Musicstage.se

Julkalendern - Lucka 23

simonN

Imorgon är den äntligen här, julen! Idag är det vår vän Simon Norrsveden som presenterar luckan.

Simon är uppvuxen med musik i hemmet. Med en musiklärare till pappa föll det sig naturligt att spela hemma, och att bilda band i högstadiet kändes närmast som en självklarhet. Att skriva låtar har han nog gjort mer eller mindre hela sitt liv.

Efter att ha tragglat runt lokalt på pubar och barer där det gick att få trubadurspelningar flyttade Simon till Chicago. Här, i vad som närmast kan kallas för bluesens hemort i USA, ställdes hela låtskrivandet på sin spets.

Från att alltid ha skrivit mycket låtar på engelska, ställdes många förutfattade meningar på sin spets. Insikten om texternas betydelse blev central när Simon flyttade hem till Sverige, och placerade sig i Stockholm.

Låtskrivandet fortsatte i samma intensiva takt, men nu med en självsäkerhet som tillät att formulera sig på svenska. För det är ju onekligen så att många artister gömmer sig bakom ett uttryck på engelska; vi tenderar att inte lägga lika stor vikt vid vad som skrivs, sjungs, eller framförallt menas. Simon bestämde sig för att släppa taget och kasta sig in i svenskan. Resultatet blev, som han själv säger, många låtar om ”kvinnor, vänner och Stockholm”. Med svenska språket som grund kunde Simon skriva mer nyanserat och uttrycka sig rakare.

Dagens pris är något väldigt speciellt, vinnaren får nämligen livstids gästlista, med +1, på alla Simon Norrsvedens sologig där han headlinear! 

Frågan du behöver svara rätt på för att ha chansen att vinna är: 

Vad heter hans första singel?


Tävlingen gäller fram tills lucka 24 öppnas. Tänk på att skicka med din adress!

Visa alla artiklar av Tilla Andersson (184 st)

A-Ö

2017

2016

2015

2014

2013

2012

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 5st)