Musicstage.se

Julkalendern - Lucka 18

stiko

Vår fina vän Stiko Per Larsson presenterar dagens lucka. Stiko Per är en svensk låtskrivare och artist. Hans texter har samtidspoetiska drag och hans musik är rock med vissa inslag av folkmusik.

En sommar för många år sedan satt två kamrater på Siljans Konditori och spekulerade om att det vore mäktigt att vandra från Siljansbygden längs den gamla Dalkarlsvägen ner till Stockholm. Sagt och gjort och 99 gånger av 100 stannar såna här upptåg vid idéstadiet.

Men en av kamraterna hette Stiko och var lite mera äventyrligt lagd än den andre. Han gav sig således iväg på en något förvirrad men målmedveten luff ner mot huvudstaden. Tanken var att spela för mat och husrum om kvällarna och sen får vi se varthän det bar. Det bar hela vägen ner till Stockholm!

Vandringsturnén 2014 genomförs till förmån för SOS Barnbyar. Insamlingen startas redan innan Vandringsturnén och avslutas i samband med målgången i Leksand i juni. Målet är att få varje konsert- och hemsidebesökare att skänka en valfri slant antingen via SMS eller de insamlingar som görs under konserterna. Insamlingen kan sedan följas på SOS Barnbyars hemsida. De senaste två turnéerna har genererat nästan en kvarts miljon kronor till utsatta barn och familjer. 

Dessa vandringar har han sedan gjort flera gånger, på olika sträckor och för att ha chansen att vinna hans skiva Järnbärarland behöver du veta svaret på dagens fråga och skicka in det till oss:

Hur många gånger han har gjort dessa vandringar? 

Tävlingen gäller fram tills lucka nitton öppnas. Tänk på att skicka med din adress!

Lyssna på Stiko Per Larsson på Spotify!

Visa alla artiklar av Tilla Andersson (184 st)

A-Ö

2017

2016

2015

2014

2013

2012

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 5st)