Hur valde du vilken låt du skulle sjunga i webbsändningen?

–          När de frågade om jag ville sjunga extranummer tänkte jag att det fanns två möjligheter. Jag är ju inte aktuell med något nytt material så valen var att köra en cover som jag gillar, eller att köra en The Ark-hit. Om jag skulle ta en cover som alla känner till skulle det lätt kunna bli lite cheesy, då är det roligare att välja en lite mindre känd cover som dock kanske inte skulle fungera i sådant här sammanhang. Då är det bättre att ta en egen låt som ÄR en gammal hit. Jag ville köra något upptempo, lite dur, lite festligt och då fanns det nästan bara Echo Chamber. De flesta andra har något lite mörkare, mer melankoliskt i sig, jag valde mellan den och Father of a son eller Worrying kind. Vi körde inte Echo chamber så mycket de sista åren, så den kändes roligast att framföra.

Hur kändes det att köra en The Ark-låt, det var ju länge sen sist?

–          Det var roligt eftersom vi inte körde just den låten så mycket mot slutet. Det skulle kännas mer konstigt att köra någon av de största hitsen. Men det finns The Ark-låtar som för mig är så mycket jag att de inte bara är förknippade med bandet. It takes a fool to remain sane, Calleth you, cometh I, de har jag ju kört i andra sammanhang än med bandet. Vissa låtar har lösgjort sig lite från The Ark för att de har levt ett annat liv också. Clamour for Glamour skulle känts konstigt att köra för den är ju så super-The Arkig.

Vi hade ju förhoppningar på att det skulle väcka en tanke om en återförening?

–          Nej det känns väldigt naturligt att The Ark är över, men däremot när man får kliva upp själv och rocka lite och möta en publik blir jag sugen på att göra det igen. Nu när jag under en period varit upptagen med att vara musikalartist och skrivit en rockopera, väcks känslor om att göra nya låtar och släppa en platta som förhoppningsvis folk vill lyssna på.

Hur länge är du upptagen med rockmusikalen KULT?

–          Vi spelar in i två veckor till, sen ska det mixas och sen när vi är klara med inspelningen kommer jag jobba med att skriva nya låtar till en framtida skiva.

Det är inte tanken att rockoperan ska spelas upp live?

–          I nuläget är den bara en radioproduktion. Att skapa en musikproduktion är ju ett enormt arbete och att göra det som ett ljudverk var ganska smart, för då behöver man inte tänka på det visuella på samma sätt. Man behöver inte heller ha erfarna skådisar som är vana att stå på scen utan man kan välja artister som Noonie Bao och Markus Krunegård som man inte fått med i ett sådant här projekt om det hade handlat om att stå och agera på en scen. Plus att man kan skapa ett så bra ljudverk som möjligt. Sen blir det ganska enkelt att ta det här och sätta upp det på ett operahus om man vill det. Men många av sångarna försäkrade sig innan om att det bara var inspelning och inte något sceniskt åtagande. Dock skulle de vara otroligt bra på scen, både Markus och Noonie har imponerat enormt i studion rent dramatiskt. De är vana att stå i en studio och förmedla en känsla bara genom rösten och en mick, så deras erfarenheter var lika användbara i det här projektet som de som hade stått på scen och agerat. De låter extremt trovärdiga.

Känns det läskigt att lämna trygga hemmascenen Göta Lejon för att åka ut på turné med Jesus Christ Superstar?

–          Nej det är ju en kombination av två saker som jag redan kan, att spela i musikalen och att vara på turné. Det blir snäppet mindre bekvämt att lämna Göta lejon eftersom jag bodde i samma hus när vi spelade där. Så jag kunde jobba fem kvällar i veckan och ändå gå hem och vara med min familj varje dag.

Port Noir, Augusti 2013
Raubtier, Juni 2013

Pin It on Pinterest

Share This