De lerigheter vi hört talas om under torsdagen var turligt nog borta och det känns som att vi hade tajmingen på vår sida här. Festivalområdet är som en avlång ring med scener och matställen utspridda längs med sidorna och med en stor hög festivalbesökare i mitten. 

Först ut för vår del, på Blue Stage, är efterlängtade Johnossi och publikskaran är riktigt stor. Som vanligt håller de hög klass och levererar en grym blandning av gamla och nya låtar och publiken är med på alla noter. Bandet har dessutom vuxit från sin duo till en trio i form av Mattias Franzén på keyboard och detta gör bara att deras redan underbara sound får ännu en dimension, bara plus här.

Vi tar en snabb runda förbi nästa scen och hör de hårda hip-hop tonerna från OFWGKTA vilka jag dock inte kan säga lockar mina musiksinnen alls, inte min kopp av te om vi säger så.

Från VIP-området hör vi, vad vi trodde var tonerna av Danko Jones som skulle spela, men några låtar in reagerar jag på att det nog inte riktigt lät som det skulle och en god vän till oss undrade om vi gillade Frank Ocean som lirar just nu och pinsamheten var total 🙂

 

Var väl inte överdrivet imponerad öven Frank Oceans musik, men tur var väl att de flesta av ungdomarna på festivalen var det istället och han drog en ordentlig publikskara.

Tillslut blev klockan 23:10 och det var dags för det som iallafall jag kommit till Bråvalla för, Green Day! De håller en sjuhelsikes show i världsklass och det är inte utan att man blir imponerad av deras scenframträdande. I 2h och 20min hoppar de runt på scenen och ger allt för sin publik och hade jag inte vetat bättre hade jag trott att jag hade en grupp med 20-åriga ynglingar framför mig.

De levererar en säker blandning av nytt och gammalt material och bjuder även på en del överraskningar som att de drar upp en kille ur publiken som får sjunga med grabbarna på scen och det avslutas med en stor puss på munnen av Billie Joe och en lycklig kille får även äran att både sjunga och spela på gitarr tilsammans med dem och som avslutning får han behålla gitarren som är signerad av hela bandet.

Underhållning på hög nivå helt enkelt och det man möjligtvis skulle kunna klaga på är att det blev lite väl utdraget mot slutet. Konsertlängen hade med fördel kunnat minskas till kanske en och en halv timme, men jag tror alla som hade en Green Day-låt de ville höra fick göra det.

Det är med stor spänning som vi ser fram emot ännu en dags festival och håller tummarna hårt för att det blir ett bra väder och att solen håller sig framme!

 

Bråvalla - lördagen
Hultan – Stoxa dag 3

Pin It on Pinterest

Share This