Serkan Denzier som är grundare samt ägare för independent skivbolaget dj:ar även själv, men då bara med den musik dem släppt på det egna bolaget. Detta just för att Serkan vill visa att det finns EDM (electronic dance music) i världsklass från Sveriges västkust. Bonerizing Records fokuserar därmed på musik inom genren electro house. Platser Serkan spelat på är festivalerna Dans Dakar och West Coast House Festival. Han har också spelat runt om i landet på olika klubbar, även en del utomlands.

Men bolaget har dock haft lite svårigheter att skapa sig ett namn på hemmaplan av någon konstig anledning. Många blir istället förvånade när de får höra att Bonerizing Records är från Göteborg. Serkan själv tror att det kanske kan bero på namnet och loggan. Jag tycker inte loggan är ”osvensk” utan är en tuff döskalle som passar bra in på ett houseskivbolag vart de än skulle komma ifrån. Även namnet anser jag är ett namn som särskiljer sig från de övriga vilket i sin tur är bra då människor borde uppmärksamma de desto mer. Serkan vill ändra på detta och sätta Göteborg på världskartan när det gäller elektronisk dansmusik. Även att få ut ordet om att Bonerizing Records är ett svenskt label. Detta ska då ske bland annat genom att klättra på topplistorna från vecka till vecka menar Serkan.

Under 2014 utnämnde musikjätten Beatport Bonerizing Records till det 59:e bästa skivbolaget inom just EDM genren. Med tanke på hur många skivbolag det ändå finns inom Housegenren idag så är det verkligen en merit man bör uppmärksamma tycker jag. Den senaste tiden har även Bonerizing samarbetat med Sterling Fox som bland annat arbetar som producent och låtskrivare för Madonna, Tiesto och Max Martin. Samarbetet har då lett till att remix-paket skapats och släppts på Bonerizing Records, detta för att göra låtarna mer klubbvänliga och nå ut till en större massa. Tidigare har bolaget också licenserat musik till TV, film, reklam och Tv-spel men detta är bara ett sidoprojekt menar Serkan. Men att synas och höras på TV, i reklamer med kända profiler är något som kan fastna hos många. Man hör låten på tv och den fastnar på något sätt och man undrar vilken låt kan detta vara och i många fall letar man även rätt på låten just därför. 

Efter att ha lyssnat på flera av låtarna som finns bland artisterna på bolaget så måste jag säga att jag är lite förvånad att jag inte hört om dem och bolaget tidigare. Eftersom jag då är lite av en housenörd. Shit vad bra låtar det finns och vilken klass de håller. Jag kommer definitivt promota detta bolag och försöka hjälpa de att fastna även på svenskarnas läppar. För det är verkligen något som man har missat om man är inne i housesvängen som jag är.

Här kan ni själva lyssna och läsa mer om dem:

Soundcloud 

Facebook 

Hemsida 

Youtube 

Summerburst, Sthlm, 2015-06-12
Äntligen Mellofinal och folkmusik!

Pin It on Pinterest

Share This