Även om Elin oftast beskrivits som en singer-songwriter, har hennes ord och musik alltid speglat var hon har befunnit sig. Samtidigt har hon har haft förmågan att förvandla det som lätt hade kunnat bli dagboksanteckningar till tidlösa låtar. Det gör hennes diskografi till ett både givande och gäckande pussel, lite som hos en av hennes hjältar, Bob Dylan.

Musiken har haft drag av folkrock, pop, ballader, country, artpop och soul. Ibland har den varit sparsmakad och återhållen, andra gånger intensivt dramatisk. Lite som hennes liv, också ombytligt både i fråga om kärlek, visuell framtoning och rent geografiskt: flytten har gått från Mönsterås via ett decennium i Stockholm till Queens, New York, där hon numera bor med sin amerikanske make.

Here Comes the Storm handlar enligt upphovskvinnan själv om rastlöshet, vandrarlust, att ha svårt att vara nöjd med det man har och viljan att hitta sin egen väg. Om “människor man sårat, blivit sårad av och om människor som man aldrig kommer sluta älska”. 

För att ha chans att vinna ett helt unikt paket med Elin Ruths senaste skiva Here Comes The Storm samt skeppet Elin håller i på skivomslaget (japp, skeppet på bilden ovan) så ska du svara rätt på följande fråga:

Vad heter Elin Ruths egna skivbolag?

 

Skicka ditt svar till vinna@musicstage.se      

Tävlingen är öppen fram till lucka 19 öppnas. Glöm inte att skriva med namn och adress.
Obs: Vinsten skickas i mitten/slutet av januari. 

Lycka till!

Julkalendern - Lucka 21
Julkalendern - Lucka 20

Pin It on Pinterest

Share This