Musicstage.se

Julkalendern - Lucka 4

Novella

Julkalendern tuffar på, och dagens lucka presenteras av vår vän A Beautiful Friend

Efter två lovordade album återvänder A Beautiful Friend med åttaspårsalbumet Novella. Redan i våras kom singeln Burning Eyes och nyligen var det dags för andra singelsläppet, Romeo. Novella är egentligen ett arbetsnamn som hängt kvar.

 

– Min tanke med skivan var att jag skulle skriva texter som hängde ihop och berätta en historia, där av titeln. Så blev det inte riktigt. Men titeln har hängt kvar. Jag känner också att det passar med en litterär titel, eftersom jag läser så mycket själv. Så den känns ändå väldigt mycket ”jag” i slutändan.

Han beskriver det som den viktigaste skiva han har gjort. Det är, paradoxalt nog, också den skiva han lagt ner klart minst tid på. Det har sina praktiska skäl: en månad efter att det förra albumet, We Were Heading For The Sun släpptes, blev Pelle pappa. Av naturliga skäl följde en period där han inte spelade alls. Den nyfödda tog helt enkelt all hans uppmärksamhet. Han hade också bestämt sig för att inte skriva några låtar alls under sin pappaledighet, utan bara ge henne sin fulla uppmärksamhet.

A beautiful friend delar här ut sin vinyl Novella till två vinnare. Dagens fråga lyder: 

Vad heter A beautiful friend på riktigt?

Klicka Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.för att skicka in ditt svar.  

Tävlingen gäller fram tills lucka fem öppnas. Tänk på att skicka med din adress!

Lyssna på A Beautiful Friend på Spotify här. 

Visa alla artiklar av Tilla Andersson (184 st)

A-Ö

2017

2016

2015

2014

2013

2012

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 5st)