I år är vi ett stort gäng som åkt upp hit till festivalen, förutom mig på foto har vi Felicia med gästspel från Philip under torsdagen och fredagen. Recensionerna skrivs av Beatrice och Kristoffer.

Mina upplevelser har hittills inte svarat upp mot förra årets. Å andra sidan är det svårt att överträffa bokningarna Depeche Mode, NIN och Korn. Jämfört med det känns Babyshambles, Regina Spektor och Volbeat bleka.

Överskrifterna efter 2008 festivalen var att Arvika gett upp sitt svarta hjärta och inte bokat så mycket synth som många önskat, något de fick mer än nog av under 2009. I år serveras vi återigen ett ganska synth-fattigt spelschema. Det är väldigt få tunga synth-akter. Leæther Strip och Combichrist undantaget går det mer i synthpop med ett återförenat Page och S.P.O.C.K.

Positiva överraskningar hittills har varit musicstage-kändisarna och deEagles of Death Metal-inspirerade Satan Takes A Holiday på Lyran. På Lyran har även duon Super Viral Brothers med en Mario- och Luigiinspirerad outfit bjudit på en schysst spelning.

Dagen idag, fredag, känns som en mellandag med VNV Nation som enda måstet.

Imorgon däremot snabbt räknat tolv band jag vill se – något som blir en omöjlighet som schemat ligger.

 

/Adam

 

 

Presskonferens, Arvikafestivalen
Jag skulle sitta på ett tåg mot Göteborg...

Pin It on Pinterest

Share This