Hej, hur mår du?
– Bara bra tack!

Ni kommer tillbaka till Stockholm imorgon.

– Ja, vi kan knappt bärga oss! Vi är på väg just nu.

Sist ni var har så tappade Steve [Garrigan, bandets sångare] rösten…
– Just det, det är sant. Det var mot slutet av den turnén. Vi lärde oss vart gränsen går under den turnén, vi tar hand om oss på ett bättre sätt nu så det kommer inte hända igen.

Coming Up For Air släpptes nyligen, var ni nervösa inför skivsläppet?
– Ja, vi var riktigt nervösa den här gången. Vi har inte levt med låtarna så länge. Allt har gått så snabbt så egentligen har vi inte haft tid att oroa oss så mycket. Vi har fått helt fantastiska reaktioner på skivan och så här långt har turnén gått riktigt bra.

Är det så svårt som man säger att spela in en andra skiva?
– Den här plattan kändes mycket enklare för oss eftersom vi var på turné så länge. Att spela in skivan blev en välbehövlig andningspaus, det är därför den heter Coming Up For Air.

Vad har ni fått för reaktionen på de nya låtarna nu när ni spelat dem live?
– Det har varit riktigt roligt, reaktionerna på de nya låtarna är bättre än vad vi någonsin hade kunnat hoppas på. Vi är glada för nu kan vi göra mycket längre spelningar, vi har många fler låtar att välja bland. Om någon nu ropar ”En till låt!” så kanske vi kan bjuda på det.

Hur känns det egentligen när publiken sjunger med i ens låtar? Kanske till och med överröstar er?
– Det är en helt obeskrivbar känsla! Jag önskar att jag kunde förklara hur det känns… Det är som att träffa sin bästa kompis för första gången efter sommarlovet. Det känns som julafton. Vad jag än jämför det med så gör jag inte känslan rättvisa! Det är helt fantastiskt!

Tidigare idag läste jag en recension från er senaste spelning i London, som var för bara några dagar sedan. Där jämfördes ni med band som Coldplay, Muse och U2. Hur känns det?
– Det är fantastiskt.  Det är band som vi lyssnat på under vår uppväxt och några vi sett upp till. Att bli placerad i samma liga som dem är en oerhörd ära.

Till sist – vad är det viktigaste på er rider?
– Irländskt te! Det är det enda udda på vår rider. Irländskt te är väldigt, väldigt speciellt för oss, man kan inte börja dagen utan en god kopp te.

Tack för att du tog dig tid att prata med mig!
– Tack själv! Vi ses väl imorgon?
Självklart!
– Fantastiskt!

Spelningen i Stockholm klarades av utan missöden. Ingen tappad röst för någon av killarna i bandet den här gången och tur var väl det då turnén bara precis hunnit börja. Hur det blev för publiken kan jag dock inte uttala mig om men det var många som tog ifrån tårna och glatt skrålade med i de flesta låtarna. Men en sargad röst kan man kanske leva med när man har irländskt finbesök i stan?

H.M. Hammarin och Tangerin, februari 2015
Viktor Olsson, februari 2015

Pin It on Pinterest

Share This