Visst, Fkp Scorpio som arrangerar kalaset har visserligen bokat danska Volbeat (som står högst upp de flesta festivalposters i sommar) och amerikanska thrashbandet Slayer. Men istället för en utlovad tredje headliner så valde man istället att flytta upp Dimmu Borgir, ett beslut som enligt festivalen gör att man kan lägga mer krut på festivalens mellanskikt. Smart säger jag, norrmännen är världens kanske största och mest inflytesrika black metal-band från den tredje vågen. Det räcker gott för en festival som drar tio- femtontusen besökare och visar att Getaway vet precis vart dom befinner sig och vad man vill.

Det som istället gör line-upen mer intressant än till exempel Sweden Rocks småtrötta myspystänk eller Bråvallas blandbandsuppställningar är just det djärva mellanskiktet. Här hittar vi en rejäl dos rå, tung och hård metal blandat med stabila live-akter som världens charmigaste Doro. Man får alltså tokmörka Watain, ständigt leende powertrippen Freedom Call, legendariska Marduk, bajs och kiss-skojjiga Steel Panther, obestämbara Sólstafir, metalvärldens Sammetslenaste röst i Edguy och världsdominerande prog-metallarna i Opeth på samma biljett. Men den kanske mest intressanta och oväntade akten får i mina ögon ändå betitlas Gorguts som med sin brutala, småprogressiva döds kommer bjussa publiken på en ordentlig holmgång (dessutom inomhus, bra där). 

Jaja, förutom ovan nämnda band så finns det förstås en massa annat helfestligt att glutta på om man befinner sig i Gävle mellan den 8:e och 10:e augusti. In och ta en titt på programmet och skaffa plåtar till sommarens hårdaste kalas här!

Festivalhelg!
Popegoja i Malmö, dag 2

Pin It on Pinterest

Share This