Jag har förstått att ni är ganska förtjusta i Sverige?
– Ja, det är vi verkligen, bekräftar Romeo.
Är det något speciellt som ni gillar?
– Det är vackert, både naturen och människorna, fortsätter Romeo. Alla är väldigt vänliga. Det här var det första landet utanför Storbritannien som vi besökte för att spela vår musik och vi fick massa vänner här direkt. Vi lyssnar ganska mycket på svensk musik också. Ni gör riktigt bra musik här!
– Det är alltid roligt att komma till Sverige för vi har massa vänner här, säger Angela. Vi har förmodligen fler vänner här än någon annanstans. Vi har nästan en svensk familj!

Vad är den största skillnaden mellan London, där ni bor, och Stockholm?
– Det är inte lika vackert i London! säger Angela med ett skratt.
– Det är tystare här, fortsätter Romeo.
– Alla är mer avslappnade här, tempot är lägre än i London, tycker Angela.

Bandets tredje skiva, The Runaway, släpptes i slutet av juli. Romeo berättar att han är riktigt stolt över det senaste alstret och att den skiljer sig markant från de två tidigare skivorna. Han menar dessutom att den innehåller några av de bästa låtarna som de någonsin skrivit. Eftersom det gått nästan fyra år sedan deras senaste skiva släpptes så känns det här lite som av en nystart för dem.

Skivan heter The Runaway, rymmer ni från något?
– Jag vet inte om vi rymmer från något, det är väl snarare så att vi rymmer till något, säger Angela. Det är så mycket som är nytt med den här skivan. Nytt skivbolag, nytt management… Det är en nystart för oss och det är väl det man får när man rymmer?

Vad kan ni berätta om inspelningen av skivan?
– Det var helt annorlunda mot de tidigare inspelningarna, berättar Angela. Det var som om vi satte oss ner med ett blankt ark och kunde göra vad som helst.
– Nu har vi en egen studio och det gav oss möjligheten att experimentera mera, förklarar Romeo. Det var lite överraskande att se alla bitar falla på plats. När vi började spela in skivan hade vi 15 låtar, av dem hamnade bara två på skivan för jag fortsatte bara att skriva låt efter låt under inspelningarna.
– För varje låt vi spelade in så fick vi nya låtidéer, fortsätter Angela. Det blev som en snöbollseffekt.
Vad händer med låtarna som inte kom med på skivan?
– Ibland kan man återvinna vissa delar av låtar men många gånger är det som att man måste skriva de där låtarna för att komma åt ännu bättre låtar, förklarar Romeo.

Funderar ni någonsin på i vilka situationer människor lyssnar på er musik?
– Jag har aldrig tänkt på det, säger Angela. Många har sagt att vår första skiva var perfekt att grilla till!
– Jag gillar idén av att någon lyssnar på musiken helt ensam, fortsätter Romeo. Jag gillar att lyssna på musik i grupp när man sjunger med och så. Men det är något speciellt när man är ensam i musikens värld.
– Personligen så gillar jag att lyssna på musik när jag är ute och går, berättar Angela. Jag tappar bort mig totalt och märker inte om jag möter vänner på gatan. Jag lyssnar nog lite för intensivt!
Visst är det fantastiskt att man kan gå upp så totalt i musiken?
– Ja absolut. Det är ju det som är hela poängen med det, säger Angela.

På tal om att lyssna på musik, hur ofta går ni själva på livespelningar?
– Jag går ofta och ser mina kompisars band spela, berättar Angela. Jag går sällan på riktigt stora konserter. Men mina kompisar har spelningar jämt så jag ser väl kanske en eller två spelningar i veckan.
– Det finns alltid spelningar man vill gå på, fyller Romeo i. Jag älskar det! Det blir inte tråkigt trots att man vet hur det är att stå på scenen själv. Man vet ju precis vad som händer innan, under och efter en spelning.

I helgen var The Magic Numbers på nytt Sverigebesök då de spelade på Popagandafestivalen i Stockholm. Missade du dem där får du en ny chans i oktober då de kommer tillbaka för att spela i Malmö och Stockholm.

Ett ögonblick Lars ”Leari” Ljungberg, The Ark, Rockbjörnen Live september 2010
Intervju med Ludwig Bell april 2010

Pin It on Pinterest

Share This