Ni är åtta stycken i bandet… Hjälp!
– Vi är talesmännen, säger Thaison. Språkrören!
Hur sjutton håller man ihop ett sådant stort gäng?
– Det är inte svårt men det är fan inte lätt! Säger Handsome.
– Det är inte lätt när det är svårt, fortsätter Thaison.
– Alla är åtta olika individer men sina egna agendor som ska ihop till vår stam som är en jävligt tight enhet, säger Handsome. Men visst, det hade varit lättare att vara tre än åtta.
– Själsligt så är det en piece of cake, säger Thaison. Alla har samma fokus. Det behövs någonting i livet som ger dig en ventil. För vissa räcker det att lägga pussel, för andra räcker det med att snickra och fila på en eka kanske. För oss så behövs det en grupp med apor som inte vet hur de beter sig riktigt civiliserat, annars kan inte vi bete oss sen i vanliga livet.

Så Seventribe handlar helt enkelt om att få utlopp för känslor?
– Absolut! Säger Thaison.
– Det är rakt av att få utloppför all jävla skit man har instängt inombords, berättar Handsome. Sånt man går och bär på hela dagarna på jobbet. Man är den man är då, den man måste vara.

Är det total demokrati som gäller för alla beslut i bandet?
– Du pratade ju med nån tysk media häromdagen… säger Handsome och tittar på Thaison.
– Jag måste nämna det, säger Thaison. Jag blev uppringd av en tysk journalist och han frågade samma sak ”Hur funkar det med besluten?”. Jag klargjorde att det var någon form av demokrati som du nämner, majoritetsbeslut och så vidare. Men han ratade det där med demokrati rak upp och ner! Egentligen så är det så här, det finns ett fokus som hela bandet vill och det är framåt. Om ett förslag läggs fram och det tas ett majoritetsbeslut så kanske nån känner att det här var inte riktigt vad jag trodde eller tänkte men man får helt enkelt finna sig för det är fokus för hela gruppen.

Ni fick ju slita en del innan ni nådde framgång, fanns tanken någonsin där på att lägga ner?
– Nej aldrig, berättar Thaison. Eftersom fokus inte har legat på att nå just framgång, det är väl det som blir fel för de som försöker nån någonting… Om man ser på de här som söker till Idol och Talang, det är inget fel i att göra det, jag tycker inte att det är fel men det som är fel är när de tror att det här är det enda sättet de kan nå någonstans. De säger så här ”Det enda jag vill göra är att spela musik” men gör det då för då kommer du komma dit! Så känner vi litegrann, man kan inte sträva efter just bara framgången utan det vi strävar efter egentligen, egentligen, är att få utlopp för våra känslor. Att förmedla känslor och låta publiken känna våra känslor tillsammans. Det låter väldigt flummigt men det är det det handlar om egentligen. Folk betalar med sina pengar och sin tid för att se oss, då har vi fan en show! Man ska utväxla blod, svett och tårar och känslor på våra konserter.

Era spelningar är ju ganska galna…
– Det är ju som Thaison är inne på, säger Handsome. Vad är det du brukar säga? Det är tur att man inte gör som alla andra för det finns det så många andra som gör bättre. Det finns rätt många som är bättre på gitarr än vad jag är men det kunde jag inte bry mig mindre om. När vi går upp på scenen så ska man fan få en jävla helhets smocka. Du ska få en show och känna dig delaktig i vad som händer på scenen. Seventribe är en treat för alla sinnen! Det är så vi alltid resonerat och det är så vi alltid kommer resonera.

Är det livebiten ni tycker är roligast?
– Ja tveklöst, säger Thaison.
– Alla gånger, instämmer Handsome.
– Vi har våra alteregon, berättar Thaison. En del säger att det är artistnamn eller roller men det syftar ju nästan till att man låtsas. Så är det inte! De alteregon vi har de har man förtjänat och dessutom så kan man inte rå för det. När man kliver på scenen så vänder sig ögonen in i skallen och du blir en annan person.

Ny EP, Reborn, är ni pånyttfödda?
– Ja det är uppenbart, berättar Handsome. Det är inget hemligt med det varför den heter Reborn. Vi känner lite att det är det nya Seventribe just nu. Både till viss del musikaliskt, hur den här skivan låter jämfört med tidigare, men även rent medlemsmässigt i bandet så har vi bytt två stycken sångare.

Är det något spår som sticker ut?
– Vi läser mycket om nätmobbning, vi har en låt som heter Make Me Dead, den hanterar en del av det här, berättar Thaison. Vi kan inte fördömma någonting mer än mobbning, hur det förstör människors liv. Den låten handlar om när man sitter där och inte bli förstådd eller kanske på inga grunder alls blir utfryst från sitt gäng och man kanske känner att den enda utvägen är att man tar sitt liv. För allt i fucking jävla världen, gör inte det – men låten försöker återspegla de ungdomar som kanske känner hopplöshet och vi vet hur det är. Det fanns mobbning när vi var yngre men då skedde det live, kanske på skolgården. Nu är det här den här jävla nätmobbningen. Kunde jag så skulle jag…

Med smockan hängandes i luften över alla nätmobbare så lämnar jag Thaison och Handsome. De har bevisat för mig att Seventribe är så mycket mer än bara ett röjigt liveband och den insikten var väldigt angenäm.  

Faråker, april 2013
Adept, mars 2013

Pin It on Pinterest

Share This