Hur är det att spela på festivaler?
– Det är jättekul! Jag har inte spelat på supermånga festivaler så jag ska egentligen inte uttala mig men det är en annan slapp vibb och det känns som att folk verkligen pluggar programmet, kollar upp alla artister. Publiken är verkligen skitpeppad. Här kommer nog ganska många som är nya för ens musik. 

Har folk en lite öppnare attityd på festival?
– Jag tror det. Om man går på festival vill man ju bara glida runt och kolla på massa band.
Hur mycket festivalmänniska är du själv?
– Jag var på festivaler tills att jag fyllde 17 kanske. Jag åkte på min första när jag var 13. Sen blir man gammal och orkar inte… Jag skulle aldrig bo i tält igen i hela mitt liv!

I början av sommaren begav sig Little Jinder till Los Angeles för att skapa ny, ljuv musik. Hennes förlag bokade in möten åt henne med låtskrivare och för första gången fick hon möta okända människor för att skriva musik, en upplevelse som hon beskriver som ”skitkul”. Hon är nu mer öppen för att skriva med andra även om upplevelsen i Los Angeles ibland blev lite för maskinellt för hennes smak.
Kan du vara kreativ på beställning?
– Ja, det kan man ju. Om man går in i en studio och så är det en person som man tycker är duktig på något och när man då börjar jobba så kan man ju komma in i det och göra någonting bra fast man inte trodde det. Det handlar så mycket om kemi!

Det är på svenska nu. Hur känns det?
– Blandat. Det blir så mycket töntigare på svenska. Eller det är svårare att skriva för det blir så direkt. Engelska kan man gömma sig bakom, svenska kan man inte gömma sig bakom. Det är lite nervöst… Man blir världens största tönt men det är ju rätt coolt att vara det också.

Du har pluggat ljudteknik i Liverpool. Betyder det att du egentligen trivs bäst bakom spakarna och inte alls på scenen?
– Jag tycker det är ganska jobbigt att behöva vara artist. Jag har inget sång- och dansintresse egentligen. Jag har haft en jättekomplicerad relation till att spela live överhuvudtaget. Jag tycker alltid att det är roligare att skriva och göra musik än själva artistbiten av det. Jag tänkte att jag skulle bli ljudtekniker först men så började jag komponera när jag läste den där utbildningen och så tyckte jag det var så kul. Jag ville göra och släppa musik men kände mig inte som en traditionell artist.

Så om 10 år så sitter du kanske bara och skriver musik?
– Ja det tror jag. Om jag ens gör det. Jag tror ju mer på att jag kommer göra mer musik, jag tror jag kommer skriva men inte som jag… Kanske åt andra. Jag lutar ju redan åt det efter att den här skivan är klar.

Vart musiken tar Little Jinder här näst står nog skrivet i stjärnorna men det vi vet med säkerhet är att hon återfinns på scenen på Popaganda på lördag!

Skid Row, Augusti 2014
Kongos, juni 2014

Pin It on Pinterest

Share This