Musicstage.se

Julkalendern - Lucka 19

sulo&idde

Julafton är snart här och dagens lucka presenteras av Sulo & Idde

Sören "Sulo" Karlsson och Idde Schultz träffades första gången våren 2010 då Sulo behövde kör på två låtar till skivan "Ur ett brev".

Låtarna var Per Ragnar-dikter som Sulo tonsatt till en jubileumsföreställning med Per Ragnar. Gemensamma vännen Staffan Hellstrand tipsade om Idde. Kemi uppstod och kör på två låtar utvecklades till ett duoprojekt.

Skivan "Ur ett brev" släpptes hösten 2010 och duon gav sig ut på en föreställnings turné med skådespelaren Per Ragnar. Texter framförda av Per på temat "att bry och bry sig om" varvades med låtarna från skivan.

Föreställningen blev mycket varmt emottagen. Singlarna "Res dig" och "Inatt min vän är jag åter hos dig" spelades båda flitigt på P4.

I september 2011 släppte Sulo & Idde en uppföljare, Kocksgatan Revisited. Denna gång var det Ernst Brunner som stod för texterna. Orimmad modernistisk poesi blev till 12 poplåtar. Singeln "Den värme hon var" hamnade på P4:s playlist och de medverkade i TV4:s Nyhetsmorgon.

 

Det du kan vinna är ett paket med skivan Kocksgatan revisited och Kocksgatan romanen, och för att ha chansen att vinna behöver du svara rätt på följande fråga:

Vad hette bandet som Sulo startade år 1992?

Tävlingen gäller fram tills lucka 20 öppnas. Tänk på att skicka med din adress!

Lyssna på Sulo & Idde på Sporify här

Visa alla artiklar av Tilla Andersson (184 st)

A-Ö

2017

2016

2015

2014

2013

2012

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 5st)