Såhär framåt hösten, när mörkret börjar lägga sig över våra nordliga breddgrader och regnet alltsom oftast står som spön i backen. Då finns det mer än en anledning att gotta ner sig i lite trevlig musik. För att livet skall bli lite enklare så står undertecknad givetvis till tjänst med ett par härliga tips som kan lysa upp septembermörkret en aning.

Först ut har vi härligt fräscha Hot Cherie, Stockholmskvartetten som med härlig energi och stenhård rock n´ roll-attityd är ute efter att ta över världen. Bandet har nyligen släppt sin andra singel, When I Say It, vilken tydligt visar att det ligger något visst över tjejerna. Den melodiska rocken har tydliga influenser från åttiotalets amerikanska scen men är snyggt kryddad med moderna melodier som lika gärna kunde höra hemma i ett Frontiers-släpp. Här kan ni i vilket fall avnjuta den två spår långa singeln: 

 

 

Nästa helgjutna rusktips är att en av Sveriges mest intressanta live-akter, Imber, har gått och släppt en ny video. Det är The Rabbit Hole från Epn The Black Swan Theory som har blivit visualiserad och trots (eller kanske på grund av) bandets ”do it yourself”-mentalitet känns den förbaskat proffsig. Kolla in den här nedanför:

 http://m.youtube.com/watch?v=L1oOfTL9dSw

Tredje tipset tar oss än längre ut mot metallens utkanter, närmare bestämt i det förlovade landet av black metal. När vi dessutom pratar om den urstarka scenen i Armenien så förstår ni ju att vi har något riktigt gottigt på gång. Eller urstark och urstark, enligt säkra källor så stoltserar landet med inte mindre än fyra band i genren, varav tre är tämligen värdelösa. Men det finns alltid lite ljus i mörkret, eller mörker i ljuset kanske är mer rätt när vi pratar om metallens ytterkanter.

Självfallet är det till tokgrymma DivahaR vi ämnar komma, 2014 släppte de en rå och grym platta med pampigt symfoniska inslag som fick namnet Divarise (eventuellt så finns det en Göteborgskoppling i namnvalet). I alla fall, tidigare i sommar kom så en visualisering av Shadows  ut och den ska ni givetvis avnjuta innan löven når marken:

Årets julkalender!
Förhandslyssning av Ane Bruns nya album

Pin It on Pinterest

Share This