För egen del börjar festivaldagen med en kaxig Maja Ivarsson och hennes The Sounds som alltid kickar butt och slår på med en stor show! Det regnar en hel del men publiken är trogen och Maja uttrycker sin tacksamhet över att folk trotsar vädret. Ovanligt är det dessutom att Maja bär långbyxor, trodde inte det var ett plagg som existerade i hennes garderob.

Näst på tur var grabbarna i Mando Diao som är ute på turné för deras senaste album Infruset, som är en tolkning av Gustaf Frödings dikter och är gruppens första skiva på svenska. Oturligt nog, tyckte jag, så bestod hela konserten av denna skiva som jag själv tycket är väldigt tråkig och detta gjorde även spelningen till en riktigt tråkig sådan.

Den enda ljusglimten bestod av deras sista låt, där de sa att de hade hört att det fanns många engelsktalande människor på festivalen som ju inte hade förstått ett dugg av vad de sjungit den senaste timmen och vi blev bjudna på den alltid lika grymma Dance with Somebody, vilket för min del lyfte en tråkig konsert till en riktigt okej.

Några toner av Volbeat bjöds det också på i denna lerigaste av leriga festivaler och de hade ju kunnat ha lite mer tur med vädret. Å andra sidan är det ingen riktig svensk festival om det inte har regnat en skvätt eller två med.

Sist ut för vår del blev Thåström och även här stod regnet som spön i backen, vilket dock gav en schysst extraeffekt tillsammans med den spektakulära ljusshowen. Vi vandrar mot Norrköpings välfungerande spårvagnstrafik i den regniga natten och över Bråvallafälten ekar det Fan fan fan fan

Titta gärna förbi på våra recensioner
eller släng ett öga på våra foton.

Roskildedagboken 2013 - 1. Den kalla mjukstarten
Bråvalla - fredagen

Pin It on Pinterest

Share This