Först ut är fina Laleh och du kan lyssna på hennes ”Lalehfierade” version av låten här:

Laleh – Chiquitita

https://open.spotify.com/album/5o8VfKUMg0Dm9bHXk6Op1p 

Varje krona går till stöd för unga flickor i världen, så nu kan du göra en god gärning genom att lyssna på bra musik! Inget att tveka på. Press play!

Från pressmeddelandet:

UNICEF Sverige och ABBA The Museum inleder ett nytt långsiktigt samarbete kring låten Chiquitita för att samla in mer pengar till stöd för unga flickor i världen. Samtliga ABBA-medlemmar; Frida Lyngstad Reuss, Benny Andersson, Agnetha Fältskog och Björn Ulvaeus ställer sig bakom samarbetet och donerar hela sin royalty för Chiquitita, både som artister och upphovsmän. Samarbetet innefattar olika aktiviteter både på museet och digitalt, bland annat lanseras initiativet pressplaytogive som gör det enkelt att ge, bara genom att spela låten. För att nå ut till ännu fler lyssnare bjuder ABBA The Museum in flera välkända artister att tolka Chiquitita. Först ut är Laleh, och hennes version släpps i dag den 18 november. Den 20 november fyller barnkonventionen 25 år, då uppträder Laleh i FN:s generalförsamling i New York och sjunger sin version av den vackra ABBA-melodin inför en världspublik.

Abbas låt ”Chiquitita” har redan samlat in 30 miljoner kronor till världens flickor. Nu ska det bli mer. 

Björn Ulvaeus: ”Jag tycker att Chiquitita kan tjäna som symbol för alla de flickor och unga kvinnor runt om i världen, som förmenas sin rättmätiga plats i samhället. Vi kan hjälpa dem till utbildning, så att de kan stå upp mot kulturellt eller religiöst betingade patriarkat, som vill hålla dem nere”, säger Björn Ulvaeus. ”Laleh vet vad jag menar och jag är stolt  och glad att hon ställt upp med sin fina version av Chiquitita.”

Laleh: ”Jag tycker väldigt mycket om låten och texten, så det kändes väldigt naturligt för mig att göra den. Men även om det är en spännande process att producera och göra musik, så blir det än mer meningsfullt när musiken får vara med och delta i något som kanske kan göra någon direkt nytta. Förhoppningsvis kommer vi kunna bidra med något genom intäkterna men framförallt genom att låten i sig kanske kan skänka lite hopp och uppmuntran för den som behöver det”, säger Laleh.

Agnetha Fältskog: ”På sitt eget personliga sätt har begåvade Laleh gett oss en helt ”ny” Chiquitita. Med en röst som uttrycker så mycket nyanser av glädje, sorg och mer därtill. Ett fantastiskt fantasiarrangemang, man dras bara med…”

Mattias Hansson, vd för ABBA The Museum: ”Vi hoppas att givandet via musiken blir en naturlig del av vardaglig medmänsklighet över hela världen. Musiken – sången – är en synnerligen lämplig budbärare av detta budskap. Därför hoppas vi se fler artister spela in Chiquitita och för detta ändamål gör vi i ordning Polarstudion på museet så att det går att spela in låten där.” 

Varje gång någon köper Chiquitita på skiva, varje gång låten spelas på radio, varje gång sången laddas ner från nätet, varje gång någon njuter av melodin – och den tänkvärda texten – då går ett viktigt bidrag direkt till UNICEF. Ett musikens bidrag.

Gör något bra i dag. Spela sången nu! Läs mer på pressplaytogive.com eller abbathemusuem.com. Varje gång låten spelas gör du en insats för världens barn.

Det är nu det händer! Årets julkalender på musicstage.se
Premiär av ny singel från Jack Moy & Glöden!

Pin It on Pinterest

Share This