Musicstage.se

Julkalendern - Lucka 18

Elin Ruth

Dagens lucka presenteras av coola Elin Ruth. Elin Ruth har varit med om en minst sagt händelserik resa sedan hon som Elin Sigvardsson släppte sitt Lars Winnerbäck-producerade album Saturday Light Naive, bara 21 år gammal. En platta som erhöll en mängd nomineringar och priser. Sedan dess har hon haft ett turbulent liv, samtidigt som hon artistiskt har gått från klarhet till klarhet. I september kom hennes sjätte album, Here Comes the Storm. Ett album där hennes kärlek till soul och blues för första gången blommar ut på allvar.

Även om Elin oftast beskrivits som en singer-songwriter, har hennes ord och musik alltid speglat var hon har befunnit sig. Samtidigt har hon har haft förmågan att förvandla det som lätt hade kunnat bli dagboksanteckningar till tidlösa låtar. Det gör hennes diskografi till ett både givande och gäckande pussel, lite som hos en av hennes hjältar, Bob Dylan.

Musiken har haft drag av folkrock, pop, ballader, country, artpop och soul. Ibland har den varit sparsmakad och återhållen, andra gånger intensivt dramatisk. Lite som hennes liv, också ombytligt både i fråga om kärlek, visuell framtoning och rent geografiskt: flytten har gått från Mönsterås via ett decennium i Stockholm till Queens, New York, där hon numera bor med sin amerikanske make.

Here Comes the Storm handlar enligt upphovskvinnan själv om rastlöshet, vandrarlust, att ha svårt att vara nöjd med det man har och viljan att hitta sin egen väg. Om “människor man sårat, blivit sårad av och om människor som man aldrig kommer sluta älska”. 

För att ha chans att vinna ett helt unikt paket med Elin Ruths senaste skiva Here Comes The Storm samt skeppet Elin håller i på skivomslaget (japp, skeppet på bilden ovan) så ska du svara rätt på följande fråga:

Vad heter Elin Ruths egna skivbolag?

 

Skicka ditt svar till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.     

Tävlingen är öppen fram till lucka 19 öppnas. Glöm inte att skriva med namn och adress.
Obs: Vinsten skickas i mitten/slutet av januari. 

Lycka till!

Visa alla artiklar av Tilla Andersson (184 st)

A-Ö

2017

2016

2015

2014

2013

2012

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 5st)