolut sämsta spelningar. Två av dom beror på oss själva och lite för mycket av det goda, vi trodde vi var rockstars tydligen! Men men, man lär så länge man lever.
– I Linköping spelade vi för 2 personer ur förbandet, som drog sedan. Det var alla som var där! Så där stod vi och spelade halva giget för 2 personer och resten för ljudteknikern. Ett riktigt fiasko!

Om ni bara fick lyssna på en enda låt under resten av ert liv, vilken skulle det bli?
– Vår egen låt Red Dead Revolver om jag var tvungen att välja just nu. Det låter säkert egotrippat men jag kan fasen inte sluta lyssna på den!

Till sist, blir det drag på Nalen?
– Självklart, det är alltid drag när vi spelar! Vi bjuder på mycket från nya skivan, men några gamla stänkare blir det också.
– Och så får Stockholm för första gången se och höra vår nya gitarrist Monster Magnus, han vet vad han pysslar med den killen!

Lyssna på Sparzanza på Myspace.

Intervju med Apollo Drive maj 2009
Intervju med Itchy Daze februari 2009

Pin It on Pinterest

Share This