Man kan väl analysera de olika aktörernas ansvar till förbannelse, men två saker är i alla fall lika klara som solen som värmde upp festivalområdet. Först och främst är det uppenbart att arrangerande Live & Local grovt överskattat festivalens konkurrenskraft och sin egen betydelse i samspel med marknaden. Det spelar ingen större roll hur mycket man än pekar finger åt olika håll, köper ingen konceptet så är det i grund och botten alltid arrangörens fel.

Nummer två i hela den här publikhavererade soppan är förstås att Katrineholmarna inte är villiga att betala för kultur, ja om inte ett par kalla öl i ett överfullt tält kan kallas för kultur. Vill man ha ett levande kulturliv som sträcker sig längre än en vecka per år med en livfull livescen som inte bara drar utomsocknesband utan även säkrar återväxten för de lokala akter som spirar i stan. Vill man det, ja då får man faktiskt dra sitt strå till stacken och dyka upp. Vill man hellre leva i en spökstad och gå runt och gnälla om att det aldrig händer något, ja då kan man med gott samvete lägga sina surt förvärvade slantar på annat. 

För det är ju så himla synd att det blev såhär, om man tänker bort den frånvarande publiken ett tag så finns det ju tonvis med russin i kakan. Ett festivalområde som var både fint planerat och trevligt inrättat, ett gottigt öltält som drevs av härliga Nybergs sportbar och en scenproduktion som spöar skiten ur de flesta arrangemang i den här storleken. I framförandeväg så är det egentligen bara att buga och bocka inför många strålande akter, där alla ska ha en gigantisk eloge för att man genomförde spelningarna professionellt och med flaggan i topp även när publiken svek.

Vi fick äran att ta del av massvis med trevlig underhållning, som Rob Farley And The Failers lite tokiga festligheter eller sprudlande Crowsignerad groovemetal. Dagens höjdpunkt stod ändå semietablerade Imber för, denna kaskad av rå energi och musikalisk talang lämnar ingen oberörd och är ett måste att uppleva i livesammanhang. Jag är i alla fall genuint glad över att ha varit på plats och jag hoppas, men tror inte, att Katrineholmarna inser vad dom har missat.

Här kan ni läsa recensioner från festivalen!

Förhandslyssning av Ane Bruns nya album
En liten text om Väsby Rock Festival!

Pin It on Pinterest

Share This