Den fjärde mars släpper Man.Machine.Industry återigen lös sin industridoftande heavy metal i form av studioplattan Box Of Horrors. Häromdagen fick jag ynnesten att besöka tokcoola Sundbybergs köksbryggeri beläget i den före detta Betlehemskyrkan för att lyssna igenom plattan. Utan att säga allt för mycket om Box Of Horrors redan nu så kan en konstatera att skivan håller än högre kvalitet än de tidigare släppen signerade Jhonny ”Berget” Bergman och hans M.M.I. Det är utan någon större tvekan det starkaste släppet M.M.I fått ur sig och även om industritouchen är något mer nedtonad är den ständigt närvarande och relationen till det klassiska heavy metal-anslaget är något bättre balanserad. 

För er som redan nu är sugna på att få ett smakprov av Box Of Horrors så släpptes nyligen en musikvideo till singeln Let It Burn, vilken ni kan avnjuta nedan:

Det är som vanligt Bergman som står för inspelningen av samtliga instrument på skivan men det känns som att han i större grad låtit sig influeras av främst Anders Sevebo (basist) och ”mentorn” Erik Mårtensson (melodifestivalaktuella Eclipse, W.E.T. m.m.) som även mastrat Box Of Horrors. Detta endast till godo, för både som låtskrivare och producent har Bergman utan tvekan tagit enorma kliv i utvecklingen. 

Lite extra credit delas mer än gärna ut till Anders Plassgård (www.abandonedearth.com) som knåpat ihop ett omslag som är ruskigt snyggt och kraftfullt.

Låtlista:

1. (Gods Of Massdistortion) Trend Killers

2. Let It Burn (Anders Sevebo, bas och Malin Bergman Gardskär, sång)

3. 20000 Horns At The Sky

4. Rise Above

5. Box Of Horror (The Life And Death Of Jeremy Bones) (Anders Plassgård, Keyboard)

6. Destroyer Of Gods And Man

7. Too Close To The Sun (Mattias ”Hellcore” Johansson, gitarrsolo)

8. Rise Of The Fallen (Malin Bergman Gardskär, sång) 

9. Heading For Nowhere (Karin Westerberg Kindgren, piano) 

Här hittar du Man.Machine.Industry på Facebook

Här hittar du Man.Machine.Industry på Twitter

Här hittar du Killing Machine Productions (produktionsbolaget bakom Box Of Horrors)

Summerburst, Göteborg 2016
14 (+1) album från 2015 en borde gett tid!

Pin It on Pinterest

Share This