Musicstage.se

Julkalendern - Lucka 19

sarayasmine

Från den tysta skogen i Dalarna, med rötter från Iran, härleder svenska singer-songwritern Sara Yasmine, som presenterar dagens lucka. Hennes röst jämförs ofta med namn som Katie Melua och Laleh Pourkarim och är det som sätter karaktär på hennes musik, tillsammans med en intim och ärligt uttryck för både låtar och texter. 

Först sjöng hon på engelska och Sara Yasmine EP släpptes och omfamnas av sina lyssnare, inklusive låtar som Take Me Home och gripande melankoliska uptempo-låten Snow Lesson. Under samma period släpptes hennes singel Life Doesn't Work That Way  på skivbolaget "100 SONGS", som grundades av välkända namn inom svensk musikindustri; Ben Malén, Ola Håkansson & Klas Lunding. EPn Vol.2 kom i september 2012, och Sara visade hennes lyssnare att hon var här för att stanna.

Efter en stark längtan att uttrycka sig på hennes modersmål spelade Sara i början av 2013 in sin första låt på svenska, Jag brinner. Eftersom den togs så väl emot av lyssnare, iranska mediaprofiler, redaktörer på bloggen SVT PSL och av tidningen QX, bestämde sig Sara att fortsätta utforska hennes musikaliska kraft och sjunga på svenska. 

För att ha chansen att vinna en exklusiv förhandslyssning på hennes kommande låt Jag har gråtit bort hela min ungdom ska du svara rätt på följande fråga:

Vad heter Sara i efternamn?

Skicka ditt svar till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.      

Tävlingen är öppen fram till lucka 20 öppnas. Glöm inte att skriva med namn och adress.

Lycka till!

Visa alla artiklar av Tilla Andersson (184 st)

A-Ö

2017

2016

2015

2014

2013

2012

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 1st)